Görüntüye bak yorumunu yap

İNCİRALTI Kent Ormanı’ndan bu ara sık söz eder oldum.

Haberin Devamı

Söz ediyorum, çünkü zarar görmesini istemiyorum. İlk olarak İnciraltı 2’nci Nesil Toprak Sahipleri Platformu ile Karşıyaka Birliği Dernekler Federasyonu’nun İzmir Körfez Geçiş Projesi’ne destek verdiğini anımsatarak, “Proje ne olur bilemem ama o ormana dikkat” demiştim. Sonra da Platform Başkanı Tayfun Karabulut’un, ormana zarar verilmemesi gerektiğini de içeren mektubuna yer vermiştim. Bugün yine o orman var gündemde. Neden mi? Hemen iletiyorum...

Görüntüye bak yorumunu yap

TERK EDİLMİŞ TEKNE GİTTİ
Bu görüntüler geçen pazar gününden. İlki, İnciraltı Kent Ormanı’na Engelliler Hizmet Merkezi tarafından girdikten hemen sonra, kıyıya yakın duran terk edilmiş bir tekne. Bir dönem bu tekne kıyıya iyice yanaştırılmış, Orman’a gelenlere buradan tost, meşrubat falan satılmaya başlanmıştı.
SOKAKTAKİ HURDA GİBİYDİ
Doğal olarak bu izinsiz girişim bir süre sonra durdurulmuştu. Ama tekne kendi haline başıboş, kıyıya yakın bırakıldı. Bana göre sokaklara bırakılan hurda araçlardan farksızdı. Şöyle demiştim kendi kendime: “Bu tekneye hangi etkili, yetkili karışır? Yoksa Orman’a gelip piknik yapanlar meraklı meraklı baksınlar diye mi bırakıldı? Ya da çok önemli bir amaçla burada tutuluyor da benim aklım mı ermiyor?” Çok şükür tekne hafta içinde çekildi.

Haberin Devamı

Görüntüye bak yorumunu yap

TEL ÇİTLE SET ÇEKİLİYOR
Ve diğer görüntü. İnciraltı Kent Ormanı’nda kıyıya yakın bir yol vardır. Genelde yürüyüşe, spora gelenler kullanır. Bir süre önce bu yola pembeye çalan renkte bir malzeme serildi. Sonra da yolun kenarına alçak bir duvar yapıldı, Sonra da üzerine çit çekildi. Bir anlamda sahille Orman’ın arasına set oluştu. Efendim, Kent Ormanı’na gidenler bilir.
MANGALCILAR SAHİLE
Özellikle hafta sonu ve tatil günleri, uyarıcı levhalar olmasına karşın, mangal yakarak piknikten hoşlananlar yayılır sağa sola. Şimdi piknikçiler, yani mangalcılar, bu çitin sahil tarafına toplanacakmış. Yani Orman’a yayılmaları önlenecekmiş. Ben fazla bir şey söylemeyeceğim. Dedim ya, geçen pazar günü çitin görüntüsü böyleydi. Söz sizin, ne dersiniz?

-----

Haberin Devamı

SÖZ
SİZİN

HASTANE YARDIM BEKLİYOR

Her şey çocuklar için

Dr. Behçet Uz Çocuk Vakfı Başkan Yardımcısı Mustafa Varhan’ın, sosyal medyadaki bir mesajını paylaşıyorum:
Sevgili dostlarım,
Bazen sevinir, bazen üzülürüz. Ama hayat her şeye rağmen devam ediyor ve Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nin de ihtiyaçları devam ediyor. Onkoloji, yoğun bakım, intaniye, süt1 ve 2 servislerinin aşağıdaki malzemelere ihtiyacı vardır. Yardımcı olacak hayırseverlerin vakfımıza müracaat etmelerini rica ederiz.
* 3 adet mini buzdolabı
* 10 adet alından ateş ölçer (Mesilife marka)
* 10 adet dijital tansiyon ölçer (Omran marka)
* 5 adet su ısıtıcısı (Kettle)
* 2 adet çekyat
* 5 adet telsiz telefon
İrtibat telefonları: (0232) 441 35 51 - 0530 435 18 12

-----

Haberin Devamı

KALDIRIM YAKINMASI

Güzel İzmir’e
hiç yakışmıyor

MİTHATPAŞA Caddesi’nde oturan 76 yaşındaki bir vatandaşım. Tüm kaldırımların bozukluğundan, pisliğinden, dükkan tezgahları, masaları, sandalyelerinin işgalinden yürüyecek iki adımlık yer bulamamaktan bitmiş haldeyiz. Deniz tarafındaki restoran ve kafelerin naylonla çevrili bölümlerinin tam kıyılarında, üstlerinde yanan elektrik sobalarından çıkabilecek yangın sorumluluğunu kim üstlenecek.
NASIL KURTULURUZ
Sadece “Allah korusun” demekle olmuyor. Görüntü kirliliğinden, pislikten, işgallerden ne şekilde kurtulabiliriz? Defalarca Büyükşehir ve Konak belediyelerine bildirdik. İlgileneceklerini söylüyorlar, ama icraat yok. Güzel İzmir’imize hiç yakışmıyor. Sesimizi duyurursanız seviniriz.
Ülkü SÜMER

-----

Haberin Devamı

AÇIK STÜDYO’DA HAFTA SONU

Görüntüye bak yorumunu yap

Organik bilgelik / atölye
Gizem Aksu
BUGÜN 13.30-17.30
Atölye, iç organların hayata durmaksızın önerdiği arkaik, organik ve spontan bilgelikte enerjiyi duyumsama, hissetme ve hareket ettirmenin izine düşer.

Perazma – İzmir şarkıları ve Yunan halk müziği
BUGÜN 20.00-21.00
İzmir ve Yunan halk müziğinin iki yaka arasındaki yolculuğuna eşlik ederken, bazılarımızın aşina olduğu bazılarımızın ise ilk kez duyacağı şarkıların bilmediğimiz hikayelerini de paylaşacak. Vokal-hikaye: Antonia Persidou, Lavta-santur: Ozan Özdemir, Klasik kemençe: Sercan Kırmızı.

Dans ve fiziksel tiyatro atölyesi
Gonca Gümüşayak
YARIN 14.00-16.00
15 Şubat 19.30-21.30
Bu atölyenin sırrı; hayat ile bağlarımızı doğa ve kendi iç gücümüzle kurmak, fikirleri harekete dökmek, kendi fiziksel hareketimizde özgün ifadeyi araştırmakta yatmaktadır.

Haberin Devamı

“Re-Birth” Sunum-performans-film
YARIN 17.30
Filmin izlenmesinin ardından filmin yönetmeni, koreografı ve oyuncusu olan Gonca Gümüşayak filmin üretim aşamasındaki performansın nasıl ortaya çıktığının hem hikayesini paylaşacak, fiziksel aksiyonunu yeniden gerçekleştirecek.

www.acikstudyo.com - info@acikstudyo.com
Etiler Mahallesi 1265 Sokak No: 8/201, 35240 Konak-İzmir
Tel: (0535) 366 03 41

-----

BİR ALINTI
Ahmet Müjdat Tüzün’den
Yaşamaya zaman ayır, çünkü ömür bunun için yaratılmıştır.
Düşünmeye zaman ayır, çünkü başarının anahtarı budur.
Sevmeye zaman ayır, çünkü bu daima seni güçlü kılar.
İyiliğe zaman ayır, çünkü insan olmanın sırrı budur. (GOETHE)

Yazarın Tüm Yazıları