Adana Kebabı
Toplam 694 haberi bulunmuştur.
Adana Kebabı Haberleri
Vedat Milor’a, bir de annemlere yemek yapmak istiyorum
İrlanda’da, küçük balıkçı kasabası Baltimore’da açtığı Dede isimli restoranda “Türk lezzetlerinden esintiler sunan” başarılı şef Ahmet Dede aldığı Michelin yıldızıyla gururumuz oldu. Türk yemeklerini modernize eden Dede de Türk mutfağının yanlış tanınmasına üzülüyor, “Maalesef Türk mutfağı, Avrupa’da sadece büfeden kebap alıp, içine acılı sosu basıp yenen bir yemek olarak tanınıyor” diyor.
Adana kebabının dünya ikinciliği Adana Ticaret Odası'nı gururlandırdı
Dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan ve 10 binden fazla lezzetin oylamaya sunulduğu TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Adana kebabı toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti arasından ikincilik elde etti.
Adanalı kebapçılar dünya ikinciliğinden memnun olmadı
Dünyaca ünlü bir yemek sitesinin Adana kebabına Margherita pizzanın ardından ikinci sırada yer vermesi, Adana’daki kebapçıları kızdırdı. Adana kebabının emek ürünü olduğunu söyleyen kebapçı ustası Yaşar Aydın, "Pizzanın birinci olmasını sağlayan lobilerdir. İnanıyorum ki bu yanlıştan dönüp Adana kebabını yakında birinciliğe yerleştireceklerdir" dedi.
Dünyanın en iyi geleneksel yemekleri arasında Türkiye'den 5 lezzet
Dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti seçildi. Listede Türk lezzetleri önemli yer tutarken ikinciliği Adana kebabı aldı.
Dünyanın dört yanından Türkiye’ye okumaya geldiler
Türkiye’de dünyanın dört bir yanından eğitim için gelmiş üniversite öğrencileri var. Bazıları burs aldığı için, bazısı farklı bir dünya tanımak için geldiler Türkiye’ye. Kimi ise ülkesindeki şartlardan dolayı evinden kilometrelerce uzakta sürdürüyor eğitim hayatını.
Yılbaşı öncesi Adanalı kasaplardan kebap ve köfte uyarısı
Yılbaşı öncesi 4 günlük kısıtlamadan dolayı evlerine yiyecek stoku yapan vatandaşlar arasında özellikle hazır köfte ve kıyma kebabı gibi ürünlere yönelenleri uyaran Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, "Hazır köftelerin içeriği belli değil. Taşlık ve bici bici boyası kullananlar bile var. Herkes kasabından kıymasını alıp köftesini evde yapsın" dedi. Kebapçı Yaşar Aydın ise insanların hazır köfte yemek yerine kebapçıları arayıp gerçek kıymanın tadına varması gerektiğini söyledi.
Kebabın vazgeçilmezi kırmızı biberde portakaldan fazla C vitamini var
Adana’da kebabın yanında tüketilen kırmızı biberin, portakaldan daha fazla C vitamini barındırıyor. Diyetisyen Hüsne Okatan, “Adana olarak çok şanslıyız. Kebabın yanında yediğimiz kırmızı biberde 3 katı C vitamini olduğu için günlük ihtiyacımızın 3 katını almış oluruz” dedi.
Ayda bir ‘Çıkalım mı’ diyordu
Aile Meclisi’nin bu haftaki konukları CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ile eczacı eşi İpek Bulut. İzmir’de, üniversite yıllarında tanışmışlar. Çift dört yıl boyunca İpek Bulut’un çıkma teklifini kabul etmemesiyle arkadaş kalmış. Ancak Burhanettin Bulut, mezun olduktan sonra öyle bir rest çekmiş ki İpek Bulut soluğu, 900 km. uzaktaki Adana’da almış.
Adana mı Urfa mı? İki kentten ustalar Antep'te kozlarını paylaştı
Adana ve Şanlıurfalı ustalar yıllardır süren "kebap" tartışmasını bitirmek için Gaziantep'te buluştu
Urfalı kebapçılarla Adanalı kebapçılar arasında sular durulmuyor
Şanlıurfa ve Adanalı kebapçılar arasında en lezzetli kebabın kendilerine ait olduğu iddiasıyla yıllardır süren rekabet yeniden alevlendi.
Adana ve Şanlıurfalı kebapçılar arasındaki rekabet yeniden alevlendi
Şanlıurfalı ve Adanalı kebapçılar arasında en lezzetli kebabın kendilerine ait olduğu iddiasıyla yıllardır süren rekabeti devam ediyor. Şanlıurfalı ustalar, kebabın diyarının Şanlıurfa olduğunu, jüri önünde yarışmaya hazır olduklarını belirterek, "Hodri meydan" dedi. Adanalı ustalar ise kebap yemek için Adana'ya dünyanın her yerinden turistlerin geldiğini belirterek, İnsanlar kebap yemek için en çok hangi kente giriş-çıkış yapıyor, araştırılsın ifadelerini kullandı.
Adana Lezzet Festivali ne zaman? İşte tarih bilgisi
Adana Valiliği tarafından, bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında dijital ortamda gerçekleştirilecek Adana Lezzet Festivali ile hem görsel lezzet şöleni sunulacak hem de kentin tarihi mekanları tanıtılacak. Peki, Adana Lezzet Festivali ne zaman?
Adana Dijital Lezzet Festivali için son iki gün
Adana Valiliği tarafından, bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 9-11 Ekim'de dijital ortamda gerçekleştirilecek Adana Lezzet Festivali ile hem görsel lezzet şöleni sunulacak hem de kentin tarihi mekanları tanıtılacak.
Sobanın başında yanan ateş
Aile Meclisi bu hafta AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ve eşi Remziye Erdinç’in Adana Yüreğir’deki evlerine konuk oluyor. Çiftin tanışma hikâyesi bir soba başında göz göze geldikleri an başlamış.
'Adana Lezzet Festivali' marka oldu
Uluslararası Adana Lezzet Festivali, "marka tescil belgesi" aldı.
Dünyaca ünlü seyahat yazarının yemek listesine Adanalı kebapçıdan tepki
CNN Travel yazarı Lisa Morrow'un geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin en sevilen yemekleri listesinde Adana kebabına yer vermemesi kent sakinleri ve kebapçılar tarafından tepkiyle karşılandı. Listeyi görünce çok üzüldüğünü kaydeden kebapçı Yaşar Aydın, "Bunu yapanların Adana'ya karşı bir husumeti olduğunu düşünüyorum. Adana kebabı bu listenin başında olmalıydı dedi.
CNN Travel yazarına Adanalı kebapçıdan liste tepkisi
CNN Travel yazarı Lisa Morrow'un geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin en sevilen yemekleri listesinde Adana kebabına yer vermemesi kent sakinleri ve kebapçılar tarafından tepkiyle karşılandı. Listeyi görünce çok üzüldüğünü kaydeden kebapçı Yaşar Aydın, "Bunu yapanların Adana'ya karşı bir husumeti olduğunu düşünüyorum. Adana kebabı bu listenin başında olmalıydı dedi.
Türkiye'nin en iyilerini seçtiler ama... Adana'yı, Urfa'yı listeye bile almadılar!
CNN Travel, Türkiye’nin en lezzetli ve en sevilen yemeklerini sıraladı. Ancak listede ne Adana kebabı var ne de Urfa!
9 yaşındayken başladığı kebapçılığa duyduğu aşk 67 yıldır eksilmeden devam ediyor
Adana’da 76 yaşındaki aşçı Ali Şemi, 9 yaşında kebapçıda çırak olarak başladığı işinden bir an olsun kopamadı.
Türkiye lezzet haritası: 50 şehirden 50 simge yemek
Doğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.
Adana'da bir ustanın aklına geldi, hikayesi 30 yıl önceye dayanıyor
Adana’da kebap ustası Şevket Azboy'un (59), Uzak Doğu kültüründen esinlenerek yaptığı ’et suşi kebabı’ yöre halkının ilgisini çekti.
2. Sınıf Hayat Bilgisi Kültürel Miras Ögeleri konu anlatımı
Ülkemizin sınırları içerisinde bulunan tüm tarihi eserler ve yapılar kültürel miras ögesidir. Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere armağan ettiği ulusal bayramlar da kültürel miraslara örnek olarak gösterilebilir. 2. Sınıflar için kültürel miras ögeleri konusunu örneklerle anlattık.
Aamir Khan Adana kebabı yedi
BOLLYWOOD sinemasının en önemli aktörlerinden Aamir Khan, “Laal Singh Chaddha” adlı filminin çekimlerinin bir kısmını tamamlamak için Niğde’ye geldi.
Mangalda kül bırakmayın
Normalleşme adımlarıyla beraber sosyalleşmek için açık alandaki aktiviteler daha çok tercih edilir oldu. Bunlardan belki de en önemlisi yazın vazgeçilmezi mangal. Bu keyfinize keyif katacak lezzetleri ünlü şeflere sorduk: Püf noktaları neler? Şu sıra hangi malzemeler revaçta? Kendi bahçemiz yoksa nerelere gidebiliriz? Başkalarını rahatsız etmemek için nelere özen göstermeliyiz?
Kasap ve kebapçılardan et saklama ve tüketme önerileri
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kasaplar ve kebapçılar etlerin nasıl saklanıp tüketilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, etin en az bir gün dinlenmesinin sindirim sistemi açısından uygun olacağını söylerken, kebapçı Yaşar Aydın ise ilk günkü etle Adana kebabı yapılmasının lezzet açısından uygun olmadığını söyledi.
Kasap ve kebapçılardan et saklama ve tüketme önerileri
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kasaplar ve kebapçılar etlerin nasıl saklanıp tüketilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, etin en az bir gün dinlenmesinin sindirim sistemi açısından uygun olacağını söylerken, kebapçı Yaşar Aydın ise ilk günkü etle Adana kebabı yapılmasının lezzet açısından uygun olmadığını söyledi.
Rus yazar Adana kebabının tescilli lezzetini ülkesine taşıyacak
Adana kebabının hazırlanışından sunumuna kadar eğitimini alan Rus yemek kitabı yazarı Elena Vorontsova, ülkesinde açacağı restoranda Türkiye'nin "damak çatlatan" tescilli lezzetini müşterileriyle buluşturacak.
Şeflerin Türkiye buluşması
Akdeniz ülkelerinin en ünlü 12 şefi, İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen proje ile Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini online olarak takipçileriyle buluşturacak.
Türkiye'nin en iyilerini seçtiler ama... Listede ne Adana var ne de Urfa!
CNN Travel, Türkiye’nin en lezzetli ve en sevilen yemeklerini sıraladı. Ancak listede ne Adana kebabı var ne de Urfa!
Türkiye'nin en iyilerini seçtiler... Listede ne Adana var ne de Urfa!
CNN Travel, Türkiye’nin en lezzetli ve en sevilen yemeklerini sıraladı. Ancak listede ne Adana kebabı var ne de Urfa!
Farklı sunumuyla damak çatlatan bir lezzet: Metrelik Adana kebabı
Adana'nın tescilli lezzeti kebabın, porsiyonlar yerine metrelik şişlerde hazırlanıp servis edilmesi ilgi çekiyor.
Adana kebabı nasıl yapılır? Evde adana kebabı tarifi
Adana Kebabı’nı diğer kebap türlerinden ayıran en önemli özellik, Adana'ya özgü, ‘zırh’ adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça ettir. Adana Kebabı'nın servisi, tamamlayıcı unsurlar olan yeşillik, sumaklı soğan salatası ve salatayla yapılmalıdır. Peki, Adana kebabı nasıl yapılır? Evde adana kebabı tarifi…
Japonya'dan gelip, Adana kebabı yapımını öğrendiler
JAPONYA'dan yöresel lezzetleri tanımak ve yapımını öğrenmek için Adana'ya gelen Kumi Okabe (48) ve Meiko Ueyama (50), bir restoranda hünerlerini sergiledi. Yemek yaparken oldukça eğlenceli vakit geçirdiğini belirten Kumi Okabe, "Japonya'da bu yemeklerin yapılması biraz zor olabilir, ama deneyeceğim" dedi.
Çukurova pamuğu 'coğrafi işaretle' tescillendi
Adana, Mersin, Osmaniye il sınırlarında yetişen pamuk, Türk Patent ve Marka Kurumu'nca "Çukurova pamuğu" coğrafi işaret olarak tescil edildi.
Bakanlık teşhir etmişti! İki il arasında 'domuz yağı' tartışması
Afyonkarahisar'da Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından teşhir edilen iki firmanın kullandığı Adana kebabında kuyruk yağı yerine domuz yağının çıkmasının ardından bir açıklama yapan, Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Odası Başkanı İbrahim Yörük, kuyruk yağının Konya'dan geldiğini söylemişti. Bunun üzerine açıklamalarda bulunan Konya Kasaplar Odası Başkanı Davut Balbaloğlu bu iddiayı yalanladı ve meslektaşının özür dilememesi halinde iftira davası açacaklarını bildirdi.
Bir zamanlar Michael Jackson'ın vokalistiydi... Eskişehir'de kebap pişirdi
Dünyaca ünlü yıldızlardan Michael Jackson ve Whitney Houston’ın vokalistliğini yapan Della Miles, Eskişehir’de kebap ocağının başına geçti.
Adana'da kaçak et uyarısı: Resmi kesimden fazla tüketim var
ADANA Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, kentteki ruhsatlı 5 kesimhanede veteriner hekim kontrolünde yıllık 20 bin ton küçük ve büyükbaş et kesilirken, vatandaşların bunun 3 katı et tükettiğini söyledi. Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur ise kaçak et kesen merdiven altı kasaplara yönelik ihbar hattı kurduklarını, zabıta müdürlükleri, ilçe belediyeleri, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleriyle gece gündüz denetimler yaptıklarını vurguladı.
Adana'da "coğrafi işaret" anlatıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı Stratejik Pazarlama Daire Başkanı Özgür Akif Tel "Coğrafi işaret konusunda 2 bin 500'ün üzerinde potansiyelimiz olduğunu biliyoruz" dedi.
Adana'da turistler hem kebap yiyor hem de kebap yapımını öğreniyor
Adana'da bir işletme, kente gelen turistlere kebap ustalığının inceliklerini öğretiyor.
Dünyaca ünlü ödüllü şeflerden 'şırdan dolması'na ilgi
İSTANBUL'da 30 Kasım tarihinde düzenlenecek 'Uluslararası Gastromasa Konferansı' kapsamında 18 değişik ülkeden Türkiye'ye gelen dünyaca ünlü şefler, Adana ziyaretinde şırdan dolmasına yoğun ilgi gösterdi.
"Adana Kebabı"na uluslararası tescil alınıyor
Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, 15 yıl önce gerçek lezzet ve özellikleriyle gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla tescil ettirdikleri Adana Kebabı'na, uluslararası olarak da coğrafi işaret almak için tescil başvuru yaptıklarını söyledi.
Kebabın olmazsa olmazı kuyruk yağında fiyatlar uçtu
Doğal bir yağ olması ve yemeklere lezzet vermesinden dolayı tercih edilen kuyruk yağının fiyatı yüzde 100 zamlanarak 50 liralık ücretiyle et fiyatlarıyla yarışıyor.
30 saniyede tükendi! Tam tamına 46 metre
Kahramanmaraş'ta restoran açan Adanalı kebap ustası Salih Oral'ın açılışa özel yaptığı 46 metrelik Adana kebabı, davetliler tarafından 30 saniyede tüketildi.