Zamanın ruhu radikallerden yana

FRANSIZ seçimlerini Macron kazandı. Irkçı Le’pen karşısında ikinci turda yüzde 66 oranına ulaşan sağduyulu ittifak “şimdilik” tehlikeyi bertaraf etti.Burada kullandığımız “şimdilik” kelimesi önemli.

Haberin Devamı

Zira Fransa’da “gidişat” iyi değil...

Tunç Soyer, biliyorsunuz Seferihisar ilçesinin Belediye Başkanı.
Tunç Bey, sıradan siyasetçilerden farklı niteliklere sahip bir entelektüeldir. Bu nedenle; kente, partiye, ülkeye lider arayanların hep “radarında” olmuştur.
Sayın Başkan’la geçenlerde bir araya geldiğimizde, Macron’un seçimi kazanmasını kalıcı bir zafer olarak değerlendirmenin yanlışlığına işaret ediyordu.
Sanki, biraz ABD, biraz Hollanda, Avusturya, bir çalım da Türkiye’yi ima ederek, milliyetçi muhafazakar oyların önlenemez yükselişinin benzer şekilde Fransa’yı da etkisi altına aldığını belirtiyor ve halkından yüzde 34’e yakın oy alan ırkçı partinin önünün kesilmesinin kolay olmayacağını ifade ediyordu.
Başkan; Le’pen gibilerin 1970’lerde yüzde 1’in altında oy alırken, son seçimde ışığı gördüklerini ve “mazbut sağ popülist parti” rolüne bürünmek için kolları sıvamaya başladıklarını belirtiyor.
Siyaset oyunu, üç aşağı beş yukarı dünyanın her yerinden benzer esaslara göre oynanıyor.
Tüm mesele demokrasiye gönül vermiş toplum liderlerinin bu oyunun şifrelerini öncesinden çözebilecek kapasitede olmaları ve bu sayede insanları doğru yönlendirmeleri.
Umarız, Fransa bu süreci erken yaşamış ülkelerin düştüğü hatalardan ders çıkartır ve uyanık olur.

-----

otuzbeslik.com

Haberin Devamı

GEÇEN gün otuzbeslik.com isimli bir internet sitesinin tanıtım toplantısına gittik.
Site; İzmir’e dair, mekan, etkinlik, insan ve kent rehberi olarak planlanan ve çok geniş bir tabanı olan bir platform.
İzmir’in kültür, sanat, eğlence, gastronomi gibi konularında, zaten içinde var olan, yaşayan unsurlarını içeren site, bir anlamda İzmir’i keşfetmek isteyenlere harika bir imkan sağlıyor.
Projenin fikir babası genç bir hemşerimiz.
Bilgisayar Mühendisi olan Bilsay Yıldırım, Bilkent Üniversitesi’ni bitirdikten sonra ABD ve İngiltere’de edindiği tecrübeyi böylesi önü açık bir projeye dönüştürmüş.
Genç bir ekiple ve yatırımcı destekleriyle tüm dünya kentlerine yaygınlaştırılabilecek bu girişim için Bilsay kardeşimizi kutluyoruz.
Bu arada Bilsay Yıldırım’ın İzmir iş dünyası için her zaman çok önemli bir kişi olan Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’ın sevgili oğlu olduğunu da belirtelim.
Sayın valimizden, büyükşehir belediye başkanımıza kadar herkesin takdirini kazanan bu çok önemli projeye başarılar diliyoruz.
Bu arada belirtelim ki, gerek Apple, gerekse Google’dan indirerek söz konusu sitenin aplikasyon uygulamalarından hemen yararlanabilirsiniz.

-----

Hamburgerci önerileri

Haberin Devamı

AKBIYIK isimli restorandan ikinci kez söz ediyoruz.
Hatırlayın, bu mekan İzmir’in mütevazi bir semtinde İstanbul’un meşhur et restoranları ile aşık atacak seviyede bir gastronomi rüzgarı estiriyordu.
Çamdibi’inde, döküm tavada bonfile, kuzu kafes, döner derken, bu defa da “hamburger”lerini tedavüle soktular.
Karamelize soğan ve cheddar peynirle sentezlenmiş bu özel köftenin uzun denemeler sonucunda üretilmiş olduğunu tadınca anlıyorsunuz.
Lezzet avcılarının dikkatlerine sunulur.
İkinci hamburger tavsiyemiz, Alsancak’ta B’ready. Reyhan Pastanesi’nin arka sokağında küçük bir dükkanda harikalar yaratıyorlar.
Onların da spesiyaliteleri mürekkep balığından imal edilmiş ekmeği ile hazırladıkları hamburgerleri.
İkinci tavsiyemiz de bu...

Yazarın Tüm Yazıları