Anadolu Efes enfes!

ORADA kazandığımız maçın teknik kazanımlarını evine taşımış koç Perasovic ‘koş, fazla top kullan’ oyun felsefesini savunmada Doğuş’la Spanoulis’i kilitleme formatıyla sahaya maç yansıtarak seriyi garantiye aldı.

Haberin Devamı

Ancak Spanoulis ve Printezis ikili oyunlarıyla Olympiakos kolay geri adım atmadı. Dış atışlarda demir dövmeye başladığımız zaman tempomuz düştü. Acele isabetsiz atışlar nedeniyle skor kontrolünü bazen elden kaçırdık. Bütün 2. top ribauntlarını alarak sokana kadar kullandılar. Neyse ki kenardan gelen Granger ve Brown takımı ve skoru toparladılar ve 33-27önde gittik odaya.

İKİNCİ YARIDA DAĞILDILAR

Dunston blok ve atışlarıyla savunma kabuğunu sertleştirir ve Olympikos’a potayı göstermezken momentum 8-0’lık seriyle bize geçti. Bizim atışlarda girmeye başlayınca Efes kaçmaya hız verdi. Son çeyreğe 51-37 üstün girdik. Gerilimli çeyrekte Papanikolou yumruklaşma ile ortalığı karıştırarak terse döndürmeye çalıştı rüzgarımızı. Spounulis bildik bütün petbazlıklarıyla son dakika oynama deneyimini ortaya koydu. Savunmamız uyurken Spounulis alıp maçı az daha çalacaktı ama nefesleri yetmedi.

Haberin Devamı

Ne yaptın Daçka’ dedirten maçta Darüşafaka baştaki gamsızlığının kurbanı olup orada kazandığı avantajı ‘Madrid is Real’ sloganlı İspanyol basketbolunun amiral gemisine maç sonu deneyim eksikliğiyle geri verdiler. 

Yazarın Tüm Yazıları