Bodrum’da iki hafta

Bodrum’da geçirdiğim iki haftanın ardından ‘nerelere gidelim’ diye soranlar için toplu cevap olsun... Güzel bir manzara, sakinlik, rahatlık arayanlar...

Haberin Devamı

Bodrum’da  iki hafta

‘Bodrum’da kaliteli Japon mutfağını nerede deneyimlerim’ diyenler, Mivara Bodrum’u listenize alın.
Minami Japon Restoranı’nda gün batımı manzarası çok güzel.
Akdeniz ve Ege mutfağının lezzetleri, plajda Gündoğan esintisi, deniz ve imza kokteyller için Amanni Beach’i tercih edin.
Plaj şezlonglarına, kokteyller ve lezzetli yemekleri ekleyebileceğiniz, bir diğer Bodrum
lokasyonu Lucca Beach Bodrum...
The Galliard Cove House, mimar Melek Düvenci yarattığı bohem stiliyle cazibeli bir mekân olmuş.
Mezeler için menüde ayrı bir yer ayrılmış.
Meze bir de paella deyince aklıma gelen ilk mekân Galliard Bodrum...

Haberin Devamı

Bodrum’da  iki hafta

Lika lezzetin adresi

Bird Cage Hotel’deki Lika Restoran, şef Melisa Yördem’e emanet. Yördem, “Misafirlerimiz çok güzel doysun, çok keyif alsın, güzel sohbet etsin...
Sonra tekrar gelmek istesin. Kısacası harika bir deneyim olsun” diyor.
Lika’da yemek yedikten sonra şefle tanışmak ve hikâyesini dinlemek istedim.
Sinemanın gücü onu bu mesleğe yönlendirmiş...
Melisa Yördem hikâyesini şöyle anlattı:
“Hayatta gerçek anlamda ne yapmak istediğimi bulamadığım bir dönemde ‘Ratatouille’ filmini izledim ve üniversiteyi bırakıp aşçılığa başlamak istedim. Bilgi Üniversitesi’nde uluslararası lojistik okuyordum. Sonra İstanbul Aydın Üniversitesi’nde aşçılık okudum.
Okula başladığım anda da çalışmaya başladım. İlk deneyimim birkaç tane küçük işletmeyle oldu. Plansız programsız karmaşa içinde olan yerlerdi ama bana değer kattı.
Çünkü oralarda çalıştıkça küçük küçük çözümler üretip pratikleşmeye başladım. Sonra Elite World’de Mithat Yalçınkaya’yla çalıştım, sonrasında yolum Aheste ile kesişti. Aheste’de Sara Tabrizi ile tanıştım.
En büyük şansım onunla tanışmak oldu. Enerjisi ve bu işe emeği bol bir insan, Aheste’nin kurucusu. Sara’yla tanıştıktan sonra hikâye buralara geldi.”
Lika’nın menüsünü Sara Tabrizi ile birlikte oluşturmuşlar. Sabah öğle akşam 3 operasyonu da yönettikleri için lezzet merkezli minimal bir menü yaratılmış.

HER TABAK TABLO GİBİ

Moda sadece kılık kıyafette yok artık. Her tabak tablo gibi geliyor, tabakların nasıl sunulacağı dizayn ediliyor. Melisa Şef tabaklara çok özendiklerini söylüyor:
“Tabakları oluştururken aynı çizgiye girebilir diye etrafa bakınıyor olmaktan kaçınıyorum.”
Anthony Bourdain hayranı şefin ilk ilham kaynağı babaannesi:
“Ailem o kadar yemekle iç içe ki yemek dışında başka bir şeyden bu kadar zevk aldıklarını zannetmiyorum. Küçükken babaannemle evde pişen yemeği kokusundan tahmin etme oyunu oynardık. Mutfakta her alanda uzmanlaşmak istiyorum. Gerçi bu meslekte her alanda uzmanlaşmak zor çünkü sonu yok.”
‘Seyahat trendlerinde gastronomi deneyiminin önemi her geçen gün artıyor, neden’ diye sorduğumda “Yemek çok birincil bir ihtiyaç ve büyük zevk. Bu yüzden gastronominin yükselişte olmasını anlayabiliyorum” diyor Melisa...

Yazarın Tüm Yazıları