GeriOyun Ve Aktiviteler Çocuğunuzun yaratıcılığını nasıl destekleyebilirsiniz?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuğunuzun yaratıcılığını nasıl destekleyebilirsiniz?

Çocuğunuzun yaratıcılığını nasıl destekleyebilirsiniz?

Çocukların hayal gücünün gelişmesi için onlara ilham vermek son derece önemli. Çünkü bu beceri onların daha iyi öğrenmelerine, daha sonra ihtiyaç duyacakları belirli sosyal becerilerini geliştirmelerine ve öz güvenlerini artırmalarına yardımcı olacaktır.

Çocukların mutlu ve sağlıklı büyümesine yardımcı olmanın en güzel yollarından biri, onları bir konuyu veya herhangi bir şeyi tüm farklı yönleriyle görmelerini sağlayacak ve yaratıcı bir şekilde düşünmeye teşvik etmektir. Yaratıcılık, çocukların daha esnek düşünmesine yardımcı olur. Bir ebeveyn olarak çocuğunuza ilham verecek ve onları teşvik edecek birkaç eylemde bulunarak, yaratıcı potansiyele ulaşmasına yardımcı olabilirsiniz.

- Farklı bir elbise kutusu oluşturun

Çocuklarınızda yaratıcılığa ilham vermek için yapabileceğiniz şeylerden biri, farklı kıyafetler ayakkabılar, şapkalar veya başka şeyleri içeren bir giyim kutusu oluşturmak. Çocuğunuzla her oynadığınızda o kutuyu getirin ve istediğini tercih etmesine izin verin.

- Daha fazlasını bekleyin

Çocuklar her zaman cesaretlendirilmeli ve çalışmaları beklentileri karşılamasa bile destek olunmalı. Yeterince çalışırlarsa ve kendilerine inanırlarsa istediklerini yapabileceklerini benimsemeleri oldukça önemli. Kendi fikirlerini uygulamalarına yardımcı olun, ihtiyaç duydukları şeyleri sağlayın ve en büyük destekçileri olun.

- Ödüllendirin

Sıkı çalıştıklarını kabul edin ve hedeflerine ulaşınca onları ödüllendirin. İyi yaptık bir işin mutlaka takdir edin ve neyi keşfedebileceklerini görmeleri için ilerlemelerini destekleyin.

- Çocuğunuzun liderlik etmesine izin verin

Birlikte oyun oynadığınız zamanlarda çocuğunuzun da yol göstermesine ve yönlendirmesine izin verin. Çocuklar kendi yollarını takip etmeli, büyüdüklerinde kendi kararlarını nasıl verebileceklerini öğrenebilmeli. Örneğin, parkta yürüyüşe çıktığınızda, çocuğunuzun yol göstermesine ve istediği oyunu oynamasına müsaade edin. Onlara güvenin, çünkü arada liderlik etmelerine izin vererek, kendilerine olan güvenlerini ve farklı düşüncelerini geliştirmesine yardımcı olursunuz.

- Serbest zaman tanıyın

Çocuğunuzun zaman zaman ara vererek rahatlamasını sağlamak son derece önemli. Herhangi bir aktivite planlamadan evde birkaç saat geçirebilirsiniz. Böylece çocuğunuz sadece oynayarak eğlenebilir.

- Sevdiği şeyleri yapmasına izin verin

Çocuğunuzun yaratıcılığını desteklemek için her zaman sevdiği şeyi yapmasına müsaade edin. Örneğin, dans etmeyi seviyorsa dans dersleri almasına yardımcı olabilirsiniz veya resim yapmayı seviyorsa, bunu sürdürmek için gerekli malzemeleri alabilirsiniz. İlgilendikleri şeyler hakkında daha fazla ayrıntı edinebilmelerine yardımcı olun.

- Farklı kültürleri öğrenmesine yardımcı olun

Çocuğunuza dünyadaki farklı kültürleri öğretin. Farklı bölgelerdeki insanların nasıl yaşadıklarını ve çalıştıklarını gösterin. Yaşadığınız şehrin veya ülkenin farklı yerlerine de götürebilir ve diğer kültürleri gözlemlemelerine izin verebilirsiniz. Beraber araştırmalar yapın ve meraklarını besleyin. Çünkü bu, çocuklarınızda yaratıcılığa ilham vermenin en güzel yollarından biridir.

 

 

 

 

False