Çekirge Meydanı’ndaki kaosa çözüm geldi…

Siz değerli okurlarımızın şikayetlerini bu köşede yayınlıyoruz. Çözümler arıyoruz. Bugün de farklı bir konuyu şikayet köşemize taşıyoruz.

Haberin Devamı

Çekirge Meydanı’ndaki kaosa çözüm geldi…

Bu farklı konuya değinen Hürriyet Bursa gazetesi okuru telekomünikasyon uzmanı ve bilgisayar mühendisi Mustafa İşittiren’in önerisini özetle yayınlıyoruz: “ Osmangazi Belediyesi’ne, Büyükşehir Belediyesi’ne, UKOME’ye ve Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Tescil Şube Müdürlüğü’ne bir önerim var. Önerimle alakalı olarak sorunun muhatabının kim olduğunu bilmediğim için böyle yazdım.

Çekirge Meydanı’ndaki kaosa çözüm geldi…

Ayrıca yetkililerin bilgisi olsun istedim. İlgili kurum isimlerini silmemenizi rica ediyorum. (Öyleyse ben de müdahale etmedim. Çünkü öneriniz çok güzel. Bundan kurumların da bilgisi olsun istedim) Zübeyde Hanım Caddesi ya da Dikkaldırım Caddesi üzerinden gelip Uludağ Yolu istikametine gidecek olan; uzun ve tehlikeli araçların, ağır tonajlı kamyonların, otobüslerin mecburen kullanmak zorunda oldukları 1. Murat Caddesi girişinde büyük bir karmaşa oluyor!

Haberin Devamı

Çekirge Meydanı’ndaki kaosa çözüm geldi…

4 AYRI YAZI YAYINLADIK

Örneklerini de yollamış olduğum gibi (1 numaralı fotoğraflar) uzun ve ağır tonajlı araçlar dönüşlerini Zübeyde Hanım Caddesi başlangıcından yaparak 1. Murat Caddesi’ne giriyorlar. Caddeye giriş yapan bu büyük araçlar kendileri için oldukça dar ve sıkıntılı olan alanda dönüş yaparken; kaldırımı parçalıyorlar. (Haklısınız Mustafa İşittiren. Bununla alakalı olarak 4 ayrı yazı yayımlamıştık. Her yayımımız sonrasında darmadağın olan kaldırım onarılmıştı. Demek ki sebebi buymuş…)

TABELA ASILSIN

Çekirge Meydanı’ndaki kaosa çözüm geldi…

Onlarca kez araç kazalarına sebep oldular. Buna ben şahidim. Polis tutanaklarında da vardır diye düşünüyorum. Keskin rampa üzerindeki dönüş sebebiyle dönüşlerini yapan ağır tonajlı araçların balataları yanıyor. Esnaf da buna şahit, ben de şahidim. Bunun çözümü var, sizlerle onu paylaşmak istedim. Bu araçlar dönüşlerini 2 numaralı fotoğrafımda belirtmiş olduğum alana 10 metrelik mesafede bulunan oldukça geniş kavşaktan yapsınlar. Vaziyet böyle olunca bu kavşağın kullanımının zorunlu hale getirilmesi gerekir elbette. Bunun için de 3 numaralı fotoğrafımda belirtmiş olduğum kaldırıma ‘SAĞA DÖNÜLMEZ, TIR, KAMYON, OTOBÜS, ya da AĞIR VASITA ARAÇLARIN DÖNÜŞLERİNİ KAVŞAKTAN YAPMALARI MECBURİDİR’ türünden bir tabela asılsın.

Haberin Devamı

RAHATLAMA OLUR

Ayrıca bu kurala uyum yüzdesi en üst noktada olacaktır. Çünkü Çekirge Meydanı neredeyse 7/24 trafik polisi ve çevik kuvvet polisinin denetiminde tutuluyor. Biz kurallara uyanların sigortası olan polis hizmeti özellikle kurnaz sürücülerce çok iyi biliyor. Yani menfaatimize engel yok! İnşallah önerim uygulamaya alınır. Çok ciddi rahatlama olacaktır meşhur Çekirge Meydanı’nda. Saygılarımla.” Yetkililere duyurulur.

 

Çöplükbey’e ‘Dur’ diyecek biri yok mu?

Çekirge Meydanı’ndaki kaosa çözüm geldi…

Hürriyet Bursa gazetesi okuru iş insanı ve gıda mühendisi Sevil Kobak: “Osmangazi ilçesindeki Çöplükbey Mahallesi utancına kafayı takıp kendi kendime söylenenlerdenim! İlgili fotoğraflarımı 26 Ağustos 2022 günü saat 18.22’de çektim. Bu kez de bir işe yaramayan ve laf olsun diye dikilen uyarı levhasının yakılmış olduğunu gördüm. Kaldırımdaki hurda atıklarına alıştırılmıştık! Ancak hurda atığı bulunan çuvalların ana caddeye savrulmuş olduğunu görünce aklımı zorladım!

Haberin Devamı

Biz nasıl bir belaya düşmüşüz böyle diye kendi kendime darlandım! Çöplükbey Caddesi ikramlarımızla alakalı olarak en son ki yayımınızdan bir önceki yayımınızda (16 Ağustos 2022) okurunuz olduğunu belirttiğiniz Emekli Albay Mustafa Aytaç imzasıyla yayımlamış olduğunuz yazınızda Albay Aytaç; ‘Türkiye’de, Türk basınının amiral gemisi olan ve 39 yıldır hiç aksatmadan okuduğum Hürriyet gazetesi bile bu işi çözmeye yeterli olmuyorsa söylenecek tek şey kalıyor geriye! O da roman işinin askıya alınarak derhal filminin çevrilmesi için uzman prodüktörlerle görüşmelere başlanması gerekmektedir.’ Demişti ya… Ne olur şu filmi çevirmek için Kanal D ile görüşünüz ve şu filmin bir an evvel çevrilmesini sağlayınız! Filmin kapalı gişe oynayacağını düşünüyoruz!” Vay arkadaş, rezalete bakın ya… Koskoca şehirde bu saygısızlara ‘DUR’ diyecek bir yetkili yok mu?

Haberin Devamı

Teşekkürler UEDAŞ

Çekirge Meydanı’ndaki kaosa çözüm geldi…

DURUM ORTADA başlıklı yayımımızdan sonra yüzde yüz risk içeren direğin (Sanayi Caddesi No. 341 karşısındaki yol ayrımında; Hamitler Kent Mezarlığı’na ayrılan yol başlangıcı) söküldüğü bilgisini aldım. Destekleri için UEDAŞ’a teşekkür ediyorum.

Yazarın Tüm Yazıları