Haymana’dan Almanya’ya uzanan başarı öyküsü

Ankara’nın Haymana ilçesinden yıllar önce Almanya’ya giden gurbetçilerin Ahlen’de kurduğu futbol takımı, bölgesel amatör ligde mücadele veriyor.

Haberin Devamı

Haymana’dan Almanya’ya uzanan başarı öyküsü

Almanya’nın Ahlen şehrinde yaşayan gurbetteki Haymanalılar tarafından 4 yıl önce kurulan FSG Ahlen Haymana takımı, bölgesel ligdeki mücadelesini kupa ile taçlandırdı. Takım ilk kurulduğunda oyuncu kadrosu tamamen Haymanalılardan oluşuyordu. Zamanla hedef yükselten takıma daha sonra başka yabancı oyuncular da dahil oldu. Takımın ilk 11’inde şu anda 4 Haymanalı futbolcu oynuyor.

ŞAMPİYON OLDU ÜST LİGE ÇIKTI

Haymana’dan Almanya’ya uzanan başarı öyküsü

Takım yönetiminin yüzde 80’ini de Almanya’daki Haymanalılar oluşturuyor. Kulübün başkanlığını şu anda İsmail Demir ve Remzi Uçar yürütüyor. FSG Ahlen Haymana, covid-19 salgını nedeniyle ligler iptal edilince, son iki sezondur maç yapamadı. Salgın tedbirlerinin kaldırılmasıyla yeniden maçlara çıkan takım şampiyon olarak Kreisliga B’den, Kreisliga A’ya yükseldi. Haymanalıların gurbetteki takımı böylece oradaki Bölgesel Amatör Lig’e çıkma başarısı gösterdi. FSG Ahlen Haymana’nın başarısı Haymana’da da büyük heyecana yol açtı.

Haberin Devamı

BAŞARILARIYLA GURUR DUYUYORUZ

Haymana’dan Almanya’ya uzanan başarı öyküsü

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut da Almanya’ya giderek son maçta takımı yalnız bırakmadı ve şampiyonluk kutlamasına katıldı. Haymana adını gururla taşıyan takımla övündüklerini belirten Başkan Turgut, “Hemşehrilerimizin başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu kadar kısa sürede böylesine bir başarı elde etmeleri çok önemli. Haymana adını Almanya’da duyurmaları, hemşehrilerimizi bir araya getirmeleri ayrıca anlamlı. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyor, bir üst ligde başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Turgut ayrıca Ahlen Belediye Başkanı Alexender Berg’i de Haymana’ya davet ettiğini, Ahlen ve Haymana arasında kardeşlik bağı kurulmasının ilk adımını attıklarını söyledi.

Yazarın Tüm Yazıları