Ankaralı alışkın İstanbullu şaşkın

İstanbul ve taksi... Mega kentte yaşayanların kanayan yarası haline gelen taksi sorunu bitmiyor, uzun süre de bitecek gibi görünmüyor.

Haberin Devamı

Ankara çok şükür bu konuda şanslı. İstisnalar hariç büyük kısmı sorunsuz işleyen bir taksi sistemi var. İstanbul’da taksi sorunu gündemdeyken @EnguruAnkara’dan (İhsan Seddar Kaynar) Ankara’daki bir taksi butonunun fotoğrafıyla beraber, “Ankara’da düzgün çalışan ama İstanbulluların ne işe yaradığını anlayamadığı bir nesne fotoğrafı bırakalım” paylaşımı geldi. @EnguruAnkara İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da şu çağrıyı yaptı:

“İstanbul’da taksi sorununu çözmek için bir şeyler yapmaya bu butonları sokaklarda yaygınlaştırarak başlayabilirsiniz @ekrem_imamoglu. İşleyişi size @mansuryavas06 başkan anlatır: ‘Tek tuşla, taksici tipinize bakmadan ve nereye gideceğini sormadan gelecek.’”

Ankaralı alışkın İstanbullu şaşkın

Haberin Devamı

Buton fotoğrafını gören Ankaralılar alışkın iken İstanbullular şaşkındı. Bilen de bilmeyen de yorum yaptı. İşte onlardan bazıları...

ÇANKAYA CİVARINDA DÜZGÜN ÇALIŞIR

@haveyoumetbus: “Eskişehir’de doğmuş büyümüş, Ankara’da okumuş biri olarak bu butonlardan Türkiye’nin her yerinde olduğunu düşünürdüm, İstanbul’daki ilk iş günümde Bağcılar’da 3 saat taksi aradıktan sonra bu zannedişin bir yanılgı olduğunu epey acı bir şekilde tecrübe ettim.”

@oyakamozen: “Çankaya civarında düzgün çalışır diğer semtlerde yüzde 50 işe yarıyor. Ankara’da insan popülasyonu arttı. O yüzden onu umursamayabiliyorlar artık. Tabii bir de çocuklar çok kafasına göre basıyor o sebebi de var.”

@sartreine: “Ay ben bunu görünce çok şaşırmıştım yüzyılın icadı falan.”

@AybasOzgur: “İzmir’de kaldığım sene ‘taksi durağı zili yok mu’ diye sorduğumda ‘o ney’ demişlerdi.”

@elfoile: “Eskidendi eskiden. Şimdi durağı arayınca da taksi bulamıyoruz.”

@tearsfromcloud: “Aşırı doğru, Ankara’ya dair en sevdiğim olmasa da ona en yakın şey bu alet maksimum üç dakika bekletiyor.”

ARKADAŞIM KÜLTÜR ŞOKU GEÇİRMİŞTİ

@cantanaydi: “Şu aletin yaşattığı konfor bile hemen Ankara’ya taşınmanız için yeterli sebep, maksimum 45 saniyede taksi geliyor.”

Haberin Devamı

@the_makar: “Tek bir tuşla taksici tipine bakmadan ve nereye gideceğini sormadan gelecek. Hangi gezegen bu?”

@13thtimelady: “İstanbul’da yaşamaya başladığımda en çok şaşırdığım şey bunların olmayışıydı. İstanbullu arkadaşıma ‘buton nerede ya oradan binelim’ falan demiştim ‘ne butonu ya’ deyip kültür şoku geçirmişti o da.”

@patatesperisem1: “Buna inanamayacaksınız, o yeşile basınca taksi gelir ve ‘nereye’ falan diye sormaz. Binip gidersiniz, olması gerektiği gibi. Eski bir Angaralı ama yıllardır İstanbul’da yaşayan biri olarak özlemini çekiyorum.”

@ysmist: “Biz İstanbullular da bunu biliriz zamanında bu şehirde de vardı az da olsa bazı semtlerde hâlâ var taksi çağırma butonu.”

Haberin Devamı

@eigengrau_ml: “İstanbul’dan misafirliğe gelen arkadaşıma “bah bunlan taksi çağırıyon” deyince dehşete düşmüştü, inanmamıştı kendi denemek istemişti.”

 

ADABI VARDIR O DÜĞMEYE BASMANIN

@DrHakanAsan: “Bu alette sıkıntı, iletişimin tek taraflı olması, bilgi gitti mi gitmedi mi? Taksi geliyor mu bilemiyorsun. Gereksiz bir stres yüklüyor. En iyisi aramak.”

@altaydantunaya: “Ankara’nın medeniyet seviyesini yükselten ögelerden biri.”

@NihanAksakalli: “Eski bir Ankaralı olarak İstanbul’da eksikliğini duyduğum şey.”

@azorahaioffical: “Bunun gerçekten işe yarıyor olması beni çok şaşırtıyor.”

@Cswanson31: “İzmirliyim Muğla’da yaşıyorum şunu Ankara’da görünce ‘medeniyet’ diye çığlık atmıştım.”

Haberin Devamı

@turuncusagparti: “Buraya basarlar.”

@Gunes__Kurtulus: “Ankara’nın tek cezbedici özelliği.”

@arda_cavdar: “Amma büyüttünüz ya şu diyafon işini, 90’larda İstanbul’da da vardı sonra yok oldu gitti.”

@CowboyIbram: “Adabı vardır o düğmeye basmanın. Kırmızı ışığın yandığını yani sinyalin durağa iletildiğinden emin olacaksın. Başka bir durağın taksisi durursa, ‘düğmeye bastım abi’ diyeceksin. Max. 10 dakika bekleme hakkı tanıyacaksın.”

@Nd19031: “Ben Ankara’da denedim ve 5 dk sürmedi taksinin gelmesi. İstanbullu olarak ilk gördüğümde ‘bu ne’ dedim ve taksinin geleceğine inanmadım o derece geri kalmışız.”

Ankaralı alışkın İstanbullu şaşkın

Evet İstanbullu taksizedeler, gerçekten Ankara’da böyle bir şey var ve bastığınızda hemen o düğmenin ait olduğu en yakın duraktan taksi geliyor. Darısı İstanbul’un da başına...

 

Haberin Devamı

KUĞULU PARK’TAKİ KUĞULARA  NEŞET ERTAŞ DİNLETMEYİNİZ

Ankaralı alışkın İstanbullu şaşkın

Kuğulu Park’ta kuğulara Neşet Ertaş dinletenlerin olduğunu biliyor muydunuz? Tasarımcı @HikmetiTabiyeci, “Kuğulara Neşet Ertaş Dinletmeyiniz. Not: Buralı değiller” tasarımını astı Kuğulu Park’ın havuzuna. Sosyal medya hesabından da şu paylaşımı yaptı: “Değerli Çankayalılar! Kameralardan görüyoruz! Bankta otururken dertlenip dertlenip kuğulara Neşet Ertaş dinletiyorsunuz! Bu kuşlar Avusturyalıdır. Bach seviyorlar. Az ilerde yerli güvercinler var. Hatta bazıları Haymanalı. Dert seviyorlar. Lütfen duyarlı olalım.”

Çankaya Belediyesi de (@cankayabelediye) görseli paylaşıp, “Kuğularımızdan birinin kendini Zahide sanması bundanmış meğer. NOT: Kamu Spotu Değildir!” notu düştü. Kuğulu Park’taki kuğularla ilgili dikkat çeken bir paylaşımı da @aboutcemre yaptı. İlginç bir bilgi verdi: “Avusturya kökenli oldukları doğru. Gelin hikâyesine bakalım: 1977 yılında Viyana Belediyesi’nden Ankara Belediyesi’ne 2 adet kuğu hediye edilir. Ankara’nın efsane belediye başkanlarından Vedat Dalokay dönemine tekabül eder. Akşam saatlerinde Ankara’ya varan kuğular dönemin park ve bahçeleri şefi Cevdet Rasgelener’e emanet edilir. Kuğuların isimleri ise Ankara ve Viyana olur. :) Cevdet Bey o dönem ki adıyla Kavaklıdere Parkı’na bu kuğuları bırakır. Sonrasında bu parka artık Kuğulu Park diyeceğizdir. 12 Eylül zamanı kuğular bir süre Seğmenler’e taşınır ama onlar uçmaya çalışarak tekrar Kuğulu’ya dönmek isterler çünkü onların gerçek yuvası artık orasıdır.” Son hatırlatmayı bir kez daha yapayım; ‘Kuğulu Park’taki kuğulara Neşet Ertaş dinletmeyiniz.’

Yazarın Tüm Yazıları