Nur Hande Başpınar

Ankara sizin yılgın bir hoşgörüyle onu benimsemenize mi kaldı

5 Nisan 2022
Ankara sevgisi içine sığmayıp Twitter hesabından taşan @Ozge_Oner’in geçtiğimiz günlerde Twitter’dan yaptığı paylaşım çok tartışıldı. İşte, “Sevdiğim çok şehir var. Ama Ankara’yı bir insanı sever gibi seviyorum. Ankara’nın boynuna sarılıp gözlerinden öpmek istiyorum bazen. Canım Ankara” diyen @Ozge_Oner’e gelen yorumlardan bazıları:

@sal_bizi_agam Özellikle Pursaklar, Sincan ve Keçiören tam yanaklardan makas almalık.
@beraberat2 Çok samimiyetle soruyorum bir fani Ankara’yı nasıl sever ya? İçinden otobüsle bile geçerken daralma yaşıyorum Rabb’im sabır versin.
@Furkantion Bir şehirle böyle bir bağ kurulması çok ilginç. Anılarınızı, orada geçen zamanınızı ve sevdiğiniz insanları Ankara’yla ilişkilendiriyorsunuz sanırım. Her şeyi muhafaza etme atamama huyunuz da var mı? Uçak bileti vs.
@Brezilya Ankara’yı sevmek için bir insanın ruhsal sorunları olması gerekir.
@klarkkent_ Özellikle Bala, Sincan falan anlatılmaz yaşanır.

06 SEVEN DEFANSA GELSİN

@armaganpekkaya

Yazının Devamını Oku

Ankara sahneleri sosyal medyada

29 Mart 2022
Ankara, mart ayında çok sayıda konsere ev sahipliği yaptı. Her yeni güne baharı kucaklamak umuduyla uyanan kent sakinleriyse, içini bu konserlerde ısıttı. İşte, rengârenk konser programlarıyla başkente misafir olan ünlü isimlerin ‘Ankara’ temalı sosyal medya paylaşımları:


Gülben Ergen Ankara’dan selam olsun.Demir Demirkan Ne güzeldiniz dün Ankara. Hasret giderdik tamam da tadı damağımızda kaldı!Harun Tekin 3000 kişiyle şarkı söylemenin tercüme edilemeyeceğini düşünüyorum. Doğduğum yer, dışarıdan çok zor anlaşılacak nezaketiyle Ankara bize sarıldı.Ebru Gündeş Benden size. #AnkaraBurcu Güneş Allah’ım çok şükür dersin. Bazı anlar vardır, o anları sonsuza dek kalbinde mühürlemek istersin. İşte bu konser öyleydi.Leman Sam Harika bir Ankara gecesi paylaştık yine, teşekkürler hepinize.Defne Samyeli Fotoğraflarını ‘Sahne öncesi’, ‘Sonrası’ notuyla paylaştı.Sibel Can Dün gece çok güzeldin Ankara. Uzun zaman sonra Ankara’da sahne almak benim için çok özeldi. Unutulmaz bir geceye daha imza attık. Tekrar görüşmek üzere Ankara.Yonca Evcimik Ankara! Birazdan sahne vakti. #yoncabizi90laragötürdahadagerigetirme.Levent Yüksel Kar, kış ya da kara kış demeden yollara düşüp geldiğimiz Ankara’da bizi yalnız bırakmayan, şarkılara hep birlikte eşlik eden güzel Ankara izleyicisi, dün gece yine çok keyifliydi sizlere şarkı söylemek.zaramuzik Her defasında daha da mı katlanarak büyür bu sevgi? Coştunuz coşturdunuz. Ayaklarınıza sağlık.

BİR ANKARA YALANI

@ankaramesken, Twitter hesabından, “Bir Ankara yalanı yazın” çağrısında bulundu. İşte cevaplar:
@Nihat447 Sincan’da oturursun ama Eryaman’da oturuyorum dersin.
@yusufsimsek___ Pavyona gitmedim.
@yalcinpoyrazzz Ankara’ya gel pavyona götüreceğim seni.

Yazının Devamını Oku

Ankara simidi mi İzmir gevreği mi

22 Mart 2022
Hoşgeldin Boyacı ve Hayal Satıcısı adlı tiyatro oyunlarıyla Ankara’ya misafir olan Berna Laçin, attığı tweet’le sosyal medyada bir süredir ara verilen simit cengini yeniden başlattı.



Paylaştığı fotoğrafa “Ay nihayet Ankara simidi. Yav güzel tamam afiyet olsun da fazla bir şey demeden sadece İzmir Gevreği (yıldız emojisi) diyeyim ben” notunu düşen @bernalacin35’e çok sayıda yorum geldi. Başkentli simit savunucuları cansiparane klavye başına koşarken, İzmirli Ankara simidi tutkunları da yok değildi. İşte yorumlardan bazıları:
@MehmetY43907499 Bir İzmirli olarak Ankara simidi diyorum. Çok daha lezzetli olur.
@Ortadabiparkvar Ankara’da 18, İzmir’de 12 sene yaşamış birisi olarak Ankara simidinin yerini hiçbir şey tutmaz diyebilirim. İzmir’de her şey güzel de ah bir de simit olsaydı... Ankara sınırına girdiğimiz an gördüğümüz ilk fırında duruyoruz.

YAVAN SEVERİZ YAYAN YÜRÜRÜZ

@Hande_CC

Yazının Devamını Oku

Apartman toplantısı

15 Şubat 2022
Tık Sokağı’nın Ankara Apartmanı’nda bu hafta toplantı var. Apartman sakinlerinin gündemiyse birbirinden oldukça farklı. Kimi herkesin COVID-19’a yakalandığını ama birbirine ‘üşüttüm’ dediğini iddia ediyor, kimiyse herkesin birbirine her an kavga edecek gibi baktığını... Altı numara Ankaralı olmayı anlatıyor, giriş katta oturan melankolik genç ise “Hayat bana Ankaralı olmam dışında bir güzellik sunmadı” diyor. İşte toplantıdan başlıklar, tespitler, sorular:

@ankaraamizah Tüm Ankara covid olmuş. Herkes birbirine üşüttüm diye yalan söylüyor.
@06tonuankaranin Fark ettiniz mi bilmiyorum ama Kızılay’da karşıdan karşıya geçmek için yeşil ışığı değil, insan çoğunluğunun sağlamasını bekliyoruz.
@epiphanieismene Ankara’da Sıhhiye Köprüsü’nün altından geçince insanın kalan hayat enerjisi de gidiyor.
@ankarageddo Hayat bana Ankaralı olmam dışında bir güzellik sunmadı...

KAVİMLER GÖÇÜ

@mervee_akyuz Metroda hangi istasyondan binersem bineyim kimlerin Hacettepeli olduğunu direkt anlıyorum ve Beytepe’ye gelince hepimiz topluca sürü halinde iniyoruz.

Yazının Devamını Oku

Kar geldi sana Ankara

25 Ocak 2022
Sosyal medyanın ve ‘tık’ların ana gündem maddesi tabiatıyla kar. “Ankara’nın soğuğu aklımı başımdan aldı” diyen de kar ‘story’si paylaşmadığı için kent sınırlarından yaka paça dışarı atılan da var... ‘Kente ilk kez mi kar yağıyor? Sakin olun’ timi ise her zamanki gibi görev başında. İşte başkentten karlı tweet’ler:

@meltoosko Çok şükür soğuk günleri atlattık, şimdi sırada daha soğuk günler var. #Ankara
@aleynagurkan Kar story’si paylaşmadığım için Ankara sınırlarından yaka paça dışarı atıldım az önce.
@Gns_179 En azından yâr gelmese de Ankara’ya kar geldi.
@amantideigatti Ankara çok soğuk kedimiz uyurken üstünü örtmeye başladı.
@akdenizkadar Ankara’daki soğuk aklımı başımdan aldı.
@Brkylmz88 Kıymetli akrabalarım, eş dost ve tanıdıklar mümkünse bu soğuk havada kimse öleyim falan demesin! Hava çok soğuk! #Ankara

Yazının Devamını Oku

Ha bu diyardan tüm dünyaya selamlar

30 Kasım 2021
Geçtiğimiz günlerde Esra Erol’da programında yaşanan bir olay, sosyal medyada kısa sürede büyük yankı buldu. Karısını aldattığı iddia edilen ve canlı yayına bağlanan şahsın, “Öncelikle kestane balının diyarı Zonguldak Gökçebey Pazarlıoğlu köyünden tüm dünyaya selamlar” girizgâhı, sosyal medyanın gündemine oturdu. İşte, güldüren cümleye gelen Ankaralı yorumlar:

@basketci Öncelikle kuru ayazın ve gri gökyüzünün diyarı Ankara’dan tüm dünyaya selamlar.
@bizankaraliyiz Öncelikle soğuk havanın ve suratsız insanların diyarı Ankara’dan herkese selamlar.
@ozyildirimburak Öncelikle ayazın diyarı Ankara’dan tüm dünyaya günaydın.
@Nisaglm_ Öncelikle kasvetli havanın diyarı Ankara’dan tüm dünyaya selamlar.
@fatihsmsn Öncelikle soğuğun ve kasvetin diyarı Ankara’dan tüm dünyaya selamlar.
@ebkxd Öncelikle ayaz, is, pas, kir, kömür ve plastik diyarı Ankara’dan tüm dünyaya selamlar.

Yazının Devamını Oku

Ankara’ya gelmiş İstanbullu paniği

16 Kasım 2021
İstanbul’da kentlinin taksi mücadelesi sürerken, Ankaralılar, sosyal medyada taksi tecrübelerini paylaştı. Ankara’nın en çok İstanbul’a dönüşünü seven bazı sosyal medya kullanıcıları, başkentteki taksi çağırma butonlarına şaştı kaldı. Başkentte taksi bulamayacağını düşünen ‘İstanbullu paniği’ Twitter’da dile dolandı. İşte paylaşımlar:

@pintekiner Arkadaşlar, Ankara’dan bildiriyorum. Düğmeye basınca 2 dakika içinde taksi geliyor ve tüm bunlar yetmezmiş gibi adamlar hiç ‘öf’lemiyor. Büyü gibi...
@gkeuygun Hadi biraz Ankara güzellemesi yapalım. Ben başlıyorum; taksi var ve Allah sizi inandırsın sizi istediğiniz yere götürüyor.
@oruzmek İlginç. Gerçekten de bu sokaklardaki butonlara basınca taksi geliyor mu? İlk defa Ankara’da gördüm bunu.



ÇARESİZLİĞİMİ ANLATMADAN GELİYOR

@ecebalekoglu

Yazının Devamını Oku

96’lar duygusallığı

9 Kasım 2021
Çankaya’daki 96’lar Köprüsü’nün, kullanım ömrünü tamamladığı gerekçesiyle geçtiğimiz hafta sökülmesinin ardından sanal alemde çok sayıda yorum yapıldı. Sosyal medyadaki ‘Ankara ve diğer şehirler müsabakaları’ kapsamında bazı kullanıcılar Başkentlileri aşırı ve gereksiz duygusallıkla suçlarken, ‘96’lar duygusallığı’ Twitter’a şu satırlarla yansıdı:

@handekosse 96lar köprüsü mü yıkılmış? Gençliğimi de yıksaydınız...
@semyk_ Kalbim yaralı. Lise yılları. Köprünün başına gelince okula gitmekten vazgeçip düzenli olarak kahvaltıya gitmek. 96lar seni özleyeceğim.
@kedimelegi Bu köprü bir dönemin sosyal medyası idi. Gündemde protesto edilecek ne varsa afişi daima 96lar köprüsünde olurdu.
@mrsnbs 96lar köprüsü de yıkılmış, anılar bir bir gidiyor.
@madegilda 96lar köprüsünü yıkmışlar. Biraz ağlayacağım, lütfen dokunmayın.
@yirmakue 96lar köprüsü yıkılmış. Hoşçakal yaylı köprü ve zıplaya zıplaya yürümenin yaşattığı küçük tatlı kalp krizleri.

Yazının Devamını Oku