GeriEtkinlikler Ebeveynliğin de ehliyeti olsa almak ister miydiniz?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ebeveynliğin de ehliyeti olsa almak ister miydiniz?

Ebeveynliğin de ehliyeti olsa almak ister miydiniz?

Avrupa’da 2002 yılından beri olan ebeveyn ehliyeti ilk kez Türkiye'de!

Avrupa’da 2002 yılından beri anne-babalara sunulan ABC Ebeveyn Ehliyeti® ilk kez Türkiye’ye geliyor. Avusturya kökenli ebeveynlik eğitimi derneği Elternwerk-statt’ın pedagog ekibince 15-25 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek 10 günlük yoğunlaştırılmış ebeveyn koçluğu eğitiminin yanısıra 13 Şubat Cumartesi ve 21 Şubat Pazar günleri de anne-babalara özel birer atölye sunulacak. Hümanistik psikoloji yaklaşımını temel alan program, Avusturya’da Ekonomi, Aile ve Gençlik Bakanlığı tarafından teşvik ediliyor. Orta vadede her anne babanın bu eğitimden faydalanarak bir “ebeveynlik ehliyetine” sahip olması hedefleniyor.

Çocuk yetiştirirken aklı kadar kalbini de dinlemek isteyen binlerce anne babanın Avrupa’da 2002 yılından beri faydalandığı ABC Ebeveyn Ehliyeti®, Şubat ayında ilk kez Türkiye’ye geliyor. Avusturya kökenli ebeveynlik eğitimi derneği Elternwerkstatt’ın pedagog ekibince, Renkli Akademi evsahipliğinde profesyonellere dönük 10 günlük yoğunlaştırılmış ebeveyn koçluğu eğitiminin yanı sıra anne-babalara özel yarım günlük bir atölye de düzenlenecek.

Ebeveyn eğitimi konusunda uzmanlaşmak isteyen eğitimcilere, danışmanlara, psikologlara ve pedagoglara dönük 60 saatlik yoğunlaştırılmış ebeveyn koçluğu programı 15-25 Şubat arasında pedagoglar Andreas Keckeis ve Veronika Lippert tarafından sunulacak. Koçluk programını tamamlayan katılımcılar uluslararası geçerliliğe sahip Ebeveyn Koçluğu Sertifikası almaya ve Elternwerkstatt’ın bağımsız danışman ekibine katılmaya hak kazanacak.

Her yaştan çocuğu olan ebeveynler için Avusturyalı pedagog Andreas Keckeis yönetiminde düzenlenecek atölyeler ise, 13 Şubat Cumartesi ve 21 Şubat Pazar günleri 14.00-17.00 saatleri arasında katılımcılarını ağırlayacak. Sınırlı sayıda katılımcı kabul eden pro-gramlar Türkçe çeviri eşliğinde Kadıköy Tik Tak Cafe Atölyesi'nde gerçekleşecek.

Ebeveynliğin de ehliyeti olsa almak ister miydiniz

HEDEF HER ANNE BABA ADAYINA BİR EBEVEYNLİK EHLİYETİ

Carl Rogers, Thomas Gordon gibi psikologların öncülük ettiği hümanistik psikoloji yaklaşımını temel alan ABC Ebeveyn Ehliyeti®, Avusturya’da Ekonomi, Aile ve Gençlik Bakanlığı tarafından teşvik ediliyor. Orta vadede her anne babanın bu eğitimden faydalanarak bir “ebeveynlik ehliyetine” sahip olması hedefleniyor.

Modern çağda anne babaların içgüdülerini dinlemekten uzaklaştığını savunan ve onları yeniden kalplerini dinlemeye davet eden eğitim, güven, takdir, açıklık ve mizah dolu bir ebeveyn-çocuk ilişkisi için farklı durumlara, çocuğun yaşına ve gelişim düzeyine uygun somut ve kolay uygulanabilir çözümler sunuyor. Eğitime adını veren harflerden A 0-6 yaş arası küçük çocukları, B 6-12 yaş arası okul çocuklarını, C ise 12-18 yaş arası gençleri temsil ediyor.

Eğitim katılımcıları ebeveynlik becerilerine ve rehberlik yetilerine dönük güven kazanırken içgüdülerine kulak vermeyi, çocuklarının duygu ve ihtiyaçlarına empatiyle yak-laşmayı öğrenecek. Ebeveynler çocuğun bağımsızlık, işbirliği ve sorumluluk bilincini geliştirirken sevgiyle sınır koyma ve zor durumları yönetme pratiği de kazanacak.

False