Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2023 07:00

Şef Bora Bozankaya, Suadiye’de Kore konseptli yeni bir mekân açtı. Hint restoranı Madhu’s terasa taşındı. Çeşme’deki Fly-Inn içine açılan İOKİ, Doğanay’ın yeni karadutlu içeceği ve bu sene 50 ton ürün toplayan yerli yabanmersini markasıyla yeme-içme dünyasından en son haberler burada...

Haberin Devamı

BİBİMBAP, GİMBAP, BANCHİ

Nefis burgerleriyle tanıdığımız Banko’nun sahibi ve şefi Bora Bozankaya yepyeni bir konseptle yeni bir mekân açtı. Kore sokak kültürünü ve yemeklerini yansıtan Bansan, Suadiye’de.

Gastronomi kazanında kaynayanlar


Menüde ‘tteokbokki’den (pirinç keki) Kore usulü tavuklara, gimbap’lardan (Kore usulü suşi) bibimbap’lara (yumurtalı ve sebzeli pirinç kâsesi) pek çok Kore sokak lezzeti var. Bora Şef, Kore usulü barbekü dışında akla gelen neredeyse her tabağa yer verdiklerini söylüyor. Tempura severler tatlı patates ve acı&ekşi karideslisini deneyebilir. Şef tatlıdan vazgeçmeyenlere de pirinç yufkasıyla şeftali veya çileklisini hazırladıkları, mochi benzeri banchi’yi öneriyor. Son dönemin favori lezzetlerinden bubble tea de menüde.

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar



Bora Şef’e neden Kore konseptine yöneldiğini sorunca “Kore kültürünü çok seviyorum. Onların pop kültürüne, eğlenceli hallerine bayılıyorum. Yaramaz çocuğumuz Bansan böyle doğdu” diyor.

HİNT YEMEKLERİNİ TERASTA TADIN

Beşiktaş’taki Swissôtel The Bosphorus, bünyesindeki Chalet Garden ve 16 Roof gibi klasik mekânlarıyla yazın keyfini sürebileceğimiz konseptlere sahip bir otel. Bu seçeneklere geçen sene bir yenisini daha eklemişti: Londra’nın ünlü Hint restoranı zinciri Madhu’s... Madhu’s şimdi yeşillikler içindeki yazlık terasına taşınmış. Şef Amaardeep Anand’ın Hint mutfağından geleneksel lezzetler sunduğu yaz menüsüne DJ performanslarının eşlik ettiği de aklınızda olsun. 

Gastronomi kazanında kaynayanlar

ŞİMDİ ÇEŞME'DE

Suşiye getirdiği farklı yorumlarla çok sevilen İOKİ, geçen yıl Urla’da, iskele tarafındaki gümrük binasına şube açmıştı. Deniz börülcesi ve levrekli ‘İzmir roll’ gibi menüsüne yerelden esinlenen tabaklar da ekleyen zincirin İzmir’deki yeni durağıysa Çeşme oldu. Bu en yeni şube, Fly-Inn’deki Playa Tropical Beach içinde. Menüde suşi çeşitlerinin yanı sıra Japon ve Peru tekniklerini birleştiren Nikkei mutfağından farklı lezzetler de var.

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

 

88 DÖNÜMLÜK ARAZİDE YETİŞİYOR

Land of Berry, Türkiye’nin yabanmersini üreticisi olma hedefiyle yola çıkan bir marka. Ürünlerini de Antalya’nın Serik bölgesindeki 88 dönümlük arazilerinde topraksız tarım yöntemiyle yetiştiriyorlar. Bu sene ilk hasadını yapan marka 50 tonluk ürün topladı.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Meyvenin ventura, biloksi ve star türleri olmak üzere üç cinsi yetişiyor. Ayrıca su tasarrufu için açık arazilerdeki yağmur sularından faydalanılıyor, topraksız tarım geri dönüşüme olanak tanıdığı için tesiste kullanılan sular da geri dönüştürülüyor, damlama sulama yöntemiyle su tasarrufu da sağlanıyor.

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

 

KARADUTLA SERİNLEYELİM

Soğuk içecekler şu sıcak yaz günlerinde yanı başımızdan ayırmak istemediğimiz demirbaşlarımız...

Gastronomi kazanında kaynayanlar



Doğanay da ferahlama ihtiyacımıza hızlıca karşılık verecek yeni bir ürün çıkardı. Şekersiz seçeneği de olan limonatasının yanına eklenen Doğanay Karadut, içindeki doğal meyve parçacıklarıyla farklılaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!