Güncelleme Tarihi:
Kaynak Fotoğraflar: Alamy, Pixabay
Lahana, zengin bir vitamin ve mineral kaynağıdır. İçinde bulunan antioksidanlar, vücuttaki zararlı serbest radikalleri temizlemeye yardımcı olurken, kanser, kardiyovasküler hastalık ve böbrek fonksiyon bozukluğu gibi riskleri de azaltır.
Kırmızı biber bazı kanser türlerine karşı koruma sağlayan antioksidan likopen içerir. Potasyum oranı düşük olduğu için böbrek sağlığı için de iyidir.
Elma zengin bir vitamin, mineral ve lif kaynağıdır. İçinde bulunan antienflamatuar ve antioksidan özellikleriyle kötü kolesterol, kalp hastalığı, kanser ve diyabetin azaltılmasına yardımcı olur. Diyabet, böbrek yetmezliği ile yakından ilişkili olduğu için elma tüketmek böbrek problemlerinden korunmanızı sağlayacaktır.
Soğan, yağların kan damarlarında birikmesini önleyen flavonoidler ve kersetin içerir. Kalp hastalığı ve kanser riskini azaltabilecek antioksidanı içinde barındırır.
C vitamini, folat ve lif bakımından zengin bir kaynak olan böbrek dostu karnabahar, karaciğer için önemli olan ve vücuttaki toksik maddeleri nötralize eden bileşikler içerir.
Bu parlak yeşil tohumların diyet lifi, E vitamini, çinko, protein, bakır ve demir yüklü olduğu, mesane taşı riskini azalttığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Tohumlar fosfor bakımından da yüksek olduğundan vücudunuzdaki potasyum seviyelerini artırır.
Yaban mersini, toksinleri vücuttan temizlemeye yardımcı olan antioksidanlarla doludur. İltihabı azaltmaya da yardımcı olur.
Kızılcık suyu, idrar yolu enfeksiyonu için devasa bir ilaçtır. Antioksidan özellikleri sayesinde sindirim sisteminde veya böbreklerde bakteri üremesini önleyen doğal bir antibiyotiktir. Yapılan araştırmalar, kızılcıkların böbrek taşını tedavi etme potansiyeline sahip olduğunu ortaya koymuştur.
Kirazlar, kalbi ve böbrekleri korumaya yardımcı olan zengin bir antioksidan ve fitokimyasal kaynağıdır. Her gün kiraz tüketmek, vücutta özellikle böbreklerde iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur.