Altyapı sosyal medyada da ağladı 2

‘Sosyal medyada kalmasın’ köşemde 16 Mayıs’ta kaleme aldığım yazıma, ‘Altyapı sosyal medyada da ağladı’ başlığını atmıştım.

Haberin Devamı

Aradan yaklaşık bir ay geçti yine sağanak yağmurlar bastırdı, yine altyapı kaldırmadı, yine kentte her yer göle döndü.

Altyapı sosyal medyada da ağladı 2

Son olarak pazar günü yaşanan sel görüntülerini hayretle izledik durduk. Birçok yerde aynı manzaralar vardı. Geçen sene yaşanan can kayıplarının bu yıl yaşanmaması en büyük tesellimiz oldu. Sosyal medyada hem sel paylaşımları için hem de Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın açıklamaları için yazılanlara bir göz attım. Ortak talep altyapı için harekete geçilmesi... İşte sosyal medyada dikkat çeken yorumlardan bazıları...

‘ANKARA’NIN EN BÜYÜK SORUNU ALTYAPISI’

Haberin Devamı

@zamanzarfi_fts: “Eski yönetimin ne yapmadığını o kadar iyi biliyoruz ki. Maalesef tüm fatura yeni yönetime kesildi ama her şeyi, her yatırımı bir kenara bırakıp Ankara’nın altyapı sorununa odaklanın. Caddelerde yüzüyoruz. Evleri, dükkânları, metroları hatta otobüsleri su basıyor. Burası ülkenin başkenti.”

@EnguruAnkara: “Vatandaş olarak taşan dereyi biz de görüyoruz. Siz (Mansur Yavaş) bu manzaraya ev sahipliği yapan şehrin belediye başkanısınız ve tam olarak ne yapacaksınız acaba? Biraz daha yağmur yağsın, sel mi olsun? Ne öneriyorsunuz, çözmek için kaç dere yatağına müdahale ettiniz?”

@mehpareyigit.sahin: “Bu Ankara için artık bir olağanüstü toplantı yapılmalı. Şu parti bu belediye değil artık devletin müdahale etmesi gereken bir konu var. Yazık her gün bir sürü araba mahvoluyor, bir sürü esnaf zarara uğruyor.”

@BaroGibi: “Arkadaş 25 senede onlar altyapıyı ihmal etti de 4.5 senede siz ne yaptınız? Ankara’nın en büyük sorunu altyapısı zaten. Her sene mayıs/haziran ayında biz mecbur muyuz sokağın ortasında yüzmeye? Tahmini kaç yılda altyapı sorunu çözülür?”

@SelimKulak4: “Her şeye bahane. Dünyada iki sene salgın dönemi yaşandı. Bu salgın Ankara’da da yaşandı sokağa çıkma yasağı vardı siz belediye olarak ne yaptınız. Salgın döneminde neden altyapı sorunlarını gidermediniz?”

Haberin Devamı

‘TWEET’LE Mİ AFET YÖNETİYORSUNUZ?’

@erenmrmr: “Sadece bahaneler, ‘bizden önce şöyle bizden önce böyle’ gelen aynı giden aynı olan vatandaşa, kaç yıl oldu değişen ne? Mazgal temizlemeyi de mi vatandaş önerisi sunulmalı?

@sevketdmrcn1952: “Benim sokağımda bile mazgallar her yıl temizlenirdi evimin bahçesindeki giderleri temizlemezsem bahçeyi su basıyor, daha mazgal temizliğini siz geleli hiç görmedim, siyaset yapacağınıza Ankara’ya emeğiniz sinsin.”

@naparsanyapp: “Sizden önceki belediye çalışmalarının eksikliğini hepimiz biliyoruz ama size Ankara’yı sel bastığında bunları yazın diye oy vermedik icraat görmek istiyoruz, Boğaziçi’ni her yağışta sel götürüyor ama 4 senedir değişen hiçbir şey yok maalesef.”

Haberin Devamı

@ensar_kanat55: “Peki buna doğal afet diyip geçelim. Ankaralının zararının ne kadarını karşılayacaksınız görelim. Bari afet sonrası için samimi olun. Mansur Başkan da ancak tweet atıyor çıksın açıklama yapsın. Tweet’le mi afet yönetiyorsunuz?”

@losttaki_jack: “İstasyon Caddesi’ne harcanan 220 milyon TL işlemeyen bir altyapıya gömüldü. En büyük büzler kullanılsa da, neyi yanlış yaptıysanız küçücük mazgallarla son iki ayda defalarca sel oldu Etimesgut-Sincan arasındaki yolda. Kanoyla yüzmek için oy vermedik.”

‘TEMİZLENSE BELKİ BU KADAR SU BASMAYACAK’

@gungor_glr: “Ankara’da şiddetli yağmurlar yağdığında sel düzeyine ulaşan bölgeler belli. Daha neden önlem alınmıyor Sayın Başkan? Ankara halkına AFAD da mesaj atıyor, ‘dikkatli olun şiddetli yağmur yağacak’ diye. Artık bu konularda hizmete başlayın lütfen.”

Haberin Devamı

@oguz_tas06: “Hayır ben şunu anlamıyorum biliyor ve görüyoruz kaç zamandır yağmurlar yağıyor ve çok yağıyor yağacağını da biliyorsunuz. Sayın belediye neden altyapıyı temizlemiyor ki sürekli aynı şey, temizlense belki bu kadar yoğun su basmayacak.”

@ff_hanedan: “Çok yağmur yağıyor olabilir ama bakım da yapılması gerekiyor kaç haftadır uyarıyor AFAD. Nerede bakım ben burada(Gençlik Caddesi Tüneli) rögar kapaklarının bir kere açılıp temizlendiğini görmedim.”

@serhan.mermertas: “Bir önceki belediyeyi bahane etmesin kimse. İnsanlar şimdi ki duruma bakar. Sürekli ‘eskisi de şöyleydi böyleydi’ diyerek belediyecilik yapılmaz. Mağdur olan halk.”

BU HAVALARDA PAKET SİPARİŞİ VERİRKEN KURYELERİ DÜŞÜNÜN

Haberin Devamı

Bu arada Ankara selle böylesine boğuşurken sosyal medyada bir motosikletli kuryenin paylaşımı da dikkatimi çekti. Bu çağrıyı da unutmayalım. yuceldumlu06: “Benim bir ricam var bu havalarda paket siparişi verirken lütfen kuryeleri düşünün.”

16 Mayıs’taki köşemde şöyle demiştim: “İşin kötü yanı önümüzdeki dönemde de benzer sağanak yağışlarla ve sel felaketleriyle karşılaşmamız muhtemel. Özellikle ASKİ yetkililerinin tedbir alması şart görünüyor. Allah kenti beterinden korusun...” Bu temennimi tekrarlıyorum...

Yazarın Tüm Yazıları