GeriEtkinlikler Çıtı Pıtı Bir Kedi Olmak İstemiyorum
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çıtı Pıtı Bir Kedi Olmak İstemiyorum

Çıtı Pıtı Bir Kedi Olmak İstemiyorum

Kitap, üstlenmemiz gereken sorumlulukları akıcı bir dille anlatıyor.

Özgürlüğümüzün bildiklerimizle sınırlı olduğunu eğlenceli bir dille anlatan “Çıtı Pıtı Bir Kedi Olmak İstemiyorum”, Çocuk Edebiyatı’nın seçkin örneklerinden. Kitap, hayatta yaptığımız tercihlerin sonucunda üstlenmemiz gereken sonuç ve sorumlulukların olduğunu Çıtı’nın yaşadıkları üzerinden anlatılıyor.

Hiçbir şey bilmemenin dayanılmaz hafifliği… Bir kedi düşünün, henüz bir kedi olduğunun bile farkında değil! Bütün dünyayı yaşadığı o küçük evden ibaret sanan ve hayatını mama kabıyla minderi arasında, sorgulamadan yaşayan minik bir ev kedisi hayal edin. Ta ki kargaların başkanı Nit’le tanışana kadar. Kitaptaki kahramanımız için yaşam eskisi kadar basit olmayacaktır artık.

Kitabın konusu

Çıtı, Nit ile öğrenmeye, öğrendikçe merak etmeye, merak ettikçe daha fazla öğrenmeye ve hayatını sorgulamaya başlar. Sonunda kendi küçük dünyası dışında başka bir hayatın var olduğunun farkına varmıştır. Dış dünyaya olan merakı ve keşfetmeye duyduğu istek artık dayanılmaz hale geldiğinde bir plan yapar ve kimseye fark ettirmeden evden kaçar. Kapıdan çıktığı anda bilinmeyene doğru yaptığı yolculuk başlamış olur. Güvenli yuvasından uzakta olmasının bedelinin korku, yalnızlık ve zaman zaman hayal kırıklıkları olduğunu çok geçmeden kavrar ama bu onun daha güçlü olmasına sebep olur çünkü artık öğrenmiştir ki bilmek ona daha önce aklına bile getirmediği sorumluluklar yüklemektedir. 

False