Olgun ciltler de genç görünebilir

Zamanı durdurmak elimizde değil. Ama zamana karşı savaşında cildimize destek verebiliriz. Yaşlanmayı yavaşlatan anti-aging ürünleri, içerdikleri mucizevi bileşenler sayesinde olgun ciltlere genç ve sağlıklı bir görünüm kazandırmada oldukça etkili. Haydi anti-aging bakımını biraz daha yakından tanıyalım...

Haberin Devamı

Modern kozmetiğin en önemli bilimsel araştırma konularından biri, kırışıklıkların oluşumunu engelleyen maddeler. Bu yüzden bir anti-aging ürününün birden çok görevi olmalı: Ciltteki nem oranını dengelemeli, UV ışınlarına karşı korurken aynı zamanda cildin yapı taşları olan kolajen ve elastin üretiminin devamını sağlamalı. Bunun reçetesi de tabii ki vitaminler, coenzimler, peptidler ve hyalüronik asit gibi nem tutucu faktörler.
Cildin yaşlanmasını geciktirmek için öncelikle kırışıklıkların nasıl oluştuğunu bilmekte fayda var. En yalın anlatımıyla, östrojenin az üretimi zaman içinde cildin orta katmanındaki sıkılığı ve elastikiyeti sağlayan kolajen dengesinin bozulmasına yol açıyor. Cilt olgunlaşmaya başladıkça cilt yağlarının üretimi azalıyor, dolayısıyla nem de eskisi kadar depolanamıyor ve bu olumsuzluk kendini yüzeyde kuru bir görünümle ortaya koyuyor. Ayrıca cilt hücreleri de teker teker inceliyor ve dolayısıyla koruyucu bağ dokusu gevşiyor.
Bilinen bir başka acı gerçek de cildin zamanla kendini yenileme yetisini kaybetmeye başlaması... Artık yenilenmek için çok daha fazla zamana gereksinim duyuyor. Genç bir cildin ihtiyacı olan 28 günlük yenilenme süreci, orta yaşla birlikte 40 ila 60 güne çıkıyor.

Haberin Devamı

ÜRÜNLERİN İÇERİK VE ETKİLERİ

Peki, anti-aging olarak bilinen bir yaşlanma karşıtı ürün ciltte nasıl etki gösteriyor? Kozmetik ürünlerinde kullanılan önemli içeriklerden biri olan gliserin, su tutucu özelliği sayesinde cilt yüzeyinin pürüzsüz görünmesini sağlıyor ve ince kırışıklıkların oluşumunu
engelliyor.
Lipidler (yağlar) ve nemlendirici ajanlar, su kaybını engelleyici etkileri sayesinde cildin bariyer fonksiyonlarını güçlendiriyor.
Retinol, anti-aging kozmetik ürünlerin uzun zamandır vazgeçilmez içeriklerinden...Mineraller de cildin doğal besin ihtiyacını destekleyici etkiye sahip. Kalsiyum ise hücrelerin yenilenme sürecinin baş aktörü. Folikasit, hücre çekirdeğinin zarar görmesini engellerken, metabolizma için önemli yağ, karbonhidrat ve protein açısından önemli B2 vitamini, cildin yapılanmasında rol oynuyor.
Son olarak seramidler ise cildin doğal bariyerini oluşturmasına yardımcı.

Haberin Devamı

Sihirli damlalar: Aromatik yağlar

Rahatlamak ya da enerji depolamak mı istiyorsunuz? O zaman aromatik yağlardan medet umabilirsiniz. Bu ürünler hem beden hem de ruhunuzun modunu değiştirmeye yetiyor.

Aromatik yağları farklı şekillerde bulabilirsiniz

- Kokulu, kurutulmuş yapraklardan oluşan potbori
- Parfüm kokulu taşlar
- Tütsü
- Çamaşır spreyi, ütü suyu
- Gardırop ya da yastık kokuları
- kokulu mumlar

Karanlıkta uzun süre dayanıyor

Uçucu yağlar olarak da bilinen aromatik yağlar hava, ışık ve ısı değişikliklerinden kolayca etkileniyor. Bu yüzden koyu renkli cam şişelerde saklanmaları gerekiyor. Karanlıkta dayanıklılıklarını yıllarca koruyabiliyorlar. Sadece narenciye yağları yaklaşık 1 yıl kadar bozulmadan saklanabiliyor.

Haberin Devamı

Rahatlatıcı aroma yağlarının top 10’u

Fesleğen: Tazeleyici etkisi var
Okaliptus: Arındırıcı etkisi bulunuyor, nefes yollarını rahatlatıyor.
Sardunya: Uyku sorununu çözüyor
Melisa: Yatıştırıyor, sinirleri güçlendiriyor
Lavanta: Stresi yok ediyor, rahatlatıyor
Neroli: Ruh halini değiştiriyor, yüceltiyor
Nane: Enerji veriyor
Gül: Gerginliği azaltıyor
Ylang-Ylang: Afrodizyak etkili, duyguları harekete geçiriyor
Narenciye: Konsantrasyonu destekliyor

2012 yazında ‘arapsaçı’ modası

2012 yaz sezonu saçları da en az kıyafet tasarımları kadar sıra dışı. Cesaretleri sınayan örgüler, deri bant, renk ve eşarp gibi aksesuvarlarla tamamlanıyor.

Egzotik, mistik, oyuncu, ihtişamlı, klasik, renkli, dekoratif, bozuk görünümlü... İşte 2012 yaz sezonu saçlarındaki örgü trendini anlatan kelimeler bunlar. Saç tasarımcılarının sınırsız varyasyon yarattığı saç örgüleri, kadınların hayal gücünü de zorlayacak çeşitlilikte.
Modacı Michael Kors defilesinin saç modellerinden sorumlu saç tasarımcısı Orlando Pita, örgüleri deri bantlarla zenginleştirmeyi yeğliyor. Proenza Schouler için çalışan Paul Hanlon, hazırladığı sanatsal örgü modelleriyle dikkat çekerken, Odile Gilbert ise Thakoon modellerini renklendirmeyi tercih ediyor.
Tasarımcıların defilelerinde rastladığımız modeller her ne kadar sınırları zorluyor gibi görünse de balıksırtı ya da sepet örgü gibi klasik modelleri gevşek örgüler ya da kullandığınız aksesuvarlarla bambaşka bir görünüme büründürmeniz mümkün.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN...

Tekin Acar Cosmetics’den Anneler Günü sürprizleri

Tekin Acar Cosmetics mağazaları, Anneler Günü için özel kampanyalar hazırladı.
Şık mor çantası içinde Repairwear Laser Focus kırışık ve UV hasarı giderici serum (50 ml), Youth Surge Night yaşlanma karşıtı gece kremi (15 ml), Repairwear Eye yaşlanma karşıtı göz çevresi kremi (5 ml) bulunan Clinique Laser Focus Set, 259 TL’ye satışta...
Pembe kozmetik çantası içinde Superdefense SPF 25 yaşlanma karşıtı gündüz bakım kremi (50 ml), 7 Day Scrub peeling (30 ml), All About Eyes göz çevresi bakım kremi (5 ml) yer alan avantajlı Clinique Superdefences Set ise 136 TL.
Estee Lauder’dan şimdiye kadar geliştirilmiş en ileri anti-oksidan koruması ile DayWear (15 ml) nemlendiricinin satış fiyatı ise 35 TL...

Yazarın Tüm Yazıları