GeriEtkinlikler Çocuklar kendi oscarlarını seçiyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuklar kendi oscarlarını seçiyor!

Çocuklar kendi oscarlarını seçiyor!

Garanti Mini Bank Çocuk Filmleri Festivali, renkli etkinliklerle başlıyor.

9. Garanti Mini Bank Çocuk Filmleri Festivali, Oscar ödüllü filmlerle başlıyor. 5 Nisan Perşembe günü Konya’da başlayacak olan etkinlik, Sinem Kobal’ın sunuculuğunu üstlendiği bir törenle açılacak. Sinemasever çocukların ebeveynleriyle birlikte katılabileceği festival, 4 - 6 Nisan tarihlerinde Konya, 9 - 11 Nisan tarihlerinde ise Aksaray’da çocuklarla buluşacak.

Çocuklar kendi oscarlarını seçiyor!

9. Garanti Mini Bank Çocuk Filmleri Festivali’nin “En İyi Film”ini, yaşları 6 ile 9 arasında değişen “Çocuk Jürisi” seçecek. Jüri üyeleri, “En İyi Film”i belirlemeden önce, eğlenceli ve öğretici bir atölyeye katılacak. Çocukların daha bilinçli karar vermeyi ve film eleştirmenliğini öğreneceği atölyede, nasıl bir tartışma süreci yürütmeleri gerektiği anlatılacak. Sinema yazarı Elif Tunca’nın yönetiminde düzenlenecek atölye sonrasında, jüri üyeleri festivalin “En İyi Filmi”ni belirleyecek.

Minik oyuncular yetişiyor

Festival’in Aksaray durağında, çocuklara özel bir oyunculuk atölyesi düzenlenecek. Sunduğu çocuk programları, tiyatro oyunları ve dizilerle tanınan Gökçe Bahadır ve genç tiyatrocu Fulya Aksular, atölyede, çocukların oyunculuğa ilk adımı atmasına ve içindeki yaratıcı oyuncuyu ortaya çıkarmasına destek verecek. Oyuncu ablalarının moderatörlüğünde yaratıcı drama tekniklerinin öğretileceği atölyede, çocuklar sadece öğrenmekle kalmayacak, oyuncularla eğlenceli dakikalar da geçirecek.

False