MENÜ

Geleneksel Lezzetler

Geleneksel Lezzetler ile ilgili tüm haberleri, son dakika Geleneksel Lezzetler haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün Geleneksel Lezzetler haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 629 Geleneksel Lezzetler haberi bulunmuştur.

Geleneksel Lezzetler Haberleri

Safranboluda geleneksel lezzetler yarıştı, kazanan Miyana helvası oldu

Safranbolu'da geleneksel lezzetler yarıştı, kazanan 'Miyana helvası' oldu

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ile Safranbolu Belediyesi tarafından "5. Geleneksel Lezzet Şenliği Yemek Yarışması" düzenlendi.

Sahurda ne yesem diye düşünenler için nefis hamur işi tarifleri

'Sahurda ne yesem?' diye düşünenler için nefis hamur işi tarifleri

Sahurda hamur işi olmadan olmaz diyenlerden misiniz? Öyleyse listemize mutlaka bir göz atmalısınız. Zira sahur sofralarınızı şenlendirecek enfes hamur işi tarifleri derledik. Bayatlamayan poğaçalar, kısa sürede yapılan pişiler, nefis geleneksel lezzetler hep sizin için toplandı. İşte sahur keyfinizi iki katına çıkaracak benzersiz hamur işi tarifleri…

24.05.2019Lezizz Menüler
Soğan turşusu nasıl yapılır İki farklı soğan turşusu tarifi

Soğan turşusu nasıl yapılır? İki farklı soğan turşusu tarifi

Turşu denince aklımıza genelde, salatalık, biber, domates, lahana gibi geleneksel lezzetler geliyor ama aslında birçok farklı malzemeyle, envaiçeşit turşular yapabilirsiniz. Bunlardan bir tanesi de soğan. Kırmızı soğandan da arpacık soğandan da çok nefis turşular yapılabiliyor. Peki soğan turşusu nasıl yapılır, soğan turşusunun püf noktaları nelerdir? İşte tüm merak ettikleriniz…

36 saatte Vilnius

36 saatte Vilnius

Litvanya’nın başkenti, Baltık kıyılarının Tallinn, Riga gibi şehirlerine benzemiyor. Onların sokakları turistik ve ucuz, zevksiz hediyelik eşya tezgâhlarıyla dolu. Vilnius’un 13’üncü yüzyıldan kalma barok mimariye sahip tarihi bölgesindeyse çoğunluk ülke içinden gelenlerde. Dar sokaklarında Burberry, Max Mara gibi ünlü markaların yanı sıra yerel moda evleri de varlığını koruyor.

Karayipler’in karnaval adası: Guadelup

Karayipler’in karnaval adası: Guadelup

Şeklinden dolayı ‘Kelebek Ada’ olarak da bilinen Guadelup, Karayipler’in karnaval diyarı. Şubat sonu başlayan Mardi Gras karnavalı beş gün sürüyor. Fransa’nın bir ili konumundaki ada şu sıralar yazı yaşıyor. Kış soğuğundan kaçıp, tablo gibi manzaralara bakmak isteyenler için ideal bir coğrafya

18.02.2015Seyahat
Gerçek aşıkları Prag’a kışın gider

Gerçek aşıkları Prag’a kışın gider

Endüstri mühendisi Vildan Özdemir (46), 25 yıldır eşiyle dünyayı geziyor. Programlı uzun yolculukların yanısıra her fırsatta 3-4 günlük kaçamaklar yapıyorlar. Bugüne kadar 30 ülkede 200’e yakın şehir gördü. Müzik, yemek, fotoğraf temalı geziler planlayan Özdemir, geçen ay Prag’a gurme temalı bir gezi yaptı.

2.03.2014Seyahat
Yemek Aşkına patronluğu reddetti

Yemek Aşkına patronluğu reddetti

Adı yüzünden aklınız karışmasın, Gabriele Sponza aslında İzmirli bir ailenin oğlu. İtalyan kökenli Sponza, yemek tutkusu uğruna aile şirketindeki patron koltuğunu geri çevirmiş, şef olmayı tercih etmiş. Özyeğin Üniversitesi’nde aşçı yetiştiren Sponza, şimdi bir de yemek programıyla seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Sponza’nın hazırladığı “Yemek Aşkına” programı, 13 Mayıs’tan itibaren hafta içi her gün saat 19.00’da 24 Kitchen kanalında yayınlanacak.

11.05.2013Kelebek
36 saatte Dubai

36 saatte Dubai

Dubai’de ne ararsanız var. Yoksa bile emin olun ki inşa halindedir. Birleşik Arap Emirlikleri’nin en enerjik üyesi neredeyse ışık hızıyla gelişiyor, değişiyor. Dünyanın en büyük AVM’si, en yüksek yapıları, en büyük yapay adası burada. Yakında en uzun köprüsü, en iddialı müzeleri de şehre konuşlanacak. Çölde ve denizde safari, alışveriş, keşif için Dubai sizi bekliyor.

14.04.2013Seyahat
40 bin kişiyi doyuracak festival

40 bin kişiyi doyuracak festival

Pişirilecek, yenilecek ve konuşulacak. Gastro İstanbul 7-12 Mayıs arasında 280 restoran ve gece kulübünün katılımıyla İstanbul’u yemekle buluşturacak

14.12.2012Seyahat
Hamurlu çorba

Hamurlu çorba

Sofranıza geleneksel lezzetler eklemeye ne dersiniz? İşte hamurlu çorba tarifi!

Fıstıklı laz tatlısı

Fıstıklı laz tatlısı

Geleneksel lezzetler tatmaya ne dersiniz? İşte fıstıklı laz tatlısı...

Baldo ambalajlı Uruguay pirinci

Baldo ambalajlı Uruguay pirinci

Fiyatı tarihi seviyelere yükselen pamuğa yönelen üretici bakliyat üretiminden vazgeçerken, başta pirinç ve kuru fasulye olmak üzere hileli satışlar arttı.

29.12.2011Ege
Otel ve mekanlar Ramazan’a hazır

Otel ve mekanlar Ramazan’a hazır

RAMAZAN ayı başlarken İzmir’deki otel ve restoranlar da gün boyunca özlemle beklenen iftar saatine hazırlığını tamamladı. Otel ve restoranlar özel iftar mönüleriyle müşterilerinin karşısına çıkıyor.

30.07.2011Ege
Lezzet cumhuriyeti Antakya’nın 593 tadı

Lezzet cumhuriyeti Antakya’nın 593 tadı

Binlerce yıldır, onlarca medeniyet barındırmış bir sınır ili Antakya. İlk kilise burada kurulmuş; ilk Hıristiyanlar bir taşın içine oyulmuş o kilisede ibadet etmiş. Bir zamanlar dünyanın en büyük ikinci şehri olan Antakya, çağlar boyu Müslüman, Hıristiyan, Musevi, her mezhep ve etnik kökenden insanın bir arada yaşamayı başardığı bir kültürler mozaiği, bir hoşgörü cumhuriyeti.

23.05.2010Seyahat
Kadın havalarda uçuyor sonra gelip duvar kırıyor

Kadın havalarda uçuyor sonra gelip duvar kırıyor

Yarım asrı çoktan devirmesine rağmen gayet zinde Gül Canbulat. Hafiften Çolpan İlhan’ı andıran zarif bir havası var. Hostes olarak parlak bir kariyerden sonra, kafasını dinlemek için eşinin memleketi Safranbolu’ya yerleşti. Fakat evini kendi elleriyle restore ederken işler çığrından çıktı ve sakin bir yerde bile hareketli bir yaşam sürmeyi başardı. Yılmaz Ulusoy gibi ağır misafirlerin konakladığı Gülevi adında bir butik otel açtı. Safranbolu’ya adanmış hayatı İstanbul’dakinden çok daha yoğun, renkli ve tatmin edici. Üstelik son derece de ilham verici.

9.01.2010Kelebek
Biz kuzeniz

Biz kuzeniz

Hatay’da düzenlenecek “Geleneksel Lezzetler şenliği” etkinliğinin tanıtımı, ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı.

6.01.2010Kelebek
İstanbul için fasıl vakti

İstanbul için fasıl vakti

Ramazanla birlikte tüm otel ve restoranların iftar yarışı da başladı. Türk ve Osmanlı mutfağının klasik tatlarıyla oluşturulan mönülere genellikle fasıl müziği eşlik ediyor. Sema gösterileri sunan adresler de var.

21.08.2009Kelebek
Dondurmanın en iyi 10 adresi 2009

Dondurmanın en iyi 10 adresi 2009

Dondurmanın en iyilerini en son 2007’de seçmiştik. Aradan geçen sürede pek çok yeni adres açıldı, pek çok marka Türkiye’ye geldi. Listeyi tazelemenin zamanıdır dedik, jüri üyelerimize bu yıl en iyi dondurmayı yedikleri adresleri sorduk. Ortaya çıkan yeni listeye bakınca, dört adresin 2 yıl öncesiyle aynı olduğunu gördük: Ali Usta, Rumeli Pastanesi, Yaşar Pastanesi ve Mini Dondurmacı. Listede geleneksel lezzetler de var, Avrupa’dan ithal tatlar da. Örneğin bir numaradaki Girandola, İtalyan usulü dondurma satıyor. Mado ve Rumeli Pastanesi gibi yerler ise geleneksel dondurmanın temsilcileri. İşte 2009 model en iyi dondurma adresleri.

18.07.2009Spor Arena
Dondurmanın en iyi 10 adresi 2009

Dondurmanın en iyi 10 adresi 2009

Dondurmanın en iyilerini en son 2007’de seçmiştik. Aradan geçen sürede pek çok yeni adres açıldı, pek çok marka Türkiye’ye geldi. Listeyi tazelemenin zamanıdır dedik, jüri üyelerimize bu yıl en iyi dondurmayı yedikleri adresleri sorduk. Ortaya çıkan yeni listeye bakınca, dört adresin 2 yıl öncesiyle aynı olduğunu gördük: Ali Usta, Rumeli Pastanesi, Yaşar Pastanesi ve Mini Dondurmacı. Listede geleneksel lezzetler de var, Avrupa’dan ithal tatlar da.

17.07.2009Kelebek
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Dört ayrı toplantı salonuyla hizmet veriyor

24.08.2008Seyahat
Antalya’nın en özel 10 lezzeti

Antalya’nın en özel 10 lezzeti

Antalya Türkiye’nin en önemli turizm kentlerinden biri. Dünyanın dört bir yanından insanlar geliyor bu güzel şehre. 30-40 yıl önce küçük bir Akdeniz kentiyken bugün bir marka oldu.

22.08.2008Seyahat

Yazar Sonuçları

Eylülde festival rüzgârı

Eylülle birlikte ışık da ısı da güzelleşiyor. Yani dışarıda olmak, eğlenmek ve gezmek için en iyi zamanlar. Bu nedenle eylülde yurtiçi ve yurtdışında birçok eğlenceli festival düzenleniyor. Dünyanın en ünlü etkinliği Oktoberfest’ten, 25 yıl sonra yeniden yapılacak Çeşme Festivali’ne kadar en iyileri derledik. Biraz olsun eğlenmek ve derdi tasayı unutmak istiyorsanız listemize göz atın…

3.09.2019

Gastronomi demek; dolar demek, euro demek

Malumunuz hali hazırda restoran haftası devam ediyor.

27.10.2018

Zaman algınızı değiştirecek bir yer: Novisad / Sırbistan

Yaşantımızın hızı her geçen gün daha çok artmıyor mu? Sürekli ‘bugün, bu hafta, bu ay nasıl geçti hiç anlamadım’ sözünü sarf ediyoruz. Hızla sürdürdüğümüz bu yaşam beraberinde hızlı yemek kültürünü de getirmiş durumda. Sizlere hafta sonu gideceğiniz ya da Sevgililer Günü için de iyi bir alternatif olacak bir önerim var: Sırbistan Novisad... Buradaki 'Salas 137', Cenej bölgesinde bulunan hem konaklayabileceğiniz, ata binebileceğiniz, hem de yöresel lezzetlerin en doğal hallerini tadabileceğiniz muhteşem bir çiftlik. Hadi başlayalım...

8.02.2018

Ocakbaşında ‘Bayram’ var

Kebap konusunda standardını yüksek tutan mekanlar, lezzet ve kıvamı yakalamak için eti birçok işlemden geçirir.

26.12.2013

Lezzetli kıymet: Halk mutfağı

Mucize Lezzetler, memleketimizin lezzet hazinelerini yüceltmek için kurulan ‘Anadolu Halk Mutfakları Derneği’nin dağıttığı ödül töreninde ‘Ateşbaz-ı Veli’ ödülüne layık bulundu.

8.02.2013

Türk mutfağının Almanya kuşatması

1. Türk Mutfağı Lezzetler Festivali, 3-7 Kasım 2011 tarihleri arasında Berlin’de Ku’damm Meydanı’nda düzenleniyor.

21.09.2011

Akdeniz tatilinde öncülüğümüz sürsün

GAZETELERDE yeralan haberlere göre “İtalya’nın başvurusu üzerine Zeytinyağı, taze sebze, meyve ve ızgara balık gibi yiyeceklerden oluşan Akdeniz Diyeti’ne Birleşmiş Milletler (UNESCO) tarafından Dünya Kültür Mirası ünvanı verilecek.” Aynı haberde İtalyan Tarım Bakanı’nın ünvandan emin olduğu ve “Ülkemiz, mutfak geleneklerimiz ve kültürümüz açısından büyük bir başarı” dediğine de yer veriliyor.

4.09.2010

Bundan böyle canınız hep aşure isteyecek

Bu sayfayı izleyen biriyseniz benim aşureye olan düşkünlüğümü de bilirsiniz. Sık sık sizlere yeni ve farklı aşure tarifleri vererek bu dünya güzeli tatlının modern hayatımıza süreklilik bazında girmesini sağlamaya çalışırım.

15.05.2010

Ergani de partilere başladı

Ortaköy’deki gece kulübü Blackk’in de sahibi olan Emre Ergani, Nişantaşı’ndaki mekânı Biber Bar’da ‘salı partileri’ düzenlemeye başladı.

6.01.2010

İzmir’in markası var: Kemeraltı

İZMİR’in simgelerindendir Kemeraltı. Binlerce insana ekmek kapısı, tarihin ve ahiliğin simgesi... Son zamanlarda zor günler yaşayan esnafın kenetlendiği, hala eski gelenekleri sürdürmeye çalıştığı bir merkez. Çarşı esnafından, Tarihi Kemeraltı Derneği eski Başkanı Necati Ortabaş ile söyleştik.

16.01.2009