Yedi Düvel

Cem Belevi yeni şarkısı “Yedi Düvel”i geçtiğimiz günlerde müzikseverlerin beğenisine sundu. Sözü ve müziği kendisine ait olan şarkının düzenlemesini Gürsel Çelik yapmış.

Haberin Devamı

İlk dinleyişte dile yerleşeceğinin sinyalini veren şarkı, Cem’in daha önce çıkardığı “Alışamıyorum”a kardeş gelmiş adeta. Bu tatlarda şarkılar Cem’e daha çok yakışıyor. O yüzden “ Yedi Düvel”in doğru bir seçim olduğunu düşünüyorum.

Yedi Düvel

Şarkıya çekilen video klip ve fotoğraflar gayet güzel olmuş. Belevi’nin Sosyal medya hesabından paylaştığı videolara bakılırsa bu yaz vereceği konserlerde bolca dans edecek gibi gözüküyor. Bu yaz “Yedi Düvel” ile dans ederken , Eylül ayı gibi diğer yeni şarkıların haberlerini alırız.

VERİ ZEHİRLENMESİ

İzlenmeler , indirilmeler , dinlenmeler ... Müzik dünyasında rakamlar havalarda uçuşuyor. Bu bir rutin haline geldi. Dinlenme ve izlenme rakamları paylaşılmayınca , o albüm ya da şarkının başarısız olduğu algısı yerleşti resmen. Ben bir dinleyici olarak ne en çok indirilene ne de izlenene bakıyorum. Şarkı ya güzeldir ya değildir. Zorla gösterilen veriler ve çoğunlukla şişirme listelerle nereye varılmaya çalıştığını hiç anlamıyorum. Çevremdeki kimse bu verilerin doğru olduğunu düşünmüyor. Kendi yalanına inanmış bir insan topluluğu ve dışarıdan tüm bu olanı biteni izleyenler şeklinde yuvarlanıp gidiyoruz.

Haberin Devamı

Yedi Düvel

Yaş ilerleyince mi çok şikayet eder oldum bilmiyorum ama ben bu yeni düzene hiç alışamadım. Bir müzik dükkanına gidip , kaset veya cd aldığım zamanları acilen geri istiyorum. Dijital dünyanın nimetleri yadsınamaz ama beraberinde gelen bu “ en çok indirilen , dinlenen” çılgınlığı, ortaya atılan rakamlarla ben dahil çoğu insanı şişirmeye başladı. Bana dayatılan rakamlar değil , sokakta arabada çalan şarkılar daha inandırıcı geliyor. “Neden konserleri örnek vermiyorsun?” diye sorarsanız , izlenme ve dinleme olayında olduğu gibi onun çözümüde gayet güzel bulunmuş.  Kısaca “Ah yalan dünya” şarkısı fonda çalsın dursun.

Haberin Devamı

ÇIK DIŞARIYA OYNAYALIM

“Çık dışarıya oynayalım” diyor Damla şarkısında. Şarkıyı dinleyince dışarıya çıkmasam da olduğum yerde hafifçe sallandığımı söyleyebilirim. Damla yeni bir ses. Bizlerle buluşmasını sağlayanlar ise GTR müzik ailesi. Bir şeyi gönülden istersen o er geç olur. Damla koyu bir Gökhan Türkmen hayranıymış. Müzikte yapmak istedikleri konusunda kendisine hep Türkmen’i örnek almış.

Yedi Düvel

Bu enerji onu yıllar sonra GTR müzik ailesi ile bir araya getirmiş. Çok da iyi olmuş çünkü katıksız , hesapsız müzik yapmak isteyen birisi için aynı frekansa sahip bir ortam bulmak ülkemiz müzik piyasasında çok zor. Damla emin ellerde olunca istediği müziği yapma konforuna sahip olmuş ve geçtiğimiz günlerde ilk şarkısı “ Çık dışarıya oynayalım”ı dinleyici ile buluşturmuş. Söz ve müziği kendisine , aranjesi Aytaç Özgümüş’e ait olan şarkı bir merhaba niteliği taşıyor. İlerleyen zamanlarda bizlerle buluşturacağı şarkıların dinleyiciyi şaşırtacağını düşündüğüm Damla’ya bu müzikal yolculuğunda başarılar diliyorum.

YAZ 2018

Haberin Devamı

“ Yaz 2018” albümü ile karşımıza bambaşka bir Gökhan Tepe çıktı. Albümün ilk video klip çekilen şarkısı “ Yak ateşinle”deki görüntüsü ile eskisinden daha genç ve fit görünen Tepe , albüm görselleri ile bu durumun altını gayet güzel çizmiş. Sohbet için bir araya geldiğimizde karşımda enerjisi gözlerinden fışkıran bir Gökhan Tepe buldum. Normalde evlenen erkek şarkıcılar o kurumun rehavetine kapılıp kilo alır ve enerjileri düşer. Tepe’de bu durum hiç öyle olmamış. Tam tersi eskisinden daha formda olup, kilo vermiş. Gerek sesi gerek duruşu ile pop dünyasında yeri başka olan Tepe , yeni albümde kendisinden beklenen slowların yanı sıra temposu yüksek şarkıları ile yeni jenerasyonu kucaklıyor. Gökhan Tepe ile yaptığımız röportajı Hürriyet TV’de Serhat’la Kayıttayız programında izleyebilirsiniz.

 

Yazarın Tüm Yazıları