Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Teknoloji yatağa girdi

Amerikan fütürolog Marian Salzman, iyi ve kaliteli "uyku" eylemine yönelik üretim yapan sektörlerin önümüzdeki yıllarda patlama yaşayacağını iddia ediyor.

Çünkü çağın temposuyla yorgun düşen insan bedenini ve beynini dinlendirebilen kaliteli bir uyku süreci, giderek daha zor elde edilir hale geliyor. Uykunuzun kalitesini artıracak ürünler üzerine uzman markalardan biri olan Maya Tekstil, zamanı geriye çeviren uykunun sırlarını sizinle paylaşıyor.

Dinç bir beden ve açık bir zihin için en temel ihtiyaç olan uyku, sağlıklı koşullar yaratıldığında yaşam kalitesini yükseltiyor. Çalışanların performansı artıyor, daha iyi dinlenen kişilerin problem çözme yetenekleri gelişiyor. Boyun ve sırt rahatsızlıklarının büyük çoğunluğuna, yanlış uyku malzemesi kullanan kişilerde rastlanıyor. Bu nedenle, hayatınızın üçte birinin geçtiği yatağınız için kaliteli ve sağlıklı ürünler kullanmak çok daha gerekli ve anlamlı oluyor. Farklı coğrafyalardan yaklaşık 40 ülkeye ihracat yapan ve Türkiye’de yüzde 80’lik pazar payına sahip olan Maya Tekstil, uykuyu yeniden tanımlayarak Penelope, Othello ve Maya Elite markaları altında ürettiği yeni nesil doğal yastıklar, yorganlar ve uyku pedlerinin giderek daha çok ilgi gördüğünü belirtiyor. Çünkü bu ürünler hem yaşlanmayı yavaşlatıyor, hem de yaşam kalitesini daha yukarılara taşıyor.

Kaz tüyünün avantajları

Dünyanın en hafif dolgu malzemesi olan kaz tüyü, yapısal özellikleri sayesinde kaliteli ve sağlıklı bir uyku için önerilen malzemelerin başında. Doğal yapısıyla gece boyu vücut ısısını dengeleyerek vücudun nefes almasını sağlıyor. İhtiyaca göre vücutla ve çevreyle uyumlu bir sıcaklık derecesini ayarlıyor. Maya Tekstil, Penelope markası altında ürettiği kaz tüyü yastık ve yorganlarında doğal, hafif, esnek, yumuşak, sağlıklı ürünler sunuyor. Daha esnek olan sırt tüyü ile yumuşaklığıyla öne çıkan gıdık tüyü, her bir Penelope ürününde farklı oranlarda kullanılıyor; farklı anatomik yapılara göre farklı alternatifler oluşturuyor. Boyun ve sırt ağrılarını engelleyen ortopedik yastıklar sayesinde sabahları yaşanan baş ağrıları ortadan kalkıyor.

Yastık seçimi çok önemli

Gece boyu aşırı terleme, sık sık uyanma, sabah bedenen ve ruhen yorgun hissetme gibi sorunlar, çoğunlukla yanlış yastık ve yorgan seçiminden kaynaklanıyor. Kaliteli bir uykunun en büyük göstergesi deliksiz uyumak ve sabah kalkıldığında dinlenmiş olmak. Penelope markasının, farklı yatış şekilleri ve uyku problemlerine yönelik ürettiği yastıklar ile sağlıklı bir uykunun ardından güne dinç başlamak mümkün. Ortopedik tasarımlı kaz tüyü yastıkları yumuşak, sert, esnek, alçak, yüksek gibi farklı seçenekleri ile uyku sorunlarının çözümüne yardımcı oluyor. Özellikle yüksek ve dolgun yastık seven erkeklerin tercihi olan iç içe iki yastığı aynı anda barındıran Penelope Twin yastık, hem esneklik hem de yumuşaklık veriyor. Uyurken çok hareket edenlere ise Medallion yastıklar öneriliyor. Çift taraflı kullanım özelliği ile Medallion yastık, baş ile boyun hizasını korumaya yardımcı oluyor.

Kaz tüyünün bakımı

Kaz tüyü ürünler, talimatlara uyulduğu takdirde, 15Ğ20 yıl süresince ilk günkü kalitesiyle kullanılabiliyor. Kaz tüyünü dolgu malzemesi olarak kullanan ürünler yün, pamuk ve elyafa göre çok daha ekonomik kabul ediliyor. Yıkama ve kurutma sırasında dikkat etmek, bu ürünleri bir sonraki kuşağa bırakmak için yeterli. Kuru temizleme yapmak ilk ve önemli tavsiye olmakla birlikte, annelerimizin bize öğrettiği gibi arada bir havalandırılmaları ve yıkandıktan sonra hareketlendirerek gölgede kurutulmaları da tavsiye ediliyor.

Anti-aging etkili ClimaBalance ürünler

Kaz tüyü için geliştirilen teknolojilerden belki de en ünlüsü ClimaBalance. Maya Tekstil’in tescilli ürünü olan ClimaBalance yorganlar, doğanın ve bilimsel incelemelerin ideal kombinasyonu olan bir hava kontrol sistemi. Diğer uyku ürünlerine göre üç kat daha fazla havalandırma etkisi sunuyor; son derece kuru ve nemsiz bir uyku ortamı yaratıyor. Ayrıca nemin vücuttan bu hız ve seviyede atılması, organizmanın yenilenmesine yardımcı olarak bünyeyi dinçleştiriyor. Doğal dolgu malzemeli ClimaBalance yorganlar sayesinde anti-aging ve yenilenme siz uyurken bile devam ediyor.

Nasa’nın Outlast teknolojisi

Dünyada ilk defa NASA tarafından üretilen ve astronotların uzay yürüyüşleri sırasında ısı kaybını önlemesi için ürettiği Outlast kumaş teknolojisi, Türkiye’de ilk olarak ve sadece Penelope Thermy markalı yastık, yorgan ve uyku pedinde kullanılıyor. Yüzde 90 oranında gıdık tüyü dolgulu Thermy yastığın bir yüzünün serin, diğerinin ise sıcak özelliği, uyku süresince farklı ısı derecelerini sunuyor. Vücudun fazla ürettiği nemi vücut ısısını emerek azaltan Outlast teknolojisi, vücut ile çevre arasında dengeli bir sıcaklık yaratıyor.
Yazarın Tüm Yazıları