Lidya Konservecilik gıdadan inşaata

Güncelleme Tarihi:

Lidya Konservecilik gıdadan inşaata
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2022 06:15

Günde 750 bin kavanozluk üretim kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük tesislerinden biri olan Lidya Konservecilik, dünyanın dört bir yanında sofraların vazgeçilmesi oldu. Üretiminin yüzde 80’ini ihraç eden firma, şimdi de ‘Lidya Garden City’ projesiyle Turgutlu’da yepyeni bir yaşamın kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

 

MANİSA’nın Turgutlu ilçesinde verimli topraklar üzerine 1989 yılında kurulan Lidya Konservecilik, zaman içinde yapılan yatırımlarla bugün 35 bini kapalı olmak üzere toplam 80 bin metrekare alanda faaliyet gösteren Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük tesislerinden biri. Günlük 200 ton sebze ve 750 bin kavanoz kapasitesine sahip tesislerde dünyaya en lezzetli ürünleri ulaştırabilmek için başta salatalık, biber, domates, kapya biberi, sarımsak, lahana, patlıcan, yeşil domates, havuç, biberiye gibi sebzeler olmak üzere yılda 20 bin ile 25 bin ton sebze işleniyor. Bu sebzelerden oluşan konserve gıdalarla yılda 3.5 ve 10 kilogramlık ambalajlardan oluşan 60 milyon cam kavanoz ve yaklaşık 1.5 milyon teneke kutu üretimi yapılıyor.

Haberin Devamı

Lidya Konservecilik gıdadan inşaata

BÜYÜK BÖLÜMÜ İHRACATA
Lidya Konservecilik’te üretilen ürünlerin yüzde 80’i ihraç ediliyor. Her yıl değişiklikler olsa da ihracat yapılan başlıca ülkeler arasında Almanya, Fransa, İtalya, Büyük Britanya, Finlandiya, Danimarka, İsveç, Letonya, Litvanya, Estonya, Yunanistan, Yeni Zelanda, Kanada, Japonya ve Tayvan yer alıyor.
Son yıllarda artan cam kavanozlarda sağlıklı ürünler talebi karşısında Türkiye’nin seçkin markaları için üretim yapmaya başlayan firma, ilgili markaların satışlarında etkili olup, bu işbirliğinin halen devam etmesine olanak sağladı. Böylelikle Lidya Konservecilik, yaş sebze-meyve ihracatı yapan firmalar arasında Ege İhracatçı Birlikleri’nin ilk üç şirketindeki yerini 1, 2 veya 3’üncü olarak koruyor.
Üretim sezonunda yaklaşık 600 mevsimlik işçi, yıl boyunca 160 çalışanı ile şirketin bölgedeki katma değere sağladığı fayda hayli yüksek olan, kaliteli hammadde ile sözleşmeli tarım yapan Lidya Konservecilik, üretimin ilk aşamasından ürünün son tüketiciye ulaştığı aşamaya kadar tüm süreci kontrol altında tutuyor. Bu nedenle tesis, ürünlerin kalitesiyle uluslararası IFC ve BRC sertifikalarına da sahip.

Haberin Devamı

Lidya Konservecilik gıdadan inşaata

 
HACCP ŞARTLARI
YERİNE GETİRİLDİ
KONSERVE üretimi sırasında gıda işletmelerinin hijyen şartlarının standartlarını belirleyen HACCP sisteminin şartlarını uygulayan tesisin kalite politikasının temel taşları ise şu şekilde: * Müşteri memnuniyeti * Eğitim * Fiyat * Ar-Ge * Kalite bilinci * Çevrenin korunması * Çalışma ortamının iyileştirilmesi * Türk Gıda Kodeksi’ne uyum * Yıllık revizyon fırsatı.

 
VİZYON VE MİSYON
KALİTE standartları çerçevesinde çiftliklerden son tüketicilere kadar her aşamada kaliteli ve lezzetli ürünleri kontrollü bir şekilde hazırlayarak tüketicilerin anılarına geleneksel lezzetler sunma misyonu, işbirliği yaptığı markaları ülkelerindeki lider yapma vizyonuyla Lidya Konservecilik, ülke ekonomisine, topluma ve dünyaya fayda sağlamaya devam ediyor.

 

Haberin Devamı

LİDYA GARDEN
CİTY PROJESİ
BUGÜNLERDE Lidya Konservecilik arkasına aldığı köklü geçmiş ve kalite anlayışıyla Turgutlu’ya yeni bir yaşam vaat ederek, ‘Lidya Garden City’ projesine imza atıyor. 3 etap 14 kısımdan oluşacak, Turgutlu’nun yemyeşil bir vadisi üzerine konumlanacak olan Lidya Garden City, aynı zamanda bölgenin en prestijli inşaat projesi olmaya hazırlanıyor. Bölgenin dokusunun modern mimari anlayışı ve estetikle harmanlanacağı projede tüm detaylar yaşayacakların konforu için düşünülürken, alanının en iyisi markalardan hammadde ve ürünler, şık iç dizayn, gelişmiş peyzaj alanları ve sosyal alanlarla hem bir şehirde yaşayacak, hem de şehrin karmaşasından uzak olacaksınız.

Haberin Devamı

Lidya Konservecilik gıdadan inşaata

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!