Stres Azaltıcı 8 Yiyecek Ve Anti-Stres Çayı
Günümüzde hayatın yoğunluğundan ve yaşadıklarımızdan aşırı stres yüklenebiliyoruz. Stresle başa çıkabilmek için bazılarımız aşırı yeme eğilimine yönelirken bazılarımızda stresliyken hiç yemek yiyemeyebiliyoruz.
3. Yulaf
Yulaf gibi kompleks karbohidrat tüketimi serotonin düzeylerinin arttırılmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca içerdiği yüksek lifte kan şekerinizin hızlı pik yapmasını engellemektedir
Kahvaltıda sütle veya yoğurtla tüketebilirsiniz.
Kahvaltıda sütle veya yoğurtla tüketebilirsiniz.
4. Kefir
Fermente süt ürünleri probiyotik alımı açısından en iyi kaynaklardır. Probiyotiklerde bağırsak bakterilerini iyileştirerek beyin- bağırsak ekseni yoluyla stresin düzelemesine fayda sağlamaktadır. Aynı zamanda bağırsak florasının onarılması beyin serotonin düzeylerinin arttırılmasına yardımcı olmaktadır.
Haftada en az 3 gün kefir tüketmeyi ihmal etmeyin
Haftada en az 3 gün kefir tüketmeyi ihmal etmeyin
5. Somon Balığı
İçerdiği omega-3 yağ asidi stres hormonlarının negatif etkilerinin azaltılmasında yardımcı olmaktadır.
Haftada en az 2-3 kez balık tüketmeyi ihmal etmeyin.
Haftada en az 2-3 kez balık tüketmeyi ihmal etmeyin.
7. Yaban Mersini
Yaban mersini ve diğer böğürtlegillerin içerdiği antioksidanlar ve diğer besin bileşenleri stres-kaynaklı serbest radikallerle savaşarak vücudun stres kaynaklı verdiği cevabı iyileştirmektedir.
Yaban mersini, ahududu veya böğürtleni en-az haftada 3-4 gün mutlaka tüketin.
Yaban mersini, ahududu veya böğürtleni en-az haftada 3-4 gün mutlaka tüketin.
ANTİ-STRES ÇAYI
Malzemeler:
50 gr papatya
50 gr limon melisa
30 gr meyan kökü
20 gr yeşilçay
Yapılışı: Üstte yazan karışımı aktarda yaptırın ve bir miktar parçalattırın. 1 kupa sıcak suya 1,5 çay kaşığı gelecek şekilde 8 dk ağzı kapalı demleyin. Gece yatmadan 2-3 saat önce tüketebilirsiniz.
Fotoğraflar: Ingimage, Pixabay
50 gr papatya
50 gr limon melisa
30 gr meyan kökü
20 gr yeşilçay
Yapılışı: Üstte yazan karışımı aktarda yaptırın ve bir miktar parçalattırın. 1 kupa sıcak suya 1,5 çay kaşığı gelecek şekilde 8 dk ağzı kapalı demleyin. Gece yatmadan 2-3 saat önce tüketebilirsiniz.
Fotoğraflar: Ingimage, Pixabay