GeriEtkinlikler Sanat atölyeleri Marmara Forum’da!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sanat atölyeleri Marmara Forum’da!

Sanat atölyeleri Marmara Forum’da!

Her cumartesi saat 10:30 ile 12:30 arasında...

Marmara Forum ve İstanbul Modern Sanat Müzesi işbirliğiyle düzenlenen, çocuklara yönelik sanat atölyeleri Marmara Forum’da!
7–12 yaş arası çocuklar için mayıs ayında başlayacak ve kasım ayına kadar devam edecek eğlenceli ve eğitici atölyeler, her cumartesi saat 10:30 ile 12:30 arasında iki saatlik programlardan oluşuyor.


Çocuk ziyaretçilerine eğlenceli sanat etkinlikleri aracılığıyla yeni deneyimler sunmayı amaçlayan Marmara Forum, eğlence stüdyosu My Forum’da düzenleyeceği birbirinden keyifli sanatsal aktivitelerle çocukların fiziksel ve zihinsel becerilerinin gelişimlerine katkı sağlıyor.

Mayıs ayında başlayıp Kasım ayına kadar devam edecek ve İstanbul Modern Sanat Müzesi tarafından her Cuma farklı içerikte gerçekleştirilecek sanat projelerine katılan çocuklara sertifika da verilecek.

Marmara Forum, Yüzümdeki Öyküler, Kostüm Tasarım, Mikro Olaylar ve Nesnenin Beş Hali atölyeleriyle çocuklara eğlenceli ve bilgilendirici dakikalar sunacak.

Yüzümdeki Öyküler Atölyesi

Yüzümdeki Öyküler isimli atölyede çocuklar otoportre çalışmaları yapacaklar. Resimlerinde sevdikleri kişileri, nesneleri, mekânları anlatacaklar.

Kostüm Tasarım Atölyesi

Kostüm Tasarım Atölyesi’nde çocuklar, tarihlere, coğrafyalara ve kişisel özelliklere göre değişen yaşam tarzları hakkında konuştuktan sonra, farklı kostüm görsellerini inceleyerek o kostümleri giyen kişilerin öykülerini kurgulayacaklar. Program çocukların kendilerine kâğıttan kostümler tasarlamaları ile tamamlanacak. Tasarlanan kostümler ise Marmara Forum’da sergilenecek. 

Mikro Olaylar Atölyesi

Çocuklar, Mikro Olaylar Atölyesi’nde, elektronların hareketi, atomun parçalanması, DNA zincirinin oluşması gibi küçük ama etkileri büyük olan olayları canlandıracaklar. Böylece video sanatı ile tanışırken aynı zamanda hayal güçlerini geliştirecek ve okulda öğrendikleri bilgileri pekiştirecekler.

Atölye çalışması video sanatında bazı örneklerin izlenmesi ile başlayacak. Ardından çocuklar, özel hazırlanan kostümlerle video performanslarını gerçekleştirecekler. Bu performanslar daha sonra Marma Forum Alışveriş Merkezi’nde sergilenecek.

Nesnenin Beş Hali Atölyesi

Nesnenin Beş Hali Atölyesinde çocuklar, gündelik yaşamlarında sık sık karşılaştıkları kova, süpürge, şemsiye gibi nesnelere yeni işlevler yükleyip onların kullanım biçimlerini değiştirerek yeni, hayali nesneler yaratacaklar. Çocukların oynadıkları bu yeniden anlamlandırma ve işlevlendirme oyunu video performanslara dönüşecek. Bu performanslar daha sonra Marmara Forum Alışveriş Merkezi’nde sergilenecek.

Atölye Programı:

5 Mayıs Cumartesi: Kostüm Tasarım Atölyesi
12 Mayıs Cumartesi: Video Animasyon Atölyesi
19 Mayıs Cumartesi: Nesnenin Beş Hali
26 Mayıs Cumartesi: Yüzümdeki Öyküler

Atölye Saati: 10:30 – 12:30

Atölye Mekânı: Myforum

Atölyeler 15 kişi ile sınırlıdır.

Rezervasyon için: 0212 466 61 82

MARMARA FORUM

False