Gösteri dünyasının tanınmış isimlerinden biri olmak, dünya çapında şöhrete kavuşmak ve bunlarla birlikte dudak uçuklatan servetlere de kavuşmak… Ne olursa olsun insanın ailesinin, evlatlarının yaşadığı ya da yaşayabileceği dertler kimi zaman bu saydıklarımızla çözülemeyen en büyük kalp ağrıları haline gelebiliyor…
#Gregg WallaceBazen insan yaptığı işe, yazdığı yazılara yabancılaşıyor. İnsanlık suçları işlenirken, tek günahı o bölgede doğup yaşamak olan binlerce insan terör saldırılarıyla veya bombalar altında yaşamını yitirip, yüz binlercesi evinden yurdundan kaçarken, aç susuz kalırken yeme-içme ve seyahat yazmalı mıyım diye düşünüyor.
#Müge AkgünTV8'in ilgiyle izlenen yarışma programı MasterChef, her ne kadar bir yemek yarışma programı olarak yayın hayatını sürdürse de Türkiye'de gastronomi ve gastronomi eğitimine ilginin artmasına, şehirlerin ve yöresel yemeklerinin tanıtımına, sosyal sorumluluk alanında farkındalık oluşmasına da katkı sağlıyor.
#MasterchefHazer Amani son olarak Master Chef’te buluştuğu geniş kitlelerce ülkemizdeki popüler şefler arasına hızla girdi, yükseldi, dikkatleri üzerine çekti. Kendi restoranında uyguladığı hızlı ama özenli ve lezzetli yemek felsefesiyle tam da üniversitelilerin telinden çalıyor. 114. sayımızın kapağında Hazer Amani’nin mutfağından sesleniyoruz: Dikkat aşırı lezzet içerir!
#Üniversite<B>Yeni nesiller büyüyünce aşçı olacak</B><br>Aşçı deyince aklınıza 'çek ustaaa' diye bağıran, göbekli, kirli önlüklü, bıyıklı insanlar geliyorsa yanılıyorsunuz. Bu meslek büyük bir hızla kabuk değiştiriyor. Bir turizm ülkesi olan, mutfak geleneğiyle övünen ve yiyecek içecek sektörü büyük bir patlama yaşayan Türkiye'de aşçılık artık geleceği parlak, itibarı yüksek, star yaratmaya müsait, geliri yüksek bir iş.
O, beş kuşaktır aşçılık yapan bir ailenin en tutkulu ferdi. Küçükken duvarına popstar değil ünlü şeflerin posterini asacak kadar mutfağa tutkulu… Rus mutfağının varlığını dünyaya duyuran şef Vladimir Mukhin’in ‘mediterrasian’ konseptli restoranı Sakhalin artık İstanbul’da...
#Vladimir MukhinGaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Gaziantep Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları’nda (GASMEK), 328 bin 290 Gazi şehirli kadına eğitim verdi. Farklı alanlarda faaliyet gösteren STK’lar ile kadına yönelik eğitim faaliyetlerine de ev sahipliği yapan GASMEK’lerde girişimcilik, el işi, mesleki eğitimler, kişisel gelişim kurslarına her gün bir yenisini daha ekliyor.
#GaziantepAlmanya’da düzenlenen IKA Aşçılık Olimpiyatları’nda tasarladığı butik pasta ile altın madalya kazanan pasta şefi Betül Tekin, farklı çalışmalara imza atıyor. Pastalarını evinde, atölyeye dönüştürdüğü bir odada tasarlayan Tekin, “İnsan isteyince fırsat yaratıyor, yeter ki bir işi yapmayı kafaya koyalım ve zaman yaratalım” diyor.
#AnkaraBiri People’ın mutfağındaki Volkan Türe, diğeriyse Okra’nın başındaki Mert Yalçıner... İkisi de çok iyi şeflerin rahlei tedrisinden geçmiş pırıl pırıl gençler. Şimdiyse öğrendiklerini kendi yetenekleriyle birleştirerek başında oldukları restoranlarda dikkat çekici, lezzetli menüler hazırlıyorlar.
#People2023 yılı gastronomi için Michelin yıldızından sürdürülebilirlik sohbetlerine, açılan yeni mekânlardan sosyal medyada trend olan yemeklere dolu dolu bir gündemle geçti. Lezzetli Hayat ekibi olarak bu yıl hangi konularda yazıp çizdik, neler duyduk, dinledik hepsini bir araya getirerek seneyi özetleyen bir derleme hazırladık.
#GİZEM DİNÇBAŞMasterChef Sergen'in hayatı, yarışmanın son bölümüyle dikkat çekti. 19 Ekim tarihli yayınlanan bölümde eleme adaylarından biri de başarılı yarışmacı Sergen Özen oldu. 'Köfteci Sergen' olarak yarışmada adlandırılan MasterChef Sergen, hazırladığı tabaklarla ve diğer yarışmacılarla girdiği polemiklerle adından sık sık söz ettiriyor. Otelcilik lisesinden mezun olan ve aşçılığa çok genç yaşlarda başlayan MasterChef Sergen, köfte dükkanı işletiyor. Peki, MasterChef Sergen kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? İşte, MasterChef All Star yarışmacısı Sergen Özen'in hayatı hakkında bilgiler.
#Masterchef Sergen KimdirUlaştırma ve Altyapı Bakanlığı sözlü ve yazılı mülakat yapılmaksızın 91 personel alımı yapıyor. Mühendis, büro personeli, tekniker, koruma ve güvenlik görevlisi, aşçı, bahçıvan, boyacı, garson, kaloriferci, tesisatçı, temizlik görevlisi alımı yapacak olan Ulaştırma Bakanlığı, ilan detaylarını yayımladı. İşte, Ulaştırma Bakanlığı 91 personel alımı için başvuru detayları
#Sözlü MülakatMasterChef Sergen'in hayatı, izleyenlerin dikkatini çekiyor. All Star sezonu ile heyecanına devam eden MasterChef'e katılan isimlerden biri de 2021 sezonu yarışmacısı Sergen Özen oldu. Rakipleri ile yaşadığı tartışmalarla son günlerde gündeme gelen MasterChef Sergen, ağlayarak stüdyoyu terk etmişti. Otelcilik lisesinden mezun olan ve aşçılığa çok genç yaşlarda başlayan MasterChef Sergen, köfte dükkanı işletiyor. Peki, MasterChef Sergen kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte MasterChef Sergen Özen'in hayatı hakkında merak edilenler.
#Masterchef SergenInternatıonal 2. Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’nin geçen yılki ilk döneminde Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e “Geçen hafta Gaziantep’teydim. Onlar mükemmel yapıyorlar, yemekleri de farklı, Gaziantep’le mücadele etmek zor iş” demiştim. O da bana “Sen gelecek seneyi gör, onları aşarız, burası turizmin başkenti, bundan sonraki hedefimiz kültür ve sanatın, tarımın ve gastronominin başkenti yapmak” demişti.
#Foodfest AntalyaGastronomi ve mutfak sanatları, talebi her geçen gün artan bölümlerden... İşletme kurma hayallerinin yanı sıra televizyon programlarının ve sosyal medyanın da bunda etkisi büyük. Üniversite tercih döneminin devam ettiği bugünlerde gastronomi okumayı düşünen gençler nelere dikkat etmeli? Önde gelen okullarımızın bölüm başkanlarıyla konuştuk.
#GastronomiTüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gastronomi sektörü büyük bir gelişim gösterdi. Ama bu kez müşterileri konuşalım. Yani ismi duyulan restoranlara sadece trend o olduğu için giden müşterileri... Bu tür gastronomik restoranlara giden arkadaşlarımdan kaç kez “Dünyanın parasını verdik, üstüne de aç kaldık. Restorandan çıkınca çorbacıya gittik” diyenleri duydum. Çiğ ürünleri sevmiyorsak bir Japon restoranında ne işimiz var ya da limon otuna burun kıvıracaksak Tay mutfağını nasıl kavrayacağız?
#Restoranİzmirli olsa da tatil durağı olarak hep Bodrum’u seçmiş. Mesleğe de yine burada başlamış. Yoğun geçen kurumsal hayatının son 11 yılını Bodrum’da geçiren Berna Kızılhan, şimdilerde bölgenin değerine değer katmak için yoğun bir mesai harcıyor. “Her sorunuzun yanıtı benim Bodrum’umda var” diyen Kızılhan, hem gastronomi, hem bağcılık, hem de turizmi birbirine bağlayan hikayeler yazıyor.
#1