Sahilleri yabancılar temizliyor

Rusça konuşanların çevre duyarlılığı örnek olmalı

Haberin Devamı

Özellikle Rusya ve Ukrayna’da yaşanan savaş sonrası yoğun şekilde ülkemize gelen ve genel olarak Mezitli’de yaşamayı tercih eden Rusça konuşan ülkelere mensup misafirler, çevre duyarlılıklarıyla da örnek oluyor.

Geçtiğimiz günlerde Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’la bir araya gelerek işbirliği konusundan fikir alışverişi yapan misafirler, ‘Rusça Konuşan Topluluklar’ adı altında kendi aralarında örgütlenerek işbirliğinin ilk ayağı olan sahil temizliği yaptı. Soli bölgesi sahil kesiminde gönüllü olarak yapılan temizliğe farklı milletlerden çok sayıda Rusça Konuşan Topluluk üyesi katıldı. Çalışmaya belediye de ulaşım, eldiven, tırmık, çöp poşeti sağlayarak destekte bulundu. Gönüllülerin temizlik yapması renkli görüntülerin de ortaya çıkmasını sağladı. En ilginci, gönüllülerin, çevredeki vatandaşlardan ortak kullandıkları sahillerin temiz tutulmasını istemeleriydi. Konuk vatandaşların duyarlılığına dikkat çeken Neşet Tarhan, “Daha birkaç gün önce ziyaretime gelerek yapmak istedikleri sosyal projeleri anlattılar. Destek oluruz dememizden birkaç gün sonra hemen gönüllü olarak temizlik yaptılar. Herkes bu duyarlılığı örnek almalı. Rusça Konuşan Topluluklar mensuplarıyla işbirliğine devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

SAHTE ALKOLDEN YÜZLERCE KİŞİ CAN VERDİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yüzlerce kişinin ölümüne neden olan sahte alkolden, son 2 yıl içinde 21 kişinin de görme yetisini kaybettiğini açıkladı. Bakan Koca, alkol nedeniyle ölen vatandaşlarla ilgili sayısal veriler konusunda TÜİK’i adres gösterdi. 1 Ocak 2021 ve 30 Kasım 2022 tarihleri arasında, sağlık kuruluşlarında ‘T51.1-Metanolün Toksik Etkisi’ tanısı alan ve hastaneye giriş yapılan tarih ve saat baz alınarak 72 saat içerisinde körlük tanısı alan 21 kişinin olduğunu açıkladı. Bakan Koca, aynı süre içerisinde yoğun bakımda yatan hasta sayısının ise 456 olduğunu belirtti.

Gürer soru önergesinde “Kişinin alkol kullanıp kullanmaması kendi tercihidir. Buna karşın hükümet içki fiyatlarına fahiş zam ve vergi koydu. Bu nedenle son yıllarda, alkol ürünlerinin fiyatlarının önemli ölçüde artması nedeniyle çok sayıda sahte alkol üretimi ile ilgili vakalar kamuoyuna yansıdı” dedi.

Haberin Devamı

ELEKTRONİK OYLAMA İÇİN NE YAPILABİLİR?

Dünkü ‘Elektronik oylama’ konusundaki yazınız için hatırlatıyorum. 13 Ekim 2016’dan beri Prof. İlyas Yılmazer ve ben; CHP’de önemli kararların alınmasında, MV adayları ile CB adayının belirlenmesinde, il ve ilçe kongreleri ve kurultayda yapılan seçimlerde elektronik oylama sistemi kullanılmasını öneriyoruz.

İlyas Yılmazer Hoca, teknik destek vermeye hazır olduğunu defalarca söyledi. Fakat Kılıçdaroğlu, tek karar verici adam olmasını engelleyen bu sistem ile hiç ilgilenmedi.

Dilerim Bedri Baykam’ın elektronik oylama sistemi içeren ‘Demokratik Dijital Devrim Tüzüğü (D3)’ adlı tüzük taslağını güçlü bir kampanya ile tanıtabilir ve “CHP’nin Tüzüğü” haline getirebiliriz.  Tuncay ERCİYES

Haberin Devamı

DEMİREL’DEN BİR SÖZ

Süleyman Demirel, “Benzin vardı da biz mi içtik?” demiş. Batı demokrasisinin, Batı medeniyetinin eksik yanlarının olması, demokrasiyi kadük yapmıyor. Doğu’da daha iyisi vardı da biz mi Batıcı olduk? Kültürden kastımız Amerikan Country Music ile Türk Halk Müziği değil ise, yok aslında çok farkları. Doğruluk, dürüstlük, insana saygı, şiddet göstermemek ve pek çok değer her toplumda olması gerekenlerdir. Model aramak için oradan oraya savrulmak niye? Mevcuda tek bir tuğla eklesek evrensel değerlere uygun yaşamaktan hepimiz gurur duymaz mıyız?          Taner ERTUNÇ

BİLİYOR MUSUNUZ?

-İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İçişleri Bakanlığı’nın İBB için başlattığı terör soruşturmasına ilişkin bugün Saraçhane Başkanlık Binası’nda değerlendirmede bulunacağını...

Haberin Devamı

-SABİHA Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın dış hat yolcu rakamlarında tarihi bir rekora imza attığını, yurtdışından gelen yolcu sayısının, yıl başına sayılı günler kala 29 bin 162 ile en yüksek dış hat yolcu rakamını oluşturduğunu...

MESAJ PANOSU

-İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya “Gayet net sorular sordum ama cevaplarını yetersiz buldum” diyor. Bakan’ın şu sözlerine de dikkat çekiyor: “2002 yılının ikinci döneminde açıktan atama kurası ile hekim alımı yapılmış, istifa eden veya emekli olan hekimlerimizin birçoğu yeniden Bakanlığımız kadrolarına atanmıştır.” Koncuk, “İlginç değil mi?” diye de ekliyor.

Yazarın Tüm Yazıları