Derisini değiştirmeyen yılan ölür!

Eylül ayının son haftasından herkese merhaba diyorum. Oldukça önemli, mücadele gerektiren ayrıca meydan okuyan bir hafta diyebiliriz. Şimdi ilk kafalara takılan soru olumlu mu olumsuz mu olacak?

Haberin Devamı

- İşte yılın sorusu bu.

Buna hemen şöyle cevap vermek istiyorum. Bu zamana kadar ne için gayret gösterdiysek ve bir türlü olmadıysa bununla ilgili bir çözülme yaşayabilme imkânı söz konusu olabilir. Bu duygusal anlamda elbet ki kolay olmayacak ama artık hayatınızda dramatik olduğunu düşündüğünüz her şeyde özgürleşme ve uzaklaşma kararı alma cesaretiniz olacak.

Ay sabah saatlerinde Yay burcuna geçiş yapıyor. Bu etki altında, duygusal olarak günden sıkılmanız mümkün olabilir. Her şey çok rutin gelebilir. Bu rutinlikle dürtüsel olarak bir manzara değişikliği veya sevimsiz bulduğunuz şeylere karşı sizlere anı itirazda bulundurabilir. Ayrıca eğlenmek için yeni yollar denemek adına açık olmalıyız. Bu enerjinin iyimser olmasından ötürü, gün içindeki Merkür-Satürn olumsuz açısı ile bazı vaat edilenlerin gerçekçilik payının olmadığını, daha fazla olumsuz ihtimaller üzerine odaklanmanıza sebebiyet verecek kaygılar yaratabilir.

Haberin Devamı

Neşenizi ve keyfinizi ciddi veya ağır konularla meşgul etmek yerine bugün olumsuz düşünceden sıyrılmayı ve hayaller kurmanızı önerebilirim. Beklediğiniz haberleri almakta ya da fiziksel olarak bir yere gitmede güçlükler olabilir. Bununla başa çıkabilmelisiniz. Bir projeyi veya fikri gözden geçirmek bugün çok doğru değil. İnsanlar gözünüze aşırı derecede saldırgan, duyarsız veya alaycı görünebilir. Ya da böyle görünen bizde olabiliriz. Akşam saatlerinde İçgüdülerimize güvenmek daha da zorlaşabilir. Bu yüzden içinde bulunduğunu durum hakkında hızlı ve acele kararla size hata yaptırabilir.

Bu haftanın en zirve açısı Jüpiter Uranüs karşıtlığı olacak. Bu hafta 5 gün boyunca köşe yazımda bundan bahsedeceğim. Haritalarınızda koç ve Terazi hangi evlerinizdeyse sizde o konularda bir tamamlanmaya doğru hareket edeceksiniz. Bir yandan, hayat yolculuğunuzdaki değişiklik için güçlü bir dürtünün yaklaştığını  hissedeceksiniz. Bazı durumlarda, sizi bugüne kadar geri tutan konularda  ve diğer insanlara karşı sorumluluk biçiminizde büyük değişimlerin başlangıcını yapacaksınız. Her iki durumda da hayatınızı düşünmeye ve kısıtlamalardan kurtulmak adına bu sefer bu zamanı kullanma vakti geldi. Size bu zorlayıcı değişimin sonunda söyleyebileceğim en güzel şey yeni kazanacağız bu özgürlük için minnettar olacağınızdır. Bu dönemde karışıklığa ve yön vermeme duygularına karşı savunmasızsınız. Planlarınızı harekete geçirmek ne kadar zor olursa olsun, Kendinizi daha iyi zamanlara kurduğunuzu unutmayın. Bu etki altında, hayatımızda değişiklikler yapmak için istekli olmamız gerekiyor. Bu, özellikle yakın ilişkilerimizle ilgili olarak, özgürlük için yalvaran bir transit etkisi. Büyümek ve ilerleme arzusu şimdi çok güçlüdür ve yeni imkânlar sunabilir ve alışılmadık kaynaklardan yardımlar bulabiliriz, ancak bu etki altında isyankâr ve itici olmamızda mümkün. Bu yön, bize yeni bir şey denemek ya da sınırlayıcı bir durumdan kurtulmak için doğru motivasyonu verirken, bizim için gerçekten neyin önemli olduğunu unuttuğumuz noktaya geri döndüren bir transittir.

Haberin Devamı

Dememiz o ki; Bilgi, domatesin meyve olduğunu bilmektir. Bilgelik ise onu meyve salatasının içine koymamaktır. Sizde bu kadar bilgiyi bilerek meyve salatanıza karışmayın.

Gelelimgünün Tavsiyeli hikâyesine;

Sizlere Osho’nun yolculuk yapan bir Sufi mistiğin hikâyesini paylaşıyorum.

Her akşam varoluşa şükrederdi: “Benim için onca şey yaptın ve ben bunları geri ödeyemedim, asla da ödeyemeyeceğim.” Müritleri bundan biraz tiksiniyordu, çünkü hayat bazen çok çetin oluyordu.

Sufi mistik isyankâr bir insandı. Bu sefer üç gün boyunca hiç yiyecek bulamadılar, çünkü her geçtikleri köyde Sufi oldukları için geri çevriliyorlardı. İsyankâr bir Sufi grubuna katılmışlardı. İnsanlar onlara gece yatacak yer vermediklerinden çölde uyuyorlardı. Açtılar, susuzdular ve üçüncü gün gelip çatmıştı. Akşam duasında mistik varoluşa yine, “Çok minnettarım. Bizim için onca şey yaptın ve biz bunları asla geri ödeyemeyeceğiz,” dedi.

Haberin Devamı

Müritlerden biri, “Bu da fazla oluyor. Son üç gündür varoluşun bizim için neler yaptığını söyler misin lütfen? Ne diye varoluşa teşekkür ediyorsun?” dedi.

Yaşlı adam güldü. “Siz hala varoluşun bizler için ne yaptığının farkında değilsiniz. Bu üç gün benim için çok önemliydi.

Açtım, susuzdum; yatacak yerimiz yoktu; geri çevrildik, lanetlendik. Bize taş atıldı ve ben kendimi içimden izledim – hiç öfke duymuyordum. Varoluşa teşekkür ediyorum. Armağanlarına paha biçilmez. Asla onları geri ödeyemem. Üç günlük açlık, üç günlük susuzluk, üç günlük uykusuzluk, insanların attığı taşlar… Ve yine de hiçbir düşmanlık, öfke, nefret, başarısızlık, hayal kırıklığı hissetmiyorum. Bu onun lütfu olmalı; bu varoluşun bana verdiği destek olmalı.”

Haberin Devamı

“Bu üç gün boyunca birçok şeyi anladım ve eğer yemek verilseydi, kabul görseydik, taş atılmasaydı bunları anlayamayacaktım – ve siz de kalkmış, bana neden varoluşa teşekkür ettiğimi soruyorsunuz? Ölürken bile varoluşa teşekkür edeceğim, çünkü ölümde bile varoluşun bana gizemlerini açıklayacağını biliyorum, tıpkı yaşarken yaptığı gibi, çünkü ölüm son değil yaşamın doruk noktası.”

Varoluş ile akıp gitmeyi öğren ki suçluluk duygusu veya yaran olmasın. Bedeninle savaşma veya doğayla veya başka bir şeylerle, böylece daha huzurlu ve dingin, sakin ve kendine hakim olabilirsin.

Bu senin daha uyanık, daha tetikte, daha bilinçli olmana yardımcı olacak ve sonunda en büyük uyanışa varacaksın, kurtuluşa.

Keyifli bir hafta dilerim…

 

 

KOÇ

Haberin Devamı

Çevrenizde gelişen olaylara karşın daha sağduyu ile yaklaşmak sizi ruhsal açıdan iyileştirecek. İlişkilerinizin gündemde olacağı bir gün diyebiliriz.

BOĞA

Bugün her şeyi olduğu gibi kabul edin. Aşkta yanlış anlaşılmalara dikkat!

İKİZLER

İlişkilerde yeni sınırlar çizmenin zamanı geldi. Duygularınızı daha iyi yönetebileceğiniz özel bir gün

YENGEÇ

Ev aile ile ilgili konularda bazı destekler görmek isteyebileceksiniz. Kardeş, yakın arkadaş dostlarınıza finansal yardımlarda bulunabilirsiniz.

ASLAN

Aşk hayatınızda hızlı gelişmeler günlük rutinlerinizi değiştirebilecek ölçüde fark yaratacak. Sevilme duygusu veya sevme duygusu oldukça yüksek olabilecek.

BAŞAK

Sağlığınıza ve beslenme programınıza dikkat etmeniz gereken bazı durumlar oluşabilir. İletişimlerde kıskançlık ve rekabete dikkat etmelisiniz

TERAZİ

Hızlı gelişen konulardan dolayı yeni kararlar almanız gerekebilir. Gündelik yaşamınızı ve sağlığınızı düzenleyebilecek önemli destekler alabilirsiniz.

AKREP

Aşkta şüpheler ve bilinmeyenler sizi rahatsız edici bir noktaya taşıyabilir. Sevgide olgunluğun değerini anladığınız zamanlar.

YAY

Duygusal gerilimler içerisinde olmamaya özen gösterin. Kendinizi iyi hissedeceğiniz ortamlarda olmak ya da sevdiğiniz dostlarınızla vakit geçirmek size iyi gelecektir.

OĞLAK

Günlük ve rutin işlerinizde önemli toparlanmalar yaşayacaksınız.Beslenme şekliniz ya da sağlığınız ile ilgilenmek isteyeceğiniz bir gün.

KOVA

Partnerinizle finansal konularda yaşayabileceğiniz anlaşmazlıklara dikkat.İlişkilerinizde daha rahat iletişim kurabileceğiniz bir gün.

BALIK

İletişiminizde hasass duygular içerisinde olabileceğiniz bir gün.Sevdiklerinie zaman ayırmak için güzel bir gün.Alınganlık yapmayın.

Yazarın Tüm Yazıları