bağcılık haberleri sayfasında bağcılık hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1003 bağcılık haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yakın geçmişin sözlü yasası “Tabağı boş göndermek olmaz”, artık dünyada anlam kazanıyor. 2. Global GastroEkonomi Zirvesi’nde tanıştığımız ‘gastrodiplomasi’ kavramına bu gözle bakmak da mümkün. Kültürlerarası iletişimin yeni aktörlerini uzmanlardan dinledik.
#Global Gastroekonomi ZirvesiTokat, tüm Anadolu şehirleri gibi, son dönemdeki ruhsuz yapılaşmadan payını almış. Ancak Tokat'ın ara sokaklarına girdiğinizde, bozulan görüntüden nispeten uzaklaşıp tarihe doğru yol aldığınızı hissediyorsunuz. Tokat'ta göreni derinden etkileyecek kadar çok sayıda eski yapı var.
#TokatFarklı hayatlardan dört kadın Urla’da aileleriyle birlikte kurdukları bağlarda toprağa dokunuyor, üzüme hayat veriyor. Endüstriyel olan her şeyden uzakta el emeği, beden gücüyle üzüm yetiştiriyor, şarap üretiyorlar. Hikâyeleri en az şarapları kadar lezzetli.
#ŞarapHEPİMİZİ gururlandıran Bordeaux hikayesini yazmıştım. Kavaklıdere Yönetim Kurulu Başkanı Ali Başman, yönetim kurulu üyesi kızları Cevza ile Aslı Başman ile Bordeaux’daki yatırımlarını görmeye gitmiştik. Bordeaux'da 6 milyon euroluk yatırımla başlayan bu hikaye kısa sürede gelen ödüllerle şimdi başka bir boyuta taşındı. Dünya liginde bir oyuncu olmak beraberinde başka bir disiplin ve yöntemler de öğretiyor.
#1Şimdiye kadar gittiğim hiçbir Yunan adası beni hayal kırıklığına uğratmadı. Öte yandan özellikle bir-iki tanesi benim için öne çıktı. Bunlardan biri kesinlikle Tinos Adası. Bu adada çok sevdiğim restoranlar var. Mikro Karavi’de tattığım tarhana ve San To Alati’de iki farklı şekilde pişirilen bol yağlı sardalya favorilerim arasında.
#Tinos AdasıTürkiye bağcılıkta ve şarapta son yıllarda önemli adımlar atıyor. Lider şirketler markalarına yatırım yaptıkları gibi sektörün gelişmesi adına yurtdışında da projelere imza atıyorlar. Bunlardan biri de Kavaklıdere… Geçen hafta Kavaklıdere Yönetim Kurulu Başkanı Ali Başman, yönetim kurulu üyesi kızları Cevza ile Aslı Başman ve bir grup meslektaşımla Bordeaux'ya gittik.
#1Gelibolu Yarımadası’nın konumuyla, doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle ve mutfağıyla her zaman çok özel ve özgün bir bölge olduğunu düşünürüm. Bir zamanlar eksiklik gibi algılanan kitle turizminin cazibe merkezi yerleri arasına girememesi ona bambaşka bir yol açtı.
#Müge AkgünOnların aşkı bir zamanlar herkesin dilinde, parmakla gösterilen bir aşktı… Adları bir araya anıldığı ilk günden itibaren Hollywood’un gelmiş geçmiş en gözde çiftlerinden bir oldular. İlişkileri ne kadar tutkulu olduysa ayrılıkları ve bitmeyen kavgaları da o kadar ateşli oldu…
#Brad PittTutkularını emeklilik sonrasında girişime dönüştüren Ayda ve Uğur Kalelioğlu, bağcılık, şarap üretimi, restoran ve konaklamayı kapsayan iş modeliyle çalışmalarına devam ediyor. İngiltere’ye ihracat da yapan ikilinin gündeminde ise bu ülkeye bir restoran da açmak var. Ayda Kalelioğlu, “Gastronomi ihracatı da yapacağız” diyor.
#1Denizli'nin Çal ilçesindeki Aşağıseyit Höyüğü'nde yapılan kazı çalışmalarında, Geç Tunç Çağı'nın erken evresine ait tabakalarda milattan önce 1600'lü yıllara ait olduğu tahmin edilen üzüm çekirdeği bulundu. Halen şaraplık üzüm üretiminin yaygın olduğu bölgede karbonize olmuş üzüm çekirdeğinin 1 milimetreden daha küçük olduğu ve ancak 3'te 1'lik kısmının bugüne ulaştığı kaydedildi. Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Erim Konakçı, "Çal'da da böyle bir bulgunun elde edilmiş olması Batı Anadolu'nun ya da Anadolu'nun genel karakteriyle uyumlu bir noktada olduğunu bize gösterdi" dedi.
#Aşağıseyit HöyüğüDenizli'nin Çal ilçesindeki Aşağıseyit Höyüğü'nde yapılan kazı çalışmalarında, Geç Tunç Çağı'nın erken evresine ait tabakalarda milattan önce 1600'lü yıllara ait olduğu tahmin edilen üzüm çekirdeği bulundu. Halen şaraplık üzüm üretiminin yaygın olduğu bölgede karbonize olmuş üzüm çekirdeğinin 1 milimetreden daha küçük olduğu ve ancak 3'te 1'lik kısmının bugüne ulaştığı kaydedildi. Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Erim Konakçı, "Çal'da da böyle bir bulgunun elde edilmiş olması Batı Anadolu'nun ya da Anadolu'nun genel karakteriyle uyumlu bir noktada olduğunu bize gösterdi" dedi.
#Aşağıseyit HöyüğüSonbaharla birlikte ülkemizin güzel bağlarını görmek için yollara düşmenin de zamanı geldi. Türkiye’nin bağ rotasına Çanakkale’den başlayıp oradan da Bozcaada, Urla ve Kapadokya’ya doğru ilerleyelim. Üzümler güzelliğini sergilerken yazdan kalma günlerin tadını çıkaralım.
#Ebru ErkeKonuşma ve yazı dilini oluşturan başlıca unsur kelimelerdir. Kelimeler ise heceden oluşur. İki ve daha fazla harfli heceler olabileceği gibi bazı heceler tek başına bir kelime olabilir. Bu kelimeler daha fazla harften de oluşabilir. Sonu ık ile biten kelimeler listesi nasıldır? 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli ık ile biten kelimeler hangileridir tüm detayları ile derledik.
#EğitimTürkiye bir tarım ülkesi... Bu değerli toprakları işleyip ülke ekonomisine katkı sağlayan milyonlarca üreticimiz var. Ama tarımla uğraşan nüfus giderek yaşlanıyor. Yaş ortalaması 50’lerin üzerinde. Genç nüfus tarımdan uzaklaşıyor. Tabii çok da umutsuz olmamak gerekiyor. Çünkü son dönemde yönünü toprağa, tarıma dönen gençlerimiz de var. Çok da güzel hikayelere imza atıyor ve akranlarına rol model oluyorlar. Turizmle anılan Bodrum’da tarımsal alanda katma değer yaratan gençlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Cahide İmre, Hasancan Açık, Fatih Sevmez, Hüray Önal ve Huri Can bunlardan sadece birkaçı. İşte bu sayıda üreten isimlerin hikayelerini sizlerle paylaşacağız. Yeni girişimlere ilham olması dileğiyle...
#1İzmirli olsa da tatil durağı olarak hep Bodrum’u seçmiş. Mesleğe de yine burada başlamış. Yoğun geçen kurumsal hayatının son 11 yılını Bodrum’da geçiren Berna Kızılhan, şimdilerde bölgenin değerine değer katmak için yoğun bir mesai harcıyor. “Her sorunuzun yanıtı benim Bodrum’umda var” diyen Kızılhan, hem gastronomi, hem bağcılık, hem de turizmi birbirine bağlayan hikayeler yazıyor.
#1Asırlık restoranlar bir masada buluştu. İstanbul’un ikonik İtalyan lokantası Bodrum’a da geldi. Unutulan üzümlerimiz yeniden işleniyor, şişeleniyor. Şef Murat Deniz Temel’den Göcek’e özel menü... Migros’tan sürdürülebilirlik için önemli bir proje... Yeme-içme dünyasından en son haberler burada...
#Patlıcan Böreği