Mabel'in Aysel gururu

Yakın zamanda çıkan Aysel Gürel’i anma albümü Aysel’in, müzik gündeminin en sıcak konusu oldu.

Haberin Devamı

Mabel Matiz Twitter’daki profilinde belirttiğine göre Mehtap Ar kendisini arayarak tebrik edip, “Aysel seni tanısa yanından ayırmazdı” demiş. Bu konuşmanın ardından şarkının kendisi için “şimdi tamamlandığını” belirten Mabel mutlu olmakta yerden göğe kadar haklı. Çevremden ve sosyal medyadan albümün yansımalarına bakınca, Mabel’in albümdeki etkisi oldukça büyük. Alışılagelmiş prodüksiyonların aksine, Mabel gibi alternatif müzisyenlerin bu denli beğenilmesi beni inanılmaz mutlu ediyor.

 

Mabelin Aysel gururu

/images/100/0x0/55ea3ee2f018fbb8f873b3bb

Twitter’dan (https://twitter.com/hkky) takipçilerim fark etmişlerdir, Flyleaf’e olan hayranlığım had safhadadır. Geçtiğimiz sene Kasım ayında  Flyleaf son albümü New Horizons’ı çıkarttı ve grubun vokali Lacey Strum gruptan ayrıldı. Grup hemen bu ayrılığın ardından Kristen May ile yoluna devam etmeye karar verdi. Albümün tanıtım turnesinde Kristen ile yola düşen grup maalesef beni Lacey ile olan haline göre yeteri kadar tatmin etmedi. Bu değişikliğin üzerinden 8 ay sonra, şimdi grup Kristen ile yeni bir EP yayınlıyor. “Who We Are” ismiyle çıkan EP’de bir adet yeni şarkı 4 adet eski şarkının canlı performansı yer alıyor. EP’nin İtunes üzerinden satışı mümkün. Grubun yeni şarkısı “Something Better” P.O.D grubundan Sonny Sandoval’in back vokalleriyle pek güzel olmuş. Eski Flyleaf’i yüreğime gömüp, yeni haline alışmaya başlasam iyi olur.

 

Haberin Devamı


 
Bir diğer albüm haberi de Ellie Goulding yakasından geldi. Ellie Goulding, geçtiğimiz sene yayınladığı Halcyon albümü için yeni bir versiyon çıkartmak üzereymiş. Önceki hafta İngiltere’te yayınlanan Skins adlı televizyon serisinde ilk defa kullanılan “You , My Everything” , Halcyon’un Ağustos sonunda çıkması planlanan yeni versiyonunda yer alacakmış. Bahsi geçen yeni Halcyon versiyonunda albümdeki şarkıların yanı sıra, 10 tane daha şarkı olacakmış. Bununla yetmeyip Ellie yeni albümde yer alan “Burn” için çektiği klibi 7 Temmuz’da Youtube’da yayınladı. Ellie’yi bu sene Babylon sahnesinde hayal ediyorum, çok güzel olur o sahnede. Dilerim gerçek olur bu hayalim.

 

Haberin Devamı

Mabelin Aysel gururu


6-8 Eylül’de Hezarfen’de gerçekleşecek olan Rock’n Coke 10. yaşını kutluyor. Haziran – Temmuz döneminde İatanbul’da yapılması planlanan büyük konserler iptal olunca, gözler Rock’n Coke’da sahne alacak isimlere çevrildi. Henüz tüm liste net olarak açıklanmasa da, Arctic Monkeys ve Hurts festivalin şu an için heyecanı fişekleyen büyük isimleri oldu. Ayrıca Paloma Violets, Maximo Park , Little Boots, Rubik , Everything Everything de festival programında yer alacağı şimdiden netleşmiş durumda. Can Bonomo, Duman, Aylin Aslım ve Manga festivalin şimdilik belli olan yerli kadrosu. Bakalım geri kalan isimlerle Rock’n Coke 10. yılında bizleri nasıl şaşırtacak.

 

 

 

 

 

Haberin Devamı


EDITORS – THE WEIGHT OF YOUR LOVE

 

Mabelin Aysel gururu


 
Son 10 gündür gittiğim her yerde “The Weight Of Your Love” bana eşlik eden bir albüm oldu.


Editors’ı tanımam taa 2007 senesindeki Rock’n Coke’a kadar gider. Placebo öncesi Hezarfan’ı enerjiye boğan grup o gün bugündür ne yapsa radarımda.
2007 senesinde çıkarttıkları ikinci albümleri “An End Has a Start” ile muhtemelen benim gibi onlardan büyük beklentileri olan tüm meraklılarını daha da sevindirmişlerdir. 2009 senesinde 3. Albümleri “In This Light On This Evening” çıktığında biraz durumlar değişti. Birçok müzik grubunun yaşadığı, “daha farklı bir sound” yakalama hali, sanırım Editors’ı da 3. albümlerinde yakaladı.  “In This Light On This Evening” turnesi dönüşünde grup yeni albüm için stüdyoya girince olanlar olmuş. Yazdıkları birkaç demo şarkı haricinde çok fazla uyum yakalayamayan grup, kendi içinde bir nevi uyumsuzluk, iletişimsizlik durumu hissetmeye başlamış. Ekip kendi içinde “Acaba dağılıyor muyuz” diye düşünürlerken, o dönem sahne aldıkları Belçika konserlerinde hissettikleri sinerjinin ardından, dağılmak yerine birbirine daha da sıkı sıkıya bağlanmış.

Haberin Devamı


Belçika konseri sonrasında yaşanan kenetlenme beraberinde grupta yeni bir yapılanma getirmiş. Ekibin eski üyelerinden olan Chris Urbanowicz “müzikal farklılık” yüzünden gruptan ayrılırken, Justin Lockey ve Elliott Williams’in gruba eklenmesiyle Editors yola 5 kişi devam etme kararı almış.


Grubun vokali Smith albüm için yaptıkları belgeselde “hep Amerika’da bir albüm yapmak istemiştik” diye anlatmış. Kaydettikleri demoları yeni prodüktörleri Jacquire King’e gönderdikten kısa süre sonra çalışmaya başlayan ekip,  daha gitar temelli bir albüm yapmaya başlamışlar. Grubun yeni albümünü dinlerken şarkıları ne kadar “Kings of Leon” a benziyor diye düşünmedim değil. Merakımdan araştırınca gördüm ki, King aynı zamanda Kings of Leon’un da prodüktörlüğünü yapıyormuş. İtiraf etmeliyim, Editors’a Jacquire King’in kattığı etki, bence Editors’ı olduğu halinden birkaç basamak yukarı taşımış, daha sağlam bir rock grubu yapmış.

Haberin Devamı


“The Weight Of Your Love” için melodik, belki biraz sonbahar melankolisi içeren bir albüm denebilir. Ama kesinlikle Editors’ın kariyerinde hep hatırlanacak güzellikte bir albüm olmuş. Albümde 11 şarkı yer alıyor, ilk single ise “A ton Of Love” olarak seçilmiş. Deluxe versiyonda 3 yeni şarkı ve iki akustik versiyon daha mevcut. Azla yetinmeyen benim gibiler için, deluxe versiyon daha doğru bir tercih olur.


YILDIZLAR


The Weight


Sugar


A Ton Of Love


Formaldehyde


OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ


What Is This Thing Called Love (albümün incisidir , durup durup tekrar dinliyorum)


Nothing

 

KARIŞIK KASET


Editors’un yeni albümünü yazarken, kendimce bir Editors Best Of’u oluşturmak istedim.


Karışık Kaset’i tamamen Editors ile doldurdum. “MyEditors” adıyla liste Youtube’da sizler için hazırlandı.


Keyifli dinlemeler…


1) Papillon
2) Munich
3) Blood
4) All Sparks
5) Bullets
6) The Racing Rats
7) Smokers Outside The Hospital Doors
8) Bones
9) Spiders
10) You Don’t Know Love
11) Eat Raw Meat = Blood Drool
12) A Ton Of Love
13) The Weight
14) Sugar


https://twitter.com/hkky

 

Yazarın son yazıları

#9 Temmuz 2013 Placebo'dan güzel haberler var
#5 Temmuz 2013 Son karar:Depeche Mode konseri iptal
#2 Temmuz 2013 Ayşe Deniz Gökçin: Pink Floyd Listztified
#28 Haziran 2013 “Kız Kafası” artık “İstanbul kızı”?
#25 Haziran 2013 Peki Şimdi Ne olacak?
#18 Haziran 2013 #Direnpiyano yuvaya geri döndü



YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>

Yazarın Tüm Yazıları