GeriSağlık Dirençli bakteriler bu bala karşı koyamayacak
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dirençli bakteriler bu bala karşı koyamayacak

Dirençli bakteriler bu bala karşı koyamayacak

Bakterileri öldürürken enfeksiyonları da ortadan kaldırıyor.

Bilim insanları yara ve antibiyotiklere dirençli bakterileri tedavi edebilen bir "bal" keşfetti. Yüzyılın sorunu olarak görülen problemlerden biri olan dirençli bakterilerin bu bal sayesinde azaltılacağı düşünülüyor.

Bu bal bebekler, yeni doğum yapmış kadınlar, kanser hastaları üzerinde bir yıl boyunca denendi. Antibiyotiklere dirençli bakteriler, ülserler ve yaralar sadece birkaç gün içinde iyileşirken, sezaryen sonrası enfeksiyon geçirenlerin de sayısı yarı yarıya azaldı.

Cilt kanserinden ve kemoterapinin yan etkilerinden korumada da etkili

'Süper bal' ayrıca sivilce tedavisinde, cilt kanserinden ve kemoterapinin yan etkilerinden korumada da etkili. Bal zaten yüzyıllardır "kocakarı ilacı" niteliğinde iyileştirici etkisi kullanılan bir besindi. Surgihoney ismi verilen bal, bakterileri öldürüyor, parazitleri ve mantar enfeksiyonlarını da iyileştiriyor.

Hampshire Hastanesi'nden Dr. Matthew Dryden bulunan bu balın neredeyse hemen her tür bakteriyi tedavi ettiğini söyledi. Dryden, "Bal inanılmaz bir doğal ilaç. En önemli yanı ise bakterileri tedavi ederken dokuları öldürmüyor" dedi.

Hürriyet Sağlık

False