Gündelik hallerin izinde

Her an kentin, kelimelerin kifayetsiz kaldığı envaiçeşit haliyle karşı karşıya kalıyoruz.

Haberin Devamı

Gündelik hallerin izinde

Bu kimi zaman tuhaf, kimi zaman trajikomik haller, sosyal medyada da sık sık yer buluyor. Afrika kıtasında çalışan iki Amerikalı gazetecinin sosyal medyada açtığı Everyday Africa hesabıyla başlayan ve dünyanın dört bir yanına yayılan ‘Everyday’ furyasının son durağı Everyday Ankara ise, bu hallerin izini sürüyor.
“Her gün birkaç doz Ankara” diyen sosyal medya hesabı, kentliyi kendiyle göz göze getiriyor, şehir insanının rutinlerini, gündelik telaşlarını, hüznünü, heyecanını, neşesini fotoğraf karelerinde biriktiriyor. Yüzlerce farklı şehrin ardından geçtiğimiz aylarda doğan Everyday Ankara, sokaktan kareleri, seyyar satıcıları, dolmuş bekleyen kalabalığı, toplu taşıma manzaralarını, Başkentlinin aşina olduğu yüzleri takipçileriyle paylaşıyor. 

Haberin Devamı

Gündelik hallerin izinde

ŞAŞIRTICI KARELER

Gündelik yaşamı filtresiz, makyajsız, olduğu gibi gözler önüne seren ve esprili üslubuyla yorumlayan Everyday Ankara, kendi paylaşımlarının yanı sıra kent sakinlerinin ve profesyonel fotoğrafçıların şaşırtıcı karelerine de yer veriyor. Her gün birkaç doz Ankara almak için Everyday Ankara’yı instagram ve facebook hesapları üzerinden takip edebilirsiniz.
Öte yandan uygulamanın dünya üzerindeki pek çok örneğine de sosyal medya üzerinden ulaşabilir, başta 315 bin takipçisi ve 3 binden fazla paylaşımıyla Everyday Africa hesabı olmak üzere, Berlin, Hindistan, İran, Japonya ile Irak’ın da aralarında bulunduğu yüzlerce ülke ve şehrin gündelik hallerine göz atabilirsiniz.

MUHABBET SOKAĞI NUMARA DOKSAN

Gündelik hallerin izinde

Şehre bir başka pencereden bakan ‘Ankara Apartmanları’ ise, cumhuriyetin güzel Ankara’sını, binalarını, anılarını arşivliyor. Pek çok kişinin önünden geçip gittiği yaşanmışlık dolu yapıların peşine düşen Ankara Apartmanları, şehrin dört bir yanında sayıları gittikçe azalan, güngörmüş, bugün var yarın yok yaşlı binaları fotoğraflıyor. Twitter üzerinden takip edebileceğiniz hesap, #birzamanlarankara etiketiyle kentin eski günlerini, 1930’lu yıllarda Anafartalar Caddesi’ni, Ulus Meydanı’nı, Sıhhiye’de açıktan akan İncesu Deresi’ni, Gençlik Parkı’nı da siyah beyaz fotoğraf kareleriyle takipçileriyle paylaşıyor. Siz de Cumhuriyet dönemi binalarının fotoğraflarını ankara.apartman@gmail.com mail adresine göndererek, kentin belleğine katkıda bulunabilirsiniz.

Haberin Devamı

ALAMETİFARİKA AVCILARI

Gündelik hallerin izinde

Başkent’in alametifarikalarının takipçisi Lavarla ise, geçtiğimiz günlerde twitter hesabından aşağıdaki fotoğrafı paylaştı. Gülümseten fotoğrafa “Bir Ankara dolmuşu, şoför beyin koltuk başı. Allah nazarlardan saklasın” notu eklenmiş.

Yazarın Tüm Yazıları