Çözüm umuyoruz

Bugün okurlardan gelen iki sorunu paylaşıyorum.

Haberin Devamı

Hem de görüntülü. Biri Alsancak 1497 Sokak’tan. Sokak iki aydır moloz ve çöp deposu olmuş. Diğeri Urla 544 Evler’den. Belediye, seyir tepesi olarak düzenlenmesi gereken yeri şantiyeye çevirmiş, malzeme yığmış. Umarım etkililerin, yetkililerin ilgisini çeker ve çözüm bulunur.

-----


ETKİLİLERİN YETKİLİLERİN DİKKATİNE

Umudumuz çözüm gelmesi
Bugün okurların sorunlarını paylaşıyorum. Daha doğrusu bugün burası “Dert Köşesi” gibi. Hep söylüyorum... Okurların sorunlarını paylaşarak etkililerin, yetkililerin ilgisini çekmeyi amaçlıyorum. Dilerim ve umarım bu görüntüler dikkat çeker ve sorunlara çözüm gelir. Bize de teşekkür etmek kalır.

-----


HAYAL DEĞİL GERÇEK

Burası Alsancak

Çözüm umuyoruz

Haberin Devamı

ALSANCAK 1497 Sokak sakinleri olarak yaklaşık 2 aydır dökülen çöp, hayvan pislikleri ve molozdan şikayetçiyiz. Defalarca belediye yetkililerine haber vermemize rağmen ilgi göremedik. Fotoğrafta görüldüğü gibi bir-iki günlük çöp değil, at arabaları ve kamyonetlerle sokağa devamlı çöp döküyorlar ve belediye yetkilileri de konuyu bilmesine rağmen bir türlü çözüme ulaşamıyoruz.
Zafer YAMAN

-----


BAŞKA YER BULAMADINIZ MI

544 Evler’e kulak verin

İZMİR’in gözde ilçelerinden Urla’da Altıntaş Mahallesi’ndeki 544 Evler sakinleri bu aralar çok dertli. Bölgelerinde, ortaokul, çok katlı pazar yeri ve semt garajının bulunduğunu vurgulayan sakinler, şantiye, trafik, bozuk yol ve temizlik sorunlarına çözüm istiyor. Semt sakinleri ilçeyi tepeden gören, körfez manzaralı ve evlerinin dibindeki yeşil alana, Urla Belediyesi’nin şantiye kurduğunu belirterek şunları söylüyor:

Çözüm umuyoruz


SEYİR TEPESİ OLMALIYDI
“Bölgenin en güzel yeri olan ve yeşillendirilip park yapılarak seyir tepesi yapılması gereken yer, tel örgülerle çevrilip şantiye haline getirildi. Evlerin önü kilit taşları, beton bloklarla kapatıldı. Burası şantiye alanı olarak hem iş, hem can güvenliği açısından tehlikeli. Kamyon ve iş makineleri çalışıyor, yakındaki okulun öğrencileri zorluk yaşıyor. Düzenlenip yeşil alan yapılması, banklar konulup seyir tepesi oluşturulması gerekirken evlerin önü şantiye oldu.”
SOKAKLARA BİR GÖZ ATILMALI
544 Evler sakinleri bir çelişkiye de dikkat çekerek, “Sokaklarımız delik deşik. En gücümüze giden de şantiyede depolanan malzemeler başka yerlerde kullanılırken bizim sokaklarımız tamirat bekliyor” diyor.
Vatandaşlar ayrıca cuma günleri kurulan pazar sırasında gelişigüzel parklar yüzünden trafiğin kilitlendiğini, sokak girişlerini araçların tıkadığını, bir gün sonra da temizlik sorunu yaşandığını vurguluyor.

-----

Haberin Devamı


DUYURU
DUYURU

URLA’DA ETKİNLİK
Temizlik seferberliği

ULUSLARARASI Kıyı Temizliği Kampanyası bugün Urla’da gerçekleşiyor. Deniz gönüllüleri, saat 11.00’de Urla İskele Ada Yolu’nda buluşacak. Urla Belediyesi, Urla Kent Konseyi, TURMEPA/DenizTemiz Derneği ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi işbirliği ile düzenlenen etkinliğe Altınköy Koyu Koruma Derneği, İzmir Çevre Gönüllüleri Platformu ve Tema Vakfı destek veriyor. Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı dalış timleri ve Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu dalış ekibi de etkinliğe denizden katılacak.

İZMİR’DE PANEL
Baklagillerin önemi

DÜNYA Gıda Günü dolayısıyla 17 Ekim Pazartesi saat 13.30’da Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü’nde, “Baklagil Tarımı ve Bakliyatın Beslenmedeki Önemi” konulu panel düzenlenecek. Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği Başkanı İsmail Uğural’ın yöneteceği panele Prof. Dr. Hakan Geren, Prof. Dr. Sedef Nehir El, Yrd. Doç. Dr. Melik Sakin Yılmazer, Dr. Eylem Tugay Karagül katılacak.

-----

Haberin Devamı

BİR ALINTI
İklil Ulueren’den: Karanlık karanlığı yok edemez, bunu ancak ışık yapabilir. Nefret nefreti yok edemez, bunu ancak sevgi yapabilir.
Martin Luther King Jr.

Yazarın Tüm Yazıları