GeriSağlık Sürekli yemek yeme isteğiniz mi var?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sürekli yemek yeme isteğiniz mi var?

Sürekli yemek yeme isteğiniz mi var?
Abone Olgoogle-news

İşte buna neden olan ve birçok gıdada bulunan o madde...

Uzmanlar mısır şurubu (Glikoz-Fruktoz şurubu) , halk arasında bilinen adıyla Nişasta Bazlı Şeker (NBŞ) bulunan ürünleri tüketmememiz konusunda uyarıyor. Şeker pancarından elde edilen doğal şeker yerine kullanılan mısır şurubu mısır nişastasının işlemlerden geçirilmesiyle elde ediliyor. Nişasta parçalanarak glikoza ardından glikoz fruktoza dönüştürülüyor. Mısır şurubu yüzde 80 oranında fruktoz yüzde 20 oranında glikozdan oluşur. Mısır şurubu bireyin yeme dengesi tamamen bozmaktadır.

AÇLIK DUYGUSU KONTROL EDİLEMİYOR

Mısır şurubu kullanılan ürünlerde aşırıya kaçmamak neredeyse imkânsızdır. Mısır şurubu metabolizmanın akışına müdahale ederek, yemenin durdurulamamasına neden olmaktadır. Mısır şurubu vücutta leptin hormonunun tutulumunu azalttığı için açlık duygusu kontrol edilememektedir. Leptin, insana doyduğunu bildiren ve yemeyi durdurmasını söyleyen son derece önemli bir hormondur.

Sürekli yemek yeme isteğiniz mi var

DOĞAL OLMAYAN ŞEKER VÜCUDA YAĞ OLARAK DÖNÜYOR

Karaciğerimiz doğal olmayan şekeri algılayamaz, parçalayıp enerjiye dönüştüremez ve yağ olarak vücudumuzda depolar. Bu da bel bölgesi yağlanması, obezite ve diyabet gibi hastalıklara beraberinde getirir.

Fruktoz, doyma hissine katkı sağlamamasına rağmen kan şekeri glikoz ile aynı enerji (kalori) yüküne sahiptir. Fast-food olarak ifade edilen tüketim kültürünün en önemli unsurlarından bir tanesi budur. Bu nedenle fark etmeden tükettiğimiz yüksek fruktoz, şişmanlık ve şişmanlıkla ilgili hastalıkları ortaya çıkmaktadır.

MISIR ŞURUBU HANGİ GIDALARDA VAR?

Mısır şurubu (Glikoz- Fruktoz şurubu):

  • Şekerler,
  • Sakızlar,
  • Aromalı gazlı içecekler,
  • Bisküviler,
  • Gofretler,
  • Çikolatalar,
  • Kek,
  • Meyve suyu,
  • Gazoz,
  • Kola,
  • Pasta,
  • Fındık fıstık ezmeleri,
  • Reçel,
  • Baklava,
  • Kadayıf,
  • Şekerpare gibi paketlenmiş gıdalarda kullanılmaktadır.

Ürün alırken içindekiler bölümünde Glikoz- Fruktoz şurubu yazısına mutlaka dikkat edin.

AMBALAJ ÜZERİNDEKİ BU DETAYA DİKKAT! (TIKLAYIN)

False
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle