Güncelleme Tarihi:
Hamur için;•1 çay bardağı ayçiçek yağı•1 çay bardağı süt•2 yumurta•1 paket kabartma tozu•3 yemek kaşığı kakao•Yarım paket yaş maya•UnŞerbet için;•6 su bardağı su•5 su bardağı toz şeker•1 dilim limonÜzeri için;•Toz Antep fıstığıTarif:•Şerbet için su, toz şeker ve 1 dilim limonu tencerede kaynatın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5-7 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. •Hamur için iki çukur kap alın. Birine yarım su bardağı un, süt, ayçiçek yağı, yumurta, maya ve kabartma tozunu alıp iyice karıştırın. Hamurun yarısını diğer kaba aktarın. Birinin içine kakao, diğerinin içine un ilave edip iki ayrı hamur hazırlayın. •Hamurları merdaneyle ayrı ayrı açıp üst üste yerleştirin. Yuvarlayarak silindir şekli verin. Bir parmak kalınlığında dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin. •Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkan hamurları şerbete atın. Şerbetini çekince süzüp servis tabağına alın. Soğuyunca üzerine toz Antep fıstığı serpip servis yapın.Tarif: lezzet.com
Malzemeler:•Yarım çay bardağı pudra şeker•2 yemek kaşığı kakao•1 paket şekerli vanilin•1 paket kabartma tozu•250 gr margarin•3 yumurta•Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı•Yarım çay bardağı irmik•Hindistan cevizi•Aldığı kadar un•CevizŞerbeti için;•4 su bardağı toz şeker•3.5 su bardağı su•Yarım limonTarif:•Çukur bir kapta yumuşatılmış margarin, ayçiçeği yağı, kakaoyu karıştırın. Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp diğerlerini karışıma ilave edin. •İrmik, Hindistan cevizi, pudra şekeri, şekerli vanilin, kabartma tozu ve aldığı kadar unu ilave edip yoğurun. •Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. •Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp birer yarım ceviz içi yerleştirin. •Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. •Şerbeti için, su, şeker ve limon suyunu kaynatın. Soğuyan tatlının üzerine sıcak şerbeti dökün. •Şerbeti iyice çekince servis yapın.Tarif: lezzet.com
Malzemeler:•500 gr çiğ burma kadayıf•150 gr Antep fıstığı veya ceviz içi•4 yumurta•Yarım su bardağı süt•1.5 su bardağı ayçiçeği yağıŞerbeti için;•2.5 su bardağı toz şeker•2.5 su bardağı su•1 tatlı kaşığı limon suyuTarif:•Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde limon suyunu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Şerbeti ılındırın.•Burma kadayıftan avuç içi kadar parçalar koparın. İçine ufalanmış Antep fıstığı veya ceviz içini ekleyip sarma şeklinde sarın. •Süt ve yumurtaları çukur bir kapta çırpın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Burma kadayıfı yumurtalı süt karışımına bulayıp ayçiçeği yağında kızartın.•Kızarttığınız burma kadayıfları ılık şerbete atın. 15 dakika bekletin. •Tatlının üzerini kaymak ve ceviz içiyle süsleyip servis yapın.Tarif: lezzet.com
Malzemeler:•10-15 adet hurma•1 çay bardağı file Antep fıstığı•1 çay kaşığı tarçın•125 gr margarin (oda sıcaklığında)•1 çay bardağı sıvıyağ•1 kahve fincanı sirke•1 çay bardağı yoğurt•1 adet yumurta•1 paket kabartma tozu•4-5 su bardağı unÜzeri için;•2 yemek kaşığı file Antep fıstığıŞerbeti için;•3 su bardağı toz şeker•3 su bardağı su•4-5 damla limon suyuTarif:•Şerbeti için bir tencerede su ve toz şekeri kaynatıp, ateşten almaya yakın limon suyunu ilave edip karıştırıp, ateşten alıp soğutun.•File Antep fıstığı ile tarçını harmanlayın.•Hurmaların çekirdeklerini temizleyip içlerini file Antep fıstıklı karışımla doldurun.•Ayrı bir yerde tereyağı, sıvıyağ, sirke, yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu karıştırın. Azar azar un ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.•Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, avucunuzda açın, ortalarına doldurulmuş hurma koyup yuvarlayarak toplar elde edin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın.•Fırın kabına yerleştirip, üzerlerine file Antep fıstığı serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin.•Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Soğuk olarak servis edin.Tarif: Arda’nın Mutfağı
Malzemeler:Hamuru için;•3.5 su bardağı un•1 çay bardağı soda•1 çay bardağı zeytinyağı•1 çay bardağı eritilmiş tereyağı•1 paket kabartma tozu•1 yumurtanın akıİç harcı için;•2 su bardağı iri kırılmış ceviz•Şerbeti için•3 su bardağı toz şeker•2.5 su bardağı su•1 tatlı kaşığı limon suyuÜzeri için;•1 yumurtanın sarısıTarif:•Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kasede karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alın. •Bir merdane yardımıyla açıp yuvarlak kurabiye kalıbıyla parçalar kesin. Yuvarlak hamurların yarısını tam ortalarından daha küçük bir yuvarlak kalıpla keserek diğer yuvarlak hamurların üzerine yerleştirin.•Hamurları hafif yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Ortalarındaki boşluklara iri kırılmış ceviz ilave edin ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. •Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencerede şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. •Pişen tatlılarınızı fırından çıkartın ve soğuk şerbeti üzerine gezdirin.•Tatlılar şerbeti tamamen çekinceye kadar bekletip bir servis tabağına alın ve ılık servis yapın.Tarif: lezzet.com
Malzemeler:•300 gr tel kadayıf•200 gr tuzsuz peynir•3 çorba kaşığı tereyağıŞerbeti için;•2 su bardağı toz şeker•2,5 su bardağı su•Yarım limonTarif:•Öncelikle bir tencereye suyu koyup şekeri ilave edin ve 10 dakika kadar kaynatın.•Şerbet kıvam alınca 1-2 damla limon suyunu sıkıp 2 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.•Ardından soğumaya bırakın ki künefe pişince şerbeti soğuk olsun.•İlk önce kadayıfı geniş bir tepsinin içerisine alıp, ufak ufak parçalara ayırıp tiftikleyin. •Ardından yumuşattığımız tereyağını kadayıfa ekleyip, güzelce karıştırın.•Daha sonra tepsiyi yağlayarak kadayıfın yarısını tepsiye iyice bastırıp, yerleştirin.•Ardından üzerine rendelediğiniz peyniri serperek yeniden bastırın. En üstüne de yine kalan kadayıfı yayın ve tekrar bastırın.•Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.•Pişen künefenin üzerine fırından çıkar çıkmaz şerbetini dökün.•Üzerine toz Antep fıstığı serpiştirin.•Afiyet olsun!Tarif: bizbayanlar.com
Keki için;•3 adet yumurta•½ su bardağı toz şeker,•½ su bardağı sıvı yağ•1 paket vanilya•1 paket kabartma tozu•1 su bardağı galeta unu•1 su bardağı toz Hindistan cevizi•1 su bardağı kırılmış cevizÜzeri için;•1 litre süt•2 yemek kaşığı nişasta•2 yemek kaşığı un•1 paket vanilya•½ su bardağı toz şeker•200 gram krema (çırpılmış)Şerbeti için;•2 bardağı su•2 su bardağı toz şeker•2 damla taze sıkılmış limon suyuTarif:•Şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra 1-2 damla limon suyu koyup kenara alın.•Yumurtaları şekerle birlikte bir kapta çırpın. Sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin. Hindistan cevizi ve galeta unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip spatula yardımıyla karıştırın. En son dövülmüş cevizi ekleyip fırın kabına alın.•Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp kenarda ılıtın. Soğumuş şerbeti üzerine dökün.Kreması için•Süt, nişasta, un, vanilya ve şekeri bir tencerede pişirin. Kaynadıktan sonra kenara alın. Soğuduktan sonra çırpılmış kremayı ilave edip yavaşça birbirine yedirin. Kremayı şerbetli tatlının üstüne sürün. Üzerine Hindistan cevizi ve ceviz serpip servis edin.Tarif: Arda’nın Mutfağı
Malzemeler:Revani için;•3 adet yumurta•4 çorba kaşığı toz şeker•1 çay bardağı sıvı yağ•1 su bardağı irmik•1 su bardağı un•1 adet Limon kabuğu rendesi•1 adet kabartma tozu•3 su bardağı toz şeker•3 su bardağı su•Çeyrek limon suyuMuhallebisi için;•3.5 su bardağı süt•3 yemek kaşığı un•2 yemek kaşığı mısır nişastası•1 yemek kaşığı tereyağı•2-3 adet damla sakızıTarif:•Revani için yumurta ve şeker iyice çırpılır. Diğer malzemelerde eklenerek orta boy bir fırın kabına dökülür.•200 derecelik fırında pişirilir.•Şerbeti için şeker ve su kaynatılır inmeye yakın limon suyu eklenir. Kek de şerbet de ılık olacak şekilde buluşturulur.•Muhallebisi için tereyağı dışındaki malzemeler orta ateşte pişirilir.•İnmeye yakın tereyağı eklenir.•Hazırlanan muhallebi de revaninin üzerine dökülür.•Buzdolabında 3-4 saat dinlendikten sonra ağır şerbetli tatlıların yerine hafif ve serinletici aromasıyla yemeye hazır.Tarif: Kevser'in Mutfağı