Adnan Kaya ve Mete Tamer Omur ile Şezlong Sohbetleri "Her sorunuzun yanıtı benim Bodrum’umda var"

Güncelleme Tarihi:

Adnan Kaya ve Mete Tamer Omur ile Şezlong Sohbetleri Her sorunuzun yanıtı benim Bodrum’umda var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2023 03:11

İzmirli olsa da tatil durağı olarak hep Bodrum’u seçmiş. Mesleğe de yine burada başlamış. Yoğun geçen kurumsal hayatının son 11 yılını Bodrum’da geçiren Berna Kızılhan, şimdilerde bölgenin değerine değer katmak için yoğun bir mesai harcıyor. “Her sorunuzun yanıtı benim Bodrum’umda var” diyen Kızılhan, hem gastronomi, hem bağcılık, hem de turizmi birbirine bağlayan hikayeler yazıyor.

Haberin Devamı

Adnan Kaya ve Mete Tamer Omur ile Şezlong Sohbetleri Her sorunuzun yanıtı benim Bodrum’umda var

 

BODRUM çok yönlü ve renkli bir bölge... Bölgenin renklerinden ve bağcılık alanında uzman bir isim olan Berna Kızılhan, Şezlong Sohbetleri’nin bu haftaki konuğu oldu. Bodrium Hotel’de buluştuğumuz Kızılhan’la Bodrum’a ve yaşama dair keyifli bir söyleşi yaptık. Kendisini Almanya doğumlu bir İzmirli olarak tanımlayan Berna Kızılhan, Mersin Üniversitesi Turizm Otelcilik mezunu. Ama okumaya doyamayanlardan. Anadolu Üniversitesi’nde aşçılığı da bitiren Kızılhan, şimdi de üçüncü üniversitesi için hazırlık yapıyor. Okumayı planladığı bölüm ise tarım teknolojileri. Aslında tüm bunların arkasında Berna Kızılhan’ın mesleğinin etkisi var. Gastronomiyle ilgilenen ve bunun da öznesinin şarap olduğunu söyleyen Kızılhan, bu iki disiplini beslemek adına eğitim almaya devam edeceğini söylüyor.

Haberin Devamı

Adnan Kaya ve Mete Tamer Omur ile Şezlong Sohbetleri Her sorunuzun yanıtı benim Bodrum’umda var

TANIŞIKLIĞIMIZ ESKİDEN
Berna Kızılhan 11 yı1dır Bodrum’da yaşıyor. Büyük bir şirkette eğitim uzmanlığı, satış eğitimciliği, satış bölge müdürlüğü gibi değişik görevlerin ardından kurumsal hayattaki görevinin onu Bodrum’a getirdiğini belirten Kızılhan’ın bölgeyle tanışıklığı ise oldukça eskiye dayanıyor. “Bodrum, İzmir’e yakınlığı nedeniyle gençliğimizin geçtiği bir lokasyondu. Hafta sonları atlayıp gelirdik. İzmir’in her ne kadar arka bahçesi Çeşme olsa da biz Bodrum’u daha çok tercih ederdik. Bana göre Bodrum’un çok farklı bir aurası var. Tabii benim Bodrum’la tanışmam sadece hafta sonları tatil için geldiğim yer olmadı süreç içinde. Mesleğe de ilk adımı Bodrum’da attım. Otelciliğe Bodrum’da başladım” diyen Berna Kızılhan, Bodrum’a hiç de yabancı olmadığını paylaşıyor.

Adnan Kaya ve Mete Tamer Omur ile Şezlong Sohbetleri Her sorunuzun yanıtı benim Bodrum’umda var

Haberin Devamı

İKLİMİ ÇOK GÜZEL BİR YER
Yabancı olmadığı Bodrum’u ise şöyle anlatıyor: “Benim Bodrum’um, Türkiye’de iklimi en güzel yer. Hem yaz, hem de kış için geçerli bu! Gökyüzünü görebildiğim bir yer. Açıkçası birçok kişinin, ‘Bodrum eşittir eğlence’ kafasını çok yaşayan biri değilim. Benim için gece hayatını ifade etmiyor. Güzel denizi, güzel iklimi spor yapmanıza da imkan veriyor. Yüzüyorum, tenis oynuyorum. Bağcılık için de çok iyi bir lokasyon. Benim Bodrum bu...”

Adnan Kaya ve Mete Tamer Omur ile Şezlong Sohbetleri Her sorunuzun yanıtı benim Bodrum’umda var

* Sinemaya iyi film olduğu zaman giden Berna Kızılhan için sineme-patlamış mısır-frigo üçlüsü vazgeçilmez. Son dönemin dizi furyasına pek kapılmasa da iyi filmi kaçırmayanlardan.

Haberin Devamı



BURADA HER ŞEY VAR
Bodrum’da herkesin kendi beklentisine göre yaşayabileceğini de aktaran Kızılhan’a göre dileyen buradan serbest çalışan olup evinden tüm süreci yönetebilir. Ya da kimi de çalışmadan burada dilediğini yapabilir. “Sizin zevkleriniz ne ise bunun cevabı Bodrum’da var” diyor ve ekliyor: “Bodrum; spor yapana spor, resim yapana sanat, turizmle ilgilenene turizm, inzivaya çekilmek isteyene de bu imkanları sunan bir yer. Dolayısıyla burada deniz-kum-güneş üçlüsünün yanında eğlence, tarih, gastronomi var. Birçok özeliğin bir arada olduğu ve ikliminin de buna eşlikçi olduğu çok önemli bir lokasyon bana göre. Gökyüzünü rahat görüyoruz. Bunun bir benzeri yok. Hastaneler var. Bu da orta yaş üstü için önemli bir detay. Çocuklu aileler için eğitim anlamında da seçenek çok. Hobilerinizi yaşayabileceğiniz bir yer. Kısacası Bodrum her sorunuza yanıt verebilecek bir yer.”

Haberin Devamı

Adnan Kaya ve Mete Tamer Omur ile Şezlong Sohbetleri Her sorunuzun yanıtı benim Bodrum’umda var

 

 

* Gastronomiyle iç içe olan Berna Kızılhan, iyi yemekten anlayanlardan ama iyi yemek yapamayanlardan...


 
TÜRKİYE’DEKİ RAKİPLERİNE GÖRE PAHALI
KONU Bodrum olunca sohbet dönüp dolaşıp ‘pahalılık’ kavramına geliyor. Berna Kızılhan, ‘pahalı’ kelimesinin arkasını doldurmak için neyle, nereyle karşılaştırıldığının önemine değiniyor. Haklı da... Bodrum’u Kuşadası’yla kıyasladığınızda pahalı olabileceğini aktaran Kızılhan, “Ama İbiza ile kıyasladığınız zaman pahalı değil. Şu bir gerçek: Bodrum, Türkiye’deki tatil lokasyonları arasındaki en pahalı yerlerden biri. Çünkü burada İstanbullunun gastronomisine, eğlencesine, gustosuna cevap verecek bir potansiyel yapı var. Bunun cevabını Türkiye’deki farklı lokasyonlarda bulmanız biraz zor. Cevapların bu kadar yönlü olması ister istemez buradaki kaliteyi artırıyor, bu da sizden bağımsız olarak bir fiyatlandırma gerektiriyor. Böyle olunca da Türkiye özelinde pahalı oluyorsunuz. Bodrum kendi kitlesini çok uzun zamandır seçen bir bölge” diyerek, noktayı, Bodrum’un Türkiye’deki rakiplerinden pahalı olduğunu söyleyerek koyuyor.

Haberin Devamı

Adnan Kaya ve Mete Tamer Omur ile Şezlong Sohbetleri Her sorunuzun yanıtı benim Bodrum’umda var

* Yıllarca kurumsal hayatta çalışan ve başarılı işler imza atan Berna Kızılhan, hayallerini gerçekleştirmek adına kurumsal hayatı bıraktığını söylüyor, “Yıllardır altyapısını hazırlıyordum. Bağcılık ve şarapçılık alanında danışmanlık ve eğitimler veriyorum. Wiyanawanda Fest’in kurucusu olarak bu yıl Bodrum’da bir ilke imza attım. Türkiye’nin farklı bölgelerinde üzümden üretim yapan üreticileri buluşturdum. Şimdi, 2024’te ikincisini yapacağım” diyor.

 
EN İYİ TATİL YÜZME
TÜRKİYE’nin, hatta dünyanın en iyi turizm destinasyonlarından birinde yaşayıp da tatile bakış açısı da merak konusu... Berna Kızılhan da tatil yapmayı seven biri. Ama burada konu sadece deniz odaklı tatil ise biraz bakış açısının değiştiğine dikkat çekiyor. “Deniz benim için çok şey ifade ediyor. Profesyonel hayatta çalıştığım süre içinde bile haftada iki gün mutlaka yüzmeye giderdim. İşim bittiği gibi soluğu denizde alırdım. Hafta sonları da mutlaka giderim. Bu rutin devam ediyor. Bu bakış açısıyla yaz tatil yapmaya gerek kalmıyor. Denize girmezsem problem olur. Kış döneminde de tatil yapıyorum. Yurtdışına gitmeyi tercih ediyorum. Ruh halime ve ihtiyaca göre destinasyonlar değişiyor. Kardeşim Almanya’da, yılda bir kez mutlaka oraya gidiyorum, çevreyi geziyorum. İşi de içine katıyorum.”

Adnan Kaya ve Mete Tamer Omur ile Şezlong Sohbetleri Her sorunuzun yanıtı benim Bodrum’umda var

 
EN BÜYÜK HAYALİ BATERİSİYLE MARİNA YACHT CLUB’DA ÇALMAK
BERNA Kızılhan, Bodrum’u doya doya yaşayanlardan... Yüzüyor, tenis oynuyor. Bu uğraşlarına yakın zamanda yeni bir başlık daha eklemiş: Bateri... Her ne kadar son zamanda derslere devam edemese de bu alanda en büyük hayali ve hedefi Marina Yacht Club Bodrum’da çalmak. Okumayı çok seven, en son Ayşe Kulin’in ‘Kördüğüm’ isimli kitabını bitiren, beynin çalışma sistemini öğrenmek adına da Sinan Canan’ın yapıtlarını okuyan Kızılhan, kendisi de bir kitap projesi üzerinde çalışıyor. İnsanlara şarabı öğretmek adına bir roman hazırlığı içinde. Son bir detay, ‘mindfulness’ koçluk sertifikası sahibi de olan Berna Kızılhan, bu alanda da kendini geliştirmek istiyor.

 

İKİSİNDEN BİRİ
* Yürüyüş / Koşu
* Susmak / Konuşmak
* Klasik / Modern
* Dobra / Politik
* Samimi / Mesafeli
* Kitap / Dergi
* Doğa / Konfor
* Kedi / Köpek
* Çay / Kahve
* Et-balık / Ot
* Disiplinli / Rahat

KİMDİR?
* Burcu: Kova
* Eğitimi: Mersin Üniversitesi Turizm ve Otelcilik, Anadolu Üniversitesi Aşçılık
* Medeni durumu: Bekar
* Tuttuğu takım: Beşiktaş

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!