Kardelen’den “Habibi” şov

Kardelen’in sözlerini ve prodüksiyonunu üstlendiği ilk albümü “Habibi” yarın yayınlanıyor. Genç sanatçının R&B vokalini Anadolu toprağına değdirdiği bu albüm, bir nevi şov desem yanlış olmaz.

Haberin Devamı

Çok değil birkaç gün önce İnji’nin “Bellydancing” şarkısının sözleri her yerdeydi: “Ya biz bi’şey arıyoruz da böyle darbuka, böyle arabesk falan ya biraz göbek atalım ya”. İşte o meğersem Kardelen’in “Habibi” albümüymüş. Tabii yüzde yüz göbek sözü vermiyor bu albüm, arada kırık kalplere merhem de oluyor.
Kardelen’in iki yıldır üzerinde çalıştığı 10 şarkıdan oluşan albümün tamamı yarın dinlenebilecek. Pop müziği R&B vokaliyle şahlandıran Kardelen, düzenlemelerde kullandığı yaylı, ud, trompet derken oryantalizm rüzgarlarıyla 10 şarkının da tamamında bütünlüklü bir hikâye barındırıyor. “Kumar”, “Hancı” ve “İhya” adını taşıyan üç şarkısını önden tadımlık gönderen sanatçı, kendini güncellediği bu çalışmada güçlü bir kadroyla da bir araya geliyor.
Altuğ Öncü, Artz, Bora Yavrucuk, Danny Shnaiderman, Deniz Tekin, Dilan Balkay, Elif Dikeç, Eren Alıcı (Evdeki Saat), Mabel Matiz, Rıza Sarıtaş, Sarp Taha Gürkan, Tolga Akdoğan (Adamlar), Ozan Kısaparmak ve Velican Sagun’un yanı sıra yapımda ise Adi Rotem, Bahadır Çavaş, Bora Yavrucuk ve Emre Malikler’in imzası bulunuyor.
Albüme adını veren “Habibi”, “İhya”, “Nerede” ve “Kaşmir” dinler dinlemez sizi ilk ele geçirecek parçalar arasında yer alıyor. Sözlerindeki başkaldırı sizi şarkının içine çekiyor. Albümün en sevdiğim yanlarından biri ise lafı dolandırmadan ve dümdüz demek istediklerini şarkı formunda sunuyor oluşu. Mabel Matiz’in söz ve müziğine imza attığı “Şarj” ise disko düzenlemesiyle ilk dinlemede hit garantisine sahip.
Bu albümü dinledikten sonra Kardelen’in adını duymayan kalmayacağına inancım tamamlandı. Oya gibi işlenmiş bir çalışma, sağlam bir kadro, boş olmayan 10 şarkı. Bana ancak alkışlamak düşer, yüceltmek ise dinleyiciye.

Haberin Devamı

Gümbür gümbür geliyor

Berkay Altunyay’ın yeni EP’sinin ilk şarkısı “Gururum Kalmayacak” geldi. Romantik şarkılarıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam eden Altunyay, şarkının söz ve müziğine kendisi imza attı. Şarkının aranjör koltuğunda ise Sabi Saltiel ve Samed Nalbant oturuyor. Altunyay, vokal yeteneğini de gözler önüne seriyor. Şarkıcıyı radarınıza vakitlice almakta fayda var çünkü EP gümbür gümbür geliyor.

Haberin Devamı

İlişkiler mercek altında

NVZ, bu hafta bir başka toksik ilişki şarkısına imza atıyor. “R.I.P.” adını taşıyan şarkının söz ve bestesi NVZ ve Faruk Çeliker iş birliğiyle ortaya çıkmış durumda. Eklektik havası ve slogan sözleriyle günümüz ilişkilerini de mercek altına alıyor.

Radar: Irmak Ecem

“I” isimli bir parça çıktığını görünce dinlemekten geri duramadım. Irmak Ecem’in ilk şarkısı olan “I” kendini keşfetme, ifade etme ve yüksek sesle haykırmaya dair... Söz ve müziği Ecem’e ait olan “I”nın prodüktörlüğü Mete Birgören üstlendi.

Takipteyim

Yılın çıkış yapan bir diğer ismi Ege Can Sal, “Normalde” isimli şarkısını bu hafta yayınlıyor. Söz ve bestesi Sal ve Ardy’e ait şarkının aranjesini ise Ahmet Dönmez ve Tawana üstlendi. Ege Can Sal’ın kariyer basamaklarını hızlı çıkışını merakla takipteyim.

Dikkate değer

Haberin Devamı

Pop rap furyasına Bilgeteker de katıldı. Bu yükselen trende karşı koyamayan Bilgeteker, “Kabus” adını taşıyan şarkısında güzel bir uygulama örneğinin yanı sıra başarılı bir eser de ortaya koyuyor. Şarkı Bilgeteker, Alper Çakır ve İdil Didar Han’ın ortak çalışmasıyla oluşmuş. Bilgeteker dikkatinize değer diyebiliriz.

Yeri sağlam

Selin Geçit ya da bilinen ismiyle Selin peşi sıra şarkılar yayınlamaya devam ediyor. “Ne Senle Ne Sensiz” sözleri Selin, Uğurhan Özay ve Mert Çodur’a bestesi ise Selin ve projenin aynı zamanda prodüktörlüğünü yapan Emirhan Özer’e ait. Selin’in kendine has vokaliyle bir ilişki hikayesini bizlere anlattığı bu synthlerle bezeli şarkı, şarkıcının pop’taki yerini sağlamlaştırıyor.

Haberin Devamı

Fark yaratıyor

Ayrılık sezonunun geldiğini bir de Kendimden Hallice’nin yeni şarkısı “Yüze Yüze Geçtim Ankara’yı”da dinliyoruz. Alternatif rock sahnesinin artık ismi bilinen gruplarından olan Kendimden Hallice, bu kez dingin slow şarkısıyla fark yaratıyor.

Yeni yolculuk

Melis Karaduman’ın yeni şarkısı “Kimim Ben” haftanın en enteresanı. Bir kendini arama sürecini dans ettirerek anlatan Karaduman, söz ve müziği kendisine ait bu parçayla yeni bir yolculuğa çıkarıyor.

Ne dinledim

∆ Mert Gider- “Rehberimde Adın Saklı”
∆ Mert Çodur- “Yine Bana Kal”
∆ Egemen Akkol- “Geçmedi Zamanla”
∆ Sefo- “Kapalı Kapılar”
∆ Batu Akdeniz- “Bir Günah Gibi”
∆ The Punk Panther- “Oldskul”

Yazarın Tüm Yazıları