Robot makine üretti

BU hafta beni en çok heyecanlandıran kulis İzmir Atatürk OSB’den geldi.

Haberin Devamı

Nedim Uysal’ın kurucusu olduğu, Fatih Uysal’ın başarı çıtasını zirveye taşıdığı Norm Grup’un kısa bir süre önce NRM Makina adlı yeni bir firma kurduğunu öğrendim.
Ama bu bildiğiniz şirketlerden değil.

Robot makine üretti

Çünkü, imalat sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalar için robotik otomasyon kontrol sistemleri üretiyor.
Teknolojisiyle Endüstri 4.0 uygulama alanlarına değer katıyor.
Öğrendiğime göre NRM Makina, AR-GE tabanlı, yüksek katma değer üreten bir şirket.
Odaklandığı kalite esasına göre tam ve yarım otomatik sistem tasarımlarını günümüz teknolojisinin esnek, fonksiyonel ve tekrarlanabilir özellikleriyle yüksek hassasiyetli çözümler sunuyor.
Proje fizibilitesinden tasarım, projelendirme, imalat, montaj, devreye alma ve test, satış sonrası destek ve yazılım hizmetine kadar A’dan Z’ye takip ediyor.
İşe cıvata ve somun üretimiyle başlayan Norm Grup, ‘Kalkınmak sanayileşmektir’ sözüne uygun olarak çağın ihtiyaçları doğrultusunda kendisini yenilemeyi ve dizayn etmeyi biliyor.
Grubun yeni üyesi NRM Makina’ya başarılar dilerken, Uysal ailesini de bu yeni hamlelerinden dolayı kutluyorum.

 

Haberin Devamı

***
Berlin’de de
ajans kuracak

Robot makine üretti

DUYDUM ki, İzmir’de birçok markanın medya planlamasını yapan...
Çeşme’deki açık hava reklam alanlarının sahibi Ege Medya’nın patronu Hasan Ege Tütüncüoğlu yurt dışında da ajans kurmak üzere harekete geçmiş.
Almanya’nın başkenti Berlin’de kurulması planlanan ajans, özellikle Avrupa’daki Türk markalarının ihtiyaçlarını...
Ve Avrupa’da iletişim sıkıntısı yaşayan Türkiye’deki markaların ihtiyaçlarını karşılayacakmış.
Şimdiden hayırlısı olsun...

 

 

***
İngilizler haber bekliyor

İNGİLTERE ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerde 130 yıldır kilit rol oynayan BCCT (Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası)...
İzmir’deki KOBİ’lerin ürün, servis ve teknoloji arayışlarına İngiltere’deki firmalardan uygun fiyat ve kalitede destek sağlayabilmeleri için yeni bir online hizmet başlatmış.

Haberin Devamı

Robot makine üretti

Sektörden bana ulaşan bilgiye göre...
Son dönemde Türkiye’deki firmaların İngiltere’den talepleri arasında ilk sıraları tıbbi cihazlar, kozmetik ve gıda ürünleri, ağır sanayi makineleri ve yedek parçaları, kimyasal hammaddeler, bilgi teknolojileri, endüstriyel ürün ve teknoloji hizmetleri alıyormuş.
İşte, BCCT’nin yeni geliştirdiği işbirliği portalı, İngiltere’den ürün, servis, teknoloji ithal etmek isteyen Türkiye’deki lokal firmaları, KOBİ’leri kısa süren bir araştırma ve filtrelemeden sonra ihtiyaçlarına uygun firmalarla eşleştiriyormuş.
Tamamen ücretsiz olan bu hizmet yoluyla BCCT, Türkiye’deki lokal şirketlerin İngiltere’den en hızlı ve güvenilir şekilde taleplerini karşılamalarına yardımcı oluyormuş.
Bu sayede de İngiliz ürünlerini ülkeye getirmek isteyen yerli firmalar, ürün ve servis ithalatı, distribütörlük ve temsilcilik gibi konularda aradıkları kriterlere uygun firmalarla en hızlı şekilde tanışma fırsatı yakalıyormuş.
Kaynaklarım, BCCT İş Geliştirme Bölümü Danışmanı Gökçe Dönmez’in...
“Son dönemde dolar ve euronun yükselişinin sterlini daha ulaşılır kılması, hali hazırda diğer Avrupa ülkeleri ve Amerika’yla iş yapan Türk firmalarının İngiltere’yi daha fazla tercih etmesine ortam sağlıyor” dediğini aktardı.
Benden duyurması...

Yazarın Tüm Yazıları