Kalabalıklar artınca Kılıçdaroğlu’nun cesareti, umudu artıyor

GECEYİ Düzce’de geçirdik, 07.00’de kalktık; kahvaltıdan sonra ‘Adalet Yürüyüşü’nün kampına gittik.

Haberin Devamı

Yaklaşık 200-250 kişi açık havada ve karavanlarda yatmış. Kemal Kılıçdaroğlu çok enerjik ve disiplinli, kimseye de göz açtırmıyor. Kamp içindeki karavanda konakladığından 08.00’de kalkmış ve basın toplantısına hazırlanmıştı. Kılıçdaroğlu günlük değerlendirmesini yaptıktan sonra provokasyon ve protesto gibi eylemlere karşılık “Bizim ellerimiz hiçbir zaman şiddete kalkmadı ve kalkamayacak” dedi. Yürüyüşün artan gücü karşısında şöyle konuştu:

Kalabalıklar artınca Kılıçdaroğlu’nun cesareti, umudu artıyor

“Yürüyüşümüz her geçen gün daha büyüyor ve daha güzel hale geliyor. Adalet, adalet, adalet dedik ve bu şekilde yürüyüşümüze devam ediyoruz, devam edeceğiz, azimliyiz, kararlıyız.”

Haberin Devamı

Konvoy 08.00’de yürüyüşe başladı. Biz gazetemizin ağaçlık bahçesinde yaptığımız yürüyüşlerden ‘tecrübeli’ olduğumuz,
8 bin-14 bin arasında adım attığımız için tecrübeli sayılırız. Ama
ilk ağızda Kılıçdaroğlu’nun ‘temposu’ hayli yüksekti. Bir süre gerisinde kaldık, sonra aynı ritmi yakaladık. “Alışık mısın?” dedi, 14 binlik adımsayar rakamını gösterince “Hepsi adalet için mi?” diye takıldı; biz de “Adalet ve gazetecilik...” karşılığını verdik.

4 bin adımlık mesafeyi kat etmiştik ki, Barış Bozkurt’un o sesi yükseldi. Zaten kendisi ‘CHP’nin sesi’ olarak biliniyor. “Birleşik Haziran Hareketi yürütme kurulundan ÖDP başkanlar kurulu üyesi Alper Taş, Hakan Günseven, Burak Yücel adalet yürüyüşüne destek vermek üzere aramızda” diye anons etti. Bir başka isim daha vardı; HTKP Genel Başkanı Erkan Baş...

Biraz ileride Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve arkadaşları kalabalık bir grup halinde korteje katıldı... Kemal Bey hepsine “Hoş geldiniz” dedi... Menderes ve Demirel sevdalısı, DP’nin ayrılmaz parçası mühendis Necmettin Dönmez’i gözlerimiz aradı.

Adımsayarımıza baktık; tam
8 bin 70 adım olmuştu, süre de yaklaşık 1 saat 25 dakikayı bulmuştu. Böylece
ilk ‘mola’‘Konsopa Oteli’nin parkında verdik.

Soğuk suları başımızdan aşağıya döktük... Hava sıcaklığı 31 dereceydi.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

- “Yavaş yavaş pişen bir şey var.” (S.Ö.)

BELEDİYELER YATAK DA GETİRİYOR, WC DE...

E-5 üzerindeki İhsaniye MEKSA Ağaç’ın önündeki park alanına gelindiğinde saat 11.10 civarındaydı. Adalet Yürüyüşü’nün ikinci ve uzun molası başlamıştı; 15.00’e kadar istirahat veriliyor.

Grup Başkanvekili Özgür Özel, sağlık uyarısı da yaptı “Tansiyonunuzu ölçtürün, sağlık sorunu olanlar 112 Acil ambulanslarına gidebilir”.

Mersin Yenişehir Belediyesi’nin ikinci günkü yemek, çadır, battaniye, ambulans ve portatif  WC hizmeti gayet başarılıydı. Kuru fasulye ve pilavı gayet lezzetliydi.

Bu belediyenin ‘kıt’ olanaklarına karşın verdiği hizmetler için, 3’üncü dönemdir belediye başkanlığını sürdüren İnşaat Mühendisi İbrahim Genç’in kişiliği herkesin takdirini kazanmış; israf yok, hizmet var.

Haberin Devamı

“Keşke her belediye başkanı böyle olsa!” dedik, bu arada Levent Gök, “Yalçın Bey, bu hizmetleri bütün belediyeler veriyor” diye ekledi.

Ancak araştırmalarımızda Eskişehir Odunpazarı ve Tepebaşı ile Şişli belediyelerinin hizmetleri daha ‘gösterişli’ imiş... İstanbul’a yaklaştıkça CHP’li öteki belediyeleri de göreceğiz!

 

‘ADALETİN BAŞAKTÖRÜ KEMAL KILIÇDAROĞLU’

 

DÜN öğle dinlenmesinden sonra CHP MYK toplantısı etrafı açık bir çadırda yapıldı. Kılıçdaroğlu’nun başkanlık ettiği toplantıdan sonra hukuk ve seçimden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, MYK sözcüsü olarak ‘darbenin sorumlusunun hâlâ ortaya çıkmamasının tanımlanmamış olmasını’ yine gündeme taşıdı. İlk kez ‘Adalet arayışının başaktörü Kemal Kılıçdaroğlu’ ifadesini kullandı. “Ancak bu yürüyüş sağcı, solcu, muhafazakâr ve devrimcinin tekeline alabileceği bir yürüyüş değildir” diye ekledi. FETÖ’cülükle ilgili olarak da “Bunlar iki cambaz bir ipte yürüyordu, biri düştü...” dedi. FETÖ teröründe en önemli sorumlunun AKP olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Ankara’dan Adapazarı sınırına kadar 14 günde 241 km yol aldıklarını, 9 Temmuz’daki Maltepe’ye kadar 179 km’lik daha yolun bulunduğunu açıklarken “Bu  mücadelemiz adaleti kazanana kadar devam edecektir” diye konuştu. Tezcan, tarihi yürüyüşte Kılıçdaroğlu’nun arkasında yürüyen, destek veren, yürüyüşü yakından izleyen gazeteciler ile jandarma ve polise ayrı ayrı teşekkür etti, ‘Provokasyona teslim olmayacağız. Adalet cesaret ve umutla gelecek” dedi.

JANDARMA DRONE’U: KATILIM 15-16 BİN

- DÜZCE yürüyüş güzergâhında drone uçuruluyor. Öğle saatlerine doğru jandarma yürüyüş miktarını 15-16 bin olarak bildirdi.

- LEVENT Gök yürüyüşten ötürü zayıflamıştı; “14 günün dışında iki gün parti görevindeydim. ‘Hiç yanmamışsın’ diyenlere güneşe karşı etkin krem kullandım” dedi.

Haberin Devamı

- KARTAL Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz, çevresinin uyarılarına karşın, belindeki platine rağmen bir ‘delikanlı’ gibi yürüyordu.

ADALET ARAYAN ÜLKELERE UMUT

SOSYALİST Enternasyonel (SE) Genel SekreteriLuis Ayala dün yürüyüşe katıldı. SE Başkan Yardımcısı Umut Oran tarafından Türkiye’ye davet edilen Ayala, dinlenme arasında Kılıçdaroğlu ile görüştü. Bu arada bizle tanıştırıldı.

Kalabalıklar artınca Kılıçdaroğlu’nun cesareti, umudu artıyor

 

 

Yazarın Tüm Yazıları