Kadın emeğini gelire dönüştürme çabası

AYVALIK Üretim ve Pazarlama Kooperatifi bünyesindeki ‘Kooperatif Üretim Mutfağı’nda kadınlar, domates salçasından erişteye, reçel çeşitlerinden kurutulmuş yöresel ürünlere kış hazırlıklarını tamamladı. Ürünler kooperatif mağazalarında satışa sunuluyor. Belediye Başkanı Mesut Ergin, özellikle genç işsizler ve kadın üreticilerin yararına çalışacak şekilde planlanan Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nin başarılı grafik çizdiğini vurguladı, şöyle dedi:

Haberin Devamı




DAHA ÇOK ÜRETİM
“Onardığımız eski Küçükköy Hizmet Binası’nda profesyonel malzemelerle kurulan mutfakta kadınlarımızın kışın tüketilmek üzere hazırladıkları ürünler kooperatif aracılığıyla satılıyor. Ve geleneksel lezzetler hem üretimdeki kadınlar, hem de kooperatif için gelire dönüşüyor. Kadınlarımız için yarattığımız bu kooperatif çatısı gün geçtikçe büyüyor. Evlerin kışlık ihtiyaçları kooperatif mağazalarında vatandaşlarımızla buluşacak. Kadınlarımız ürettiği ürünlerin karşılığını aldığı zaman daha da çok üretecekler ve bu bizim için mutluluk kaynağı.”

--------------


BİR PROJEYE BAKIŞ

Bayraklı’ya özel
‘Porsuk’ güzel olur

“BİR kente eserler kazandırabilmek ve elbette belediyecilik, biraz da ‘Güzel hayaller’ işidir.” Bayraklı’daki girişimle ilgili haberi görünce, yine böyle düşündüm. Haber özetle şöyle: Bayraklı Belediyesi, Laka Deresi ve Bornova Çayı çevresinde Eskişehir Porsuk Çayı benzeri proje için çalışmalara başlamış. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de projeyi çok beğenmiş.
İLÇEYE DEĞER KATMAK
Projeye göre Laka Deresi ve Bornova Çayı’nın ilçe sınırlarındaki ve denize döküldükleri yerlerde ıslah çalışmaları ve çevre düzenlemeleri yapılacak, yazın da su tutmaları sağlanacakmış. Sonra da Porsuk Çayı benzeri projelendirme ile gondol turlarının önü açılacak. İlçeye binlerce metrekare yeni yeşil alan kazandırılacakmış. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ‘İlçemize değer katmak ve yarınlara daha yaşanabilir bir Bayraklı bırakmak için çalışıyoruz. Porsuk Çayı benzeri bir projeyi Bayraklımıza kazandırmak hayal değil’ demiş.”
SADECE HAYALDE KALMASIN
Elbette böyle bir girişim hayallerde kalmasın. Ben, “Bir kente neler yapılabileceğini önce hayal edip sonra gerçekleştirmek gerektiğini” anlatmak istedim. Yoksa, gerçekleşmesi güç, belki de olanaksız olan hayaller, yalnızca zaman kaybı nedenidir.
Son söz: Bayraklı’ya özel bir Porsuk, çok da güzel olur...

--------------

BİR (BAL) DUYURUSU

Haberin Devamı

Öğrencilere destek için
koşmaya var mısınız?

BORNOVA Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı, ihtiyacı olan öğrencilere destek verebilmek için çabalıyor. Vakfın son duyurusunu özetliyorum: “Değerli mezunumuz, BALEV olarak 2018 yılından beri İstanbul Maratonu’nda yer alıp iyilik peşinde koşuyor ve gençlerimiz için bağış topluyoruz. Bu yıl 44’ncüsü gerçekleşecek olan ‘N Kolay İstanbul Maratonu’nda BALEV Burs Kulübü için koşmak, Boğaz Köprüsü’nün enfes manzarası eşliğinde yürümek, anılar biriktirmek ve en değerlisi ise, desteklediğimiz ihtiyaç sahibi öğrencilerimize katkıya var mısınız?
KATILMAK İSTEYENLERE
Ben de varım diyorsanız https://event.spor.istanbul/ adresinden 6 Kasım günü gerçekleşecek olan maratona kaydınızı yaptırarak vakfımıza bilgi vermenizi rica ediyoruz. Sonrasında http://www.adimadim.org adresinden bilgi edinebileceğiniz İPK işlemleri için sizinle iletişime geçeceğiz.”
Her türlü bilgi ve iletişim için; Elif İrem Budanoğlu: 0 532 131 62 08

Yazarın Tüm Yazıları