Mukayeseli İcardi-Dinçerler analizi

Hadise’nin adı GS’nin yıldızı Icardi ile anılıyor. Daha önce futbolla pek alakası olmayan şarkıcı maçlara gidiyor, kutlamalara katılıyor. Wanda Nara’dan boşanan Icardi’yi, Belçika’dan tanıdığı Galatasaraylı futbolcu Mertens ve eşi Kat Kerkhofs ile markaja aldığı söyleniyor. Tribünden “Aşkın olayım” diye şarkılar söylüyor. Olaylı boşandığı Mehmet Dinçerler’den şarkının sözlerinin devamı olan “Söylenmedi hiiiç!” diye cevap geliyor. Hadise, Dinçerler’in üstüne böyle bir aşka yelken açarsa “Çok daha iyisini buldu” tezahüratları eşliğinde, herkesi susturacak kadar stratejik bir hamle yapmış olur. Neden mi? Gelin mukayeseli bir Dinçerler-Icardi analizi yapalım...

Haberin Devamı

Mukayeseli İcardi-Dinçerler analizi

FİZİK
∆ Dinçerler: Yakışıklı bir adam. Esmer güzeli. Düzenli spor sayesinde çok iyi bir fiziği var. Spor salonundan ya da plajdan kaslarını sergilediği fotoğraflar paylaşmayı seviyor.
∆ Icardi: Sonradan sarışın. Yakışıklı değil ama sempatik. Mesleği gereği Dinçerler’i sporda beşe katlar. Kol, sırt, göğüs, karın, bütün vücudu dövme. Çıplak fotoğraf paylaşıyor.
POPÜLERLİK
∆ Dinçerler: Evet, Mehmet Dinçerler hızlı bir playboy... Hadise’den önce Rojda Demirer, Deniz Akkaya, Hande Erçel, Yasemin Şefkatli gibi isimlerle birlikte olmuştu.
∆ Icardi: Ama Icardi de boş değil. Adı, Wanda Nara dışında China Suarez, Floppy Tesouro, Shannon de Lima, Kim Kardashian gibi yerel değil, dünya ünlüleriyle anıldı.
PARA
∆ Dinçerler: Baklava kralının oğlu. 34 yaşında ülkenin en büyük kahve zincirlerinden birinin sahibi, pastane işine de girdi. Fakat ailesinin bazı ödeme sorunları var.
∆ Icardi: Bu konuda da Dinçerler’i katlar. 50 milyon Euro’ya PSG’ye transfer olmuştu, şimdiki maaşı 6 milyon 750 bin Euro. Kahve satarak baş edilebilecek rakamlar değil.
AŞK
∆ Dinçerler: Cool bir sevgili. Baş başa nasıldır bilinmez ama duygularını dışarıya açmayı sevmiyor, sergilemekten çekiniyor. Biraz da “annesinin oğlu” imajı çiziyor.
∆ Icardi: Çok tutkulu bir sevgili. Takım arkadaşının karısı Wanda Nara için dünyayı karşısına aldı. Âşık olunca unutamıyor, takıntı haline getiriyor. Aldatmaya meyilli.

Haberin Devamı

Gani gani Türkçe

Gani Müjde erkek şiddetiyle ilgili attığı bir tweet’le gündemde:
“Ortalık, ‘Boşanmak isteyen karısından intikam almak için çocuğunu öldürdü’ haberleri dolu. Bir baba bunu nasıl yapabilir? Karın gitse ne olur lan hayvan? Tut ki yenisini bulamadın; gider (...). İnsan öz evladına, canına kıyar mı lan? Nasıl baktın çocuğunun gözlerine?”
“Karın gidince yenisini bulamazsan gidip kendini başka yolla tatmin edersin” diyor.
Çok ünlü bir senarist ve yazarın çok da haklı bir konuya isyan ederken böyle bir dil kullanması şaşırtıcı.
“Meramını, halkın kullandığı gündelik dille anlatmış” diyenler var.
İyi de kullanılan her kelime her yerde, her ortamda sarf edilmez ki.
Argoyu geçtim, başka ve daha büyük bir sorun daha var bu paylaşımda.
Kadını cinsel objeye indirgemek. anki kadınların hayattaki tek önemi buymuş gibi.
Kendi için değil, suçladığı o insanların seviyesini anlatmak için kullanmış deseeek...
Yine de kurtarmıyor, güzelim Türkçede bütün bunları başka türlü ifade edecek “gani gani” yol/yöntem var.

Haberin Devamı

Keşke daha önce denetleseymiş

Mahmut Tuncer’in oğlu Umut Tuncer, Aydın’da il kültür ve turizm müdürlüğü görevini yürütüyor.
“Seninle Evlenir miyim?” oyununu sergilemek için geçen hafta Aydın’a giden ve Hidayet Sayın Kültür Merkezi’nde kulisin soğukluğundan, tuvaletlerin pisliğinden yakınan Şebnem Özinal’dan özür dilemek için İstanbul’a geldi.
Bunun için 1200 kilometre yol kat etti ve “Sanatçımızla gönül bağımızı onardım” diye birlikte çekilmiş fotoğraf paylaştı.
İnce bir davranış tabii.
Ama keşke Özinal daha şehirdeyken aksiyon alabilseydi.
Hatta daha önce...
Şebnem Özinal, “Kuliste giyineceğimiz yerde perde yok.
Kendi imkanlarımızla camları kapattık.
Isıtma yok, donuyoruz. Tuvaletin, lavabonun hali ortada...” diye yazmıştı.
İl kültür ve turizm müdürü olarak buraların bu halini daha önce hiç mi görmemiş Tuncer?

Haberin Devamı

Şarkıyı değil cevap bile alamaz

Nihat Doğan, daha iyi söylediğini iddia ederek Mabel Matiz’den “Antidepresan” şarkısını istedi.
Bir televizyon programında şarkıyı okumasının ardından TT olmasını başarısından zannediyor. Halbuki bana kalırsa burnunu tutup ağlayan bir çocuk gibi inliyor sadece.
Velev ki yanılıyorum, çok güzel okuyor...
Mabel Matiz’in hayattaki duruşu Nihat Doğan’la o kadar ters ki, bırakın şarkıyı vermeyi, cevap bile vereceğini sanmıyorum.

Yazarın Tüm Yazıları