Müzik dünyasının beklediği 3.albüm yolda

Müjdeler olsun Adele yeni albümü için stüdyo çalışmalarına başlamış.

Haberin Devamı

Müzik dünyasının beklediği 3.albüm yolda

Her ne kadar “21” albümünü geçtiğimiz sene dinlemekten hafif baymış olduğumu kabul etsem de, içten içe bir sonraki albümü için meraklanmıyor da değilim. Geçtiğimiz sene Oscar ve Grammy dahil kazandığı tüm ödüllerden sonra Adele son birkaç aydır anne olmamın tadını çıkartıyordu. Music News sitesinin haberine göre , One Republic grubunun üyesi Ryan Teddler Adele’i kendine örnek aldığını açıklamış. Yakın arkadaş oldukları bilinen ikili, hitlerle dolu “21” albümünden “Rumour Has It”i birlikte yapmışlardı.

Haberin Devamı

Müzik dünyasının beklediği 3.albüm yolda



Ryan Adele’in gerçekten tanrı vergisi bir becerisi olduğunu, bunu kendisinin de bildiğini ama çok ciddiye almamaya gayret ettiğini anlatmış. “Yaptığı işi o kadar kolay ve ekstra bir çaba göstermeden yapıyor ki, ilk fırsatta tekrar onunla stüdyoda çalışmak için sabırsızlanıyorum” demiş. Adele’i örnek almasının en büyük sebebinin onun insanlığı olduğunu belirten Ryan, “30 milyondan çok albüm satan bir insan olarak sanki bundan hiç etkilenmemiş gibi hala saf ve dürüst, hem de inanılmaz bir kahkahası var” diye de eklemiş.

Ryan bunları söylerken Adele’in yeni albümü için stüdyo çalışmalarına başladıklarını da çıtlatmış. Yeni albüm hakkında pek fazla detay verilmezken, Teddler Adele’in stüdyodaki demo kayıtlarında yeni şarkılarını daha da etkileyici söylediğini belirtmiş. Aynı zamanda Beyonce ile de yeni albümü üzerinde çalıştığı bilinen Ryan, “ imkan olsa bir ay dünyadan kopar, stüdyoda Adele ile çalışırdım,onla çalışmak inanılmaz bir şans” demiş.
Adele’in 3. albümü muhtemelen tüm müzik dünyasının merakla beklediği bir albüm. İlk iki albümle yakaladığı rüzgarı nasıl kullanacak, yeni albümün sound’u nasıl olacak, albümün prodüktörü kim olacak bütün bunlar merak edilecek sorular. Önümüzdeki dönemde bu konuyla ilgili tüm detayları öğrendikce sizlerle burada paylaşacağım.

Haberin Devamı


Bayram tatilini bekleye bekleye sonunda o günlerde geldi çattı. Sizler için Karışık Kaset listesini son zamanlarda en çok hit alan single’lardan oluşturarak hazırladım. Dilerim herkes nefis bir tatil ve bayram geçirir, müzikle dolar, taşar. 1 hafta sonra tekrar görüşmek üzere.

JUSTIN TIMBERLAKE – THE 20/20 EXPERIENCE PART 2

Müzik dünyasının beklediği 3.albüm yolda


Müzik piyasası açısından 2013 şanslı bir sene. Beklenen albümler birbiri ardına Sonbahar mevsiminde raflara düşmeye başladı.


Geçtiğimiz Mart ayında uzun bir aradan sonra tekrar müzik piyasasına dönen Justin Timberlake, çıkarttığı The 20/20 Experience albümünün devamı olan ikinci partiyi de piyasaya sürdü. Mart ayında albüm çıktığında, herkes “20/20” neyi ifade ediyor diye merak ediyordu. Kısa süre içinde JT albümün bir kardeşi olduğunu, diğer partinin de Eylül sonu gibi piyasaya çıkacağını instagram’daki resmi hesabından duyurmuştu.

Haberin Devamı

Müzik dünyasının beklediği 3.albüm yolda



Duble albümün ikinci yarısını dinlerken düşündüm de, Justin Timberlake NYSNC ile yollarını ayırdıktan sonra solo albüm yapma kararı vermesi sanırım müzik kariyerinin dönüm noktasıymış. İlk solo albümü Timbaland ile yapması da diğer bir hayati karar aslında. Neticede Timbaland ve JT’nin yakaladığı bu müzikal kimya o kadar tuttu ki, ikili o gün bu gündür birlikte müzik yapıyorlar ve yaptıkları işin başarısı da ortada. Hani sanatçılar yeni albümlerini çıkarttıklarında derler ya, “bu albüm en olgun albümüm oldu”, Justin Timberlake ileride nasıl işler yapacak bilmiyorum ama The 20/20 Experience gerçekten kendisinin yaptığı en olgun iş.


Mart ayında çıkan albümün devamı olan yeni albüm ilkine göre daha canlı ve hareketli. Neticede ilk albüm uzun zaman sonra piyasaya dönen JT için ticari bir önem de taşıdığı için, albümün ikinci bölümüne göre daha az risk içeriyordu. Justin duble albümün ikinci yarısında bence daha rahat ve istediği tarzda bir şarkı listesi oluşturmuş. İlk albümde olduğu gibi Jay-Z bu albümde de bir şarkıda JT’e destek olurken, Drake de “Cabaret” şarkısında Timberlake’in düet partneri olarak yer almış.

Haberin Devamı

Müzik dünyasının beklediği 3.albüm yolda


Albümün 11 şarkılık normal versiyonunun yanında 2 adet bonus şarkı içeren deluxe versiyonu da mevcut. Önümüzde yeni yıl gibi bir dönem varken, muhtemelen JT’nin The 20/20 Experience’ın birkaç bonus şarkının daha eklendiği duble versiyonları da piyasaya çıkar diye düşünüyorum. Neticede ben her zaman albümlerin en çok şarkı içeren versiyonlarına koşanlardanım, azıyla hiç yetinemiyorum.


Yeni albüm alınmadıysa ilkiyle birlikte alınıp arşive bir güzel atılmalı. Çıkartılıp ara ara dinlenmeli, hatta benim gibi plak merakınız varsa, plak versiyonu çıkınca almak daha güzel olabilir. İki albümdeki 20’den çok şarkıyı göz önüne alırsak, gerek şarkının hikayesi, gerekse klibiyle en büyük Oscar’ı “Mirrors” a gönül rahatlığıyla veririm.

Haberin Devamı


YILDIZLAR:


Gimme What I Don’t Know ( I Want)


TKO (albümün ikinci single çalışması)


Take Back The Night (albümün ilk single çalışması)


Murder


Amnesia


OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:


True Blood (soundcloud’da bu şarkı için remix avındayım, gözlerimi dört açtım)


Not A Bad Thing (albümün incisidir, şarkı bitince bir de “Pair Of Wings” hidden track çıkıyor. Yazıyı yazana kadar bu şarkı başka bir şarkıyı andırıyor diye kafamda çanlar çalıyordu, sonunda buldum o şarkı TLC-Unpretty’ymiş, onu da ne severim )


KARIŞIK KASET


Büyük bir bayram tatili var önümüzde.


Eminim birçoğunuz da benim gibi bu tatili iple çekiyordunuz. Okunacak kitaplar, dinlenecek albümler, gidilecek olan sergiler, uyunacak uykular dolu dolu bir tatil. Son 2 aydır listelerde yukarı tırmanan yeni single’lardan oluşan bir liste hazırladım. Bayram tatili boyunca “Yeniler” Karışık Kaset listesi size eşlik etsin.


Liste Spotify’da “hikmetd” kullanıcısı altında sizler için hazırlandı.


Keyifli dinlemeler…


1) Placebo – A Million Little Pieces
2) Justin Timberlake – TKO
3) Jessie J – Sexy Lady
4) Drake – Pound Cake
5) Orion – Love Like You’ve Never Been Hurt Before
6) Avicii – You Make Me
7) Jay Z – Holy Grail
8) Jason Deruto – Talk dirty feat. 2 Chainz
9) Zedd – Clarity
10) The Strokes – Tap Out
11) Faydee feat. Lazy J– Laugh Till You Cry
12) Imagine Dragons – Radioactive
13) Janelle Monae feat. Sloange – Electric Lady
14) Birdy – Light Me Up
15) Icona Pop – We Got the World
16) Miley Cyrus – On Mu Own
17) Tinie Tempah feat. John Martin – Children of The Sun
18) Cher – Take It Like A Man
19) Daft Punk – Lose Yourself To Dance
20) Justin Timberlake – Not A Bad Thing


https://twitter.com/hkky

Yazarın son yazıları




#08 Ekim 2013 Senfoni'den Caz'a bir haftasonu
#04 Ekim 2013 Miley Cyrus: Yeni Lady Gaga
#27 Eylül 2013 Özgürlük sizin için ne ifade ediyor?
#24 Eylül 2013 Imogen Heap "Sparks" ile geri geliyor
#20 Eylül 2013 Placebo Gezi'nin yanında
#17 Eylül 2013 Sonbahar ve şehrin caz hali



YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>


Yazarın Tüm Yazıları