Da Mario sahile indi

İstanbul’un en köklü İtalyan restoranlarından, Etiler’deki Da Mario bu yaz Bodrum’da yazlık açtı. Gölköy’deki mekân kat kat, kot kot alçalan teraslardan çok güzel bir manzaraya bakıyor.

Haberin Devamı

Da Mario sahile indiAklınızda olsun, yolu biraz zor. Hiç kaçırmadan tabelaları takip etmek lazım. (0530) 078 55 53

Burunların, girintilerin yeşili denizin laciverdiyle cilveleşiyor; aralarına sarı kedi gibi girmiş plajlar, arkadaki kıskanç dağların tek tesellisi. Akşamüstünün kızıllığı mesaisini bitirirken nöbeti devralan (geçen pazartesi gecesi itibariyle) dolunayın şavkı, üzerinden karşı sahile yürünecek bir yol gibi. Ve siz bunların hepsine hâkim bir tepeden, kat kat, kot kot alçalan teraslardaki masalardan bakıyorsunuz manzaraya. Bodrum merkez cayır cayır yanarken
15 dakika mesafedeki Demirbükü Koyu püfür püfür.

Bu manzara ve ferahlık insanı zaten susatıyor, elde var bir. Ama söz konusu İstanbul’un en ünlü İtalyan lokantalarından birinin yazlık şubesiyse yemek menüsüne göz atmak lazım bir noktada.Da Mario sahile indiPizza çeşitlerinin fiyatı 470-690 lira arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Da Mario’nun, Gölköy’deki Kempinski Residences Nef Reserve’deki yazlığında yemek çeşitleri açısından çok büyük fark yok esasında. Başlangıç, makarna, risotto ve pizzaların yanına Bodrum’a özel olarak karides-kabak-kalamar kızartması, levrek crudo, bloody mary soslu kral yengeç salatası gibi tabaklar eklenmiş.

Yaş ortalaması 25-40

İnsan illaki bir kusur bulacak ya... Tek sıkıntı, porsiyonların aşırı büyük olması. Öyle ki karides-kabak-kalamar kızartmasını bitiremeyince ana yemeklerden birini iptal etmek zorunda kaldık. Fakat o nasıl kızartmadır kardeşim... Koca tabak bir damlacık bile yağ çekmez mi!

Hafta başı olmasına rağmen saat 20.00 itibariyle 150 kişilik mekânın bütün masaları dolu. Yaş ortalaması İstanbul’dan daha genç: 25-40. Bunda, aşırı lüks Kempinski Residences ve Mesa Evleri’nde yaşayan gençlerin buraya ‘sitemizin pizzacısı’ muamelesi yapması da etken tabii. Zaten mekânı 22.00 gibi boşaltıp Türkbükü Sess gibi yerlerin stantlarını doldurmaya gidiyorlar. Yemek boyunca kapıda Vito ya da özel şoför bekleten var.

Haberin Devamı

Fiyatlar da böyle tüketim kesimine göre zaten: Carpaccio, burrata, bresaola gibi başlangıçlar 420-1.100, pancarlı, keçi peynirli, ıspanaklı gibi salatalar 410-680 lira, ricotta dolgulu ravioli, ıstakozlu tagliolini gibi makarnalar 680-2.650 lira, dört peynirli, bonfileli gibi pizzalar 470-690 lira.

Yazarın Tüm Yazıları