Güncelleme Tarihi:
[forum_post_id=1833]
Malzemeler
1 büyük kupa kadar su
Yarım tatlı kaşığı veya 1 poşet mate çayı
5–6 yaprak ıhlamur
1 küçük taze nane
Yapılışı
Suda mate ve ıhlamur 2 dakika kadar kaynatın, 2-3 dakika kadar demlensin. Sonra içine sap nane ve yapraklarını katın. Bu karışımı içine şeker koymadan sabah, öğlen ve akşam yemeklerden 10 dakika kadar birkaç dakika önce içerseniz iştahınızın biraz baskılandığını hissedeceksiniz. Bu ölçüler bir büyük çay fincanı veya genelde iş yerleri ve ofiste kullanılan mug çay, kahve fincanı için geçerlidir. Her sefer taze yapmak daha iyidir. Ancak iş yerlerinde her sefer bu karışımı taze olarak tüketme imkanı bulamayan kişiler, ölçüyü 3 ile çarpıp hazırladıktan sonra ısıyı iyi koruyan bir termosa koyabilir, gün içinde sıcak olarak içebilirler.