Başkent Seninle Güzel...

Ankara metrosunu kullananlar görmüşlerdir, vagonlardaki tutamaçlarda bu aralar #BaşkentSeninleGüzel hashtag’iyle birbirinden farklı mesajların yer aldığı yazılar mevcut.

Haberin Devamı

‘Gülümsemek sana çok yakışıyor’dan, ‘İyi ki varsın’a, ‘Dobarlan bırakma kendini’den ‘Pes etme yapabilirsin’e, ‘Üzdü mü? Gazla gitsin’den ‘Yorulursam kendime yaslanırım’a, ‘Bir sonraki istasyon mutluluk’tan ‘Bunlar hep nazardan’a, ‘Güneş batmadı tünele girdik’ten ‘Günyüzü hariç tüm yüzleri gördük’e, ‘Kim bu yakışıklı... Aaa benmişim’den ‘Tünele giriyorum cnm sonra ararım’a kadar sayısız motto var. Bunlar kimi zaman düşündürüyor, kimi zaman gülümsetiyor. “Nereden çıktı bu yazılar?” sorusu da ayrı bir merak konusu oldu. Ben de bu sorunun peşine düştüm...

Başkent Seninle Güzel...

***

İşin çıkış noktası Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı. Grafik tasarım, sosyal medya, kurgu-montaj ve yerel etkileşim biriminde çalışan bir grup personel, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin başkanlığında bir araya gelerek ‘Belediye Kreatif Ekibi’, kısa adıyla ‘Bel-Krea’ grubunu kurmuş. Ve bu grup her çarşamba saat 16.30’da bir araya geliyormuş. Metro tutamaçlarına motto fikri de Bel-Krea’nın ilk toplantısında gündeme gelmiş. Fikir, genç bir grafiker arkadaştan çıkmış. Sözleri ekip bulmuş tasarımları da bu arkadaş yapmış. Bu ekip kendi hazırladıkları yazıları Macunköy’deki metro işletmesine gidip tek tek vagonlardaki tutamaçlara asıyormuş. Mottolarla Ankaralılara sabah-akşam yolculuk yaparken biraz moral motivasyon vermek, yüzlerinde bir tebessüm oluşması amaçlanmış.

Haberin Devamı

Başkent Seninle Güzel...

***

Yazıların çıkış hikâyesi işte böyle. Beğenenler kadar eleştirenler de var. Ben beğenenlerin tarafındayım, hiç değilse o tutamaçlar boş duracağına böyle renkli olsun... ‘Bel-Krea’ ekibinin emeklerine sağlık. Bu arada bu ekipten yeni orijinal fikirlerin devamı da gelecek gibi görünüyor.

Haberin Devamı

 Başkent Seninle Güzel...
Başkent Seninle Güzel...
Başkent Seninle Güzel...
Başkent Seninle Güzel...

 ‘İNSANA BİR TEBESSÜM ETTİRİYOR’

Metrodaki yazılar, en çok gençlerin dikkatini çekti ve en çok etkileşimi de onlardan aldı. İşte #BaşkentSeninleGüzel hashtag’iyle yapılan paylaşımlardan bazıları.

@mrstranslatorr: Cuma mutluluğunu pekiştiren not.

@dmnmim: Ankara metrosu yine bildiğimiz gibi. Böyle fikirlere bayılıyorum cidden hele herkesin yorgun geldiği uzun bir günden sonra böyle şeyler görmek o kadar güzel ki valla bu fikre bir etiket atmazsam ayıp olur.

@mrv_fzlt: Sonunda bizi anlayan birileri çıktı.

@paritybit_: Ankara öveceğim aklıma gelmezdi ama Ankara’yı sevmemeye devam mı?

@AyseSoydemir: İnsana bir tebessüm ettiriyor. Küçük ama ince düşünülmüş bir hareket.

Haberin Devamı

@eliiifucar: Teşekkürler, böyle minik dokunuşlar herkese iyi gelir bence...

@Burakak23107601: Çok hoş olmuş. Ufak şeyler gerçekten mutlu edebiliyor insanları. Gülümseyebilmek gibisi yok.

 

Başkent Seninle Güzel...

Başkent Seninle Güzel...
Başkent Seninle Güzel...

 

 ANKARAGÜCÜ VE GENÇLERBİRLİĞİ DE UNUTULMADI

Başkent Seninle Güzel...
Başkent Seninle Güzel...

Metro mottolarında Ankara’nın Süper Lig temsilcisi Ankaragücü ile 1. Lig’de mücadele eden Gençlerbirliği takımları da unutulmadı. Hatta Birce Gülen isimli Gençlerbirliği taraftarı, “Bıraktık işi gücü saldır Ankaragücü” yazılı tutamaçın fotoğrafını paylaşarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ve belediyeyi paylaşımına ekledi. Paylaşımına, “Sayın Başkanım, metrolara yaptığınız bu motto yazıları çok güzel olmuş ama Ankara’mızın diğer takımı olan Gençlerbirliği’miz için de yapılsa güzel olmaz mıydı?” notunu düştü. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin de hemen, Merhaba, “Kırmızı Kara, Burası Ankara” yazılı uygulamalar da mevcut” yanıtını verdi. Gültekin, görsel istenmesi üzerine tutamaçın fotoğrafını da paylaştı...

 

Haberin Devamı

‘ÇAKMAKTAŞLARIN ANKARA’DA EVİ OLDUĞUNU ÖĞRENMİŞ OLDUK’

Başkent Seninle Güzel...

Ankara’da yaşayan Fransız diplomat @JulienCe, sosyal medya hesabından Ankara’dan ilginç mimarisiyle dikkat çeken bir binayı Art Nouveau akımının İspanyol öncüsü Katalan mimar Antoni Gaudi’ye gönderme yaparak, “Turkish Gaudi in Ankara” notuyla paylaştı. Yıldızevler, Rabindranath Tagore Caddesi üzerinde yer alan bina, sosyal medya kullanıcılarının da eğlenceli yorumlarından nasibini aldı. Muhafazakar Yükseliş Partisi’nin Ankara İl Başkanlığı’nın da yer aldığı bina için yapılan ilginç yorumlardan bazıları ise şöyleydi.

@sahinyldrm33: Tekrar Ankara’ya geldiğimde ziyaret edeceğim. Teşekkürler böylesi bir bilgiyi paylaşıp, ülkemizdeki kültürel mirasları gün yüzüne çıkardığınız için.

Haberin Devamı

@engindem: Muhafazakar Yükseliş Partisi birinci katta başlamış, zamanla en üst kata yükselmiş.

@huganabugana: Fred Çakmaktaşın Ankara ikameti.

@gelinciktenn: Gaudimsi daha çok.

@nerdeysekadin: Biraz muhafazakar yükselmiş.

@puyolabla: Öz Gaudioğulları.

@GulsenKimKi: Şu bina dünyaya rezil etti bizi, yazıklar olsun.

@tavukpatladi: Yükseliş partisinin en üst katı tutması tutarlılığı.

@shnnazan: Tasarımla, tabelayla imtihan. Çakmaktaşların Ankara’da bir evi olduğunu öğrenmiş olduk.

@baranpekedis: Gaudi’yi bilmeyenler için Barcelona şehrindeki eserlere bakabilirler. Ben bakamıyorum mesela ve bu biraz koyuyor.

@fatihyalcin: Fred Çakmaktaş müteahhitliğe başlamış.

 

BAĞLICA-ÇEVRE YOLU BAĞLANTISINI KARANLIKTA BIRAKAN HIRSIZLARMIŞ

Etimesgut’un Bağlıca ve Yeni Bağlıca mahallelerinin sorun, talep, şikâyet ve önerilerini sosyal medya üzerinden paylaşıp gündeme getiren, belediyelere ileten @baglicaninsesi isimli bir hesap var. Bu hesap geçtiğimiz günlerde Bağlıca-çevre yolu bağlantısında aydınlatma bulunmaması konusuna dikkat çekti. Resmi yazışmaları da paylaşımına ekleyen ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı etiketleyen hesap, “Sayın Başkan’ım, Bağlıca Çevreyolu bağlantı yolları tamamlandı, teşekkür ederiz. Ancak bağlantı yollarının aydınlatmaları yanmıyor. Konuyu ne ABB ne de Enerjisa sahiplenmiyor. ABB artık yanıt bile vermiyor. Yazılarda görebileceğiniz gibi, ABB Enerjisa’ya, Enerjisa ABB’ye paslıyor konuyu. Geceleri yollar zifiri karanlık. Kaza durumunda vebali kimin olacak?” ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili ABB Sanat Yapıları İnşaat Yapım Şube Müdürlüğü’nden verilen yanıtta, “Söz konusu alanın yapıları belediyemizce yapılıp Başkent Elektrik Dağıtım AŞ.’ye devir işlemleri tamamlanmıştır. Ancak aydınlatma hatlarında hırsızlık olayları meydana gelmiş olup çalınan kablolarının yenilenmesine müteakip yeniden enerji verilecektir. Çalışmalar devam etmektedir” denildi. Anlayacağınız Bağlıca-çevre yolu bağlantısını karanlıkta bırakanlar meğer hırsızlarmış. Geçmiş olsun...

Yazarın Tüm Yazıları