Rüzgar Sünbül ile Ramazan 29.gün menüsü: Mercimekli hamur çorbası, yufkadan kıymali pide, mozaik pasta...

İçimi güzel, harika bir çorba.. Hem mercimek, hem hazırladığınız hamur parçalarıyla bambaşka. Mercimekli hamur çorbası farklı bir çorba denemek isteyenler için önerilir. İşte, Ramazan'ın son gününde sizler için hazırladığım kolay ve pratik tariflerden oluşan iftar menüsü...

Haberin Devamı

MERCİMEKLİ HAMUR ÇORBASI

MALZEMELERİ

1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı kesilmiş hamur (yufkacılarda bulunur)
1 büyük kase yoğurt
1 orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı nane
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Mercimekleri yıkayıp bir tencerede haşlıyoruz. Mercimekler haşlandığında suyunu döküp tencereye mercimeklerin üstüne gelecek şekilde sıcak su koyuyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. Kaynarken hamuru ekleyip karıştırıyoruz.Hamur piştiğinde su yüzüne çıkacaktır. Hamur piştikten sonra çırptığınız yoğurdu yavaş yavaş tencereye ekliyoruz. Ve karıştırıyoruz.
Bir tavada incecik kıyılmış soğan ve sarımsakları yağda kavuruyoruz. İçine salça ve nane ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar az biraz kavuruyoruz.
Tavada ki sosu tencereye ekleyip karıştırıyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Haberin Devamı

MOR LAHANA TURŞUSU

Yapması kolay, her sofraya yakışacak, rengiyle baş döndürecek bir turşu tarifi. Mor lahana turşusu, lokantalarda ikram edilen, çok pratik, bir turşu tarifidir. Kırmızı lahana turşusu da denir. Yapımı kolay

MALZEMELERİ

1 adet mor lahana
2 su bardağı sirke
2-3 su bardağı sıcak su
8-9 diş sarımsak
1,5 - 2 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI

Mor lahanayı güzelce yıkadıktan sonra ikiye kesin ve ince ince doğrayın. Derin bir kaba alın.
Üzerine biraz tuz serpip elinizle ovuşturarak yumuşamasını sağlayın. Biraz zaman alacaktır.
Bir kabın içinde sıcak su, sirke, yağ ve ezilmiş sarımsağı koyun. İçine tuz ekleyip karıştırın.
Küçük kavanozlara yumuşayan mor lahanaları sıkıştırarak koyun ve üstüne sosu dökün. Kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Eğer çok uzun süre saklayacaksanız bulaşık makinesini boşaltın bu kavanozları dizin ve boş kısa programda çalıştırın. Bu sayede daha uzun süre dayanacaktır. Minimum 1 gün bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

YUFKADAN KIYMALI PİDE

Kişi sayısına göre arttırabilirsiniz elbette ama 4 kişilik bir sofrada 1 yufkayla hazırlayıp tadımlık olarak sofraya getirdiğinizde hem şık görüntüsüyle memnun bırakacak. Pide tarifi, hamurun yoğurulması, mayalanması, iç harcının yapılması, pişirilmesi derken çok zahmetli bir iştir.

MALZEMELERİ

Haberin Devamı

2 adet taze yufka
200 gr. kıyma
1 adet soğan
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz ve baharatlar
1 adet yumurta
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt

YAPILIŞI

Kıyma, soğan ve yağı bir tavada kavuruyoruz. Tuz ve baharatları ilave edip karıştırıyoruz.
Yufkayı tezgaha yayıyoruz. Ortasından tutup aynı yöne döndürerek şekil veriyoruz. Tepsiye alıyoruz.Bir kapta yağ yumurta ve sütü çırpıp yufkanın kat yerlerine gelecek şekilde döküyoruz. Orta kısmına kıymalı harcı yayıp ortasına yumurta kırıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

BEĞENDİLİ KÖFTE

Altındaki beğendisiyle , üstündeki köftesiyle muhteşem uyumlu bir yemek. Bize göre beğendili köfte olsun başka bir şeye gerek yok. Davet sofralarında göz dolduracak bir ana yemek. Beğendi ile yapılmış et yemekleri hem göz dolduran bakımından coşturan Beğendi Türk Mutfağının en gözde yemeği

MALZEMELERİ

Haberin Devamı

350 gr. kıyma
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
3 adet patlıcan
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 yemek kaşığı dolusu beyaz un
1 su bardağı soğuk süt
1 çay kaşığı tuz ve baharatlar
100 gr. kaşar peyniri

YAPILIŞI

Kıyma, rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, baharatlar, tuz, galeta unu ve yumurtayı derin kasede yoğurmaya başlıyoruz. İyice yoğurulan köfteye şekil veriyoruz.Patlıcanları közlüyoruz. Kabuklarını soyuyoruz. Ve bıçakla dilimliyoruz.Tereyağını tavaya alıp eritiyoruz. Un ekleyip kavuruyoruz. Hafif kokusu çıkana kadar kavrulan malzemelerin içine soğuk süt ilave edip karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.Yoğunlaştığında altını kapatıp doğranmış patlıcanları ekleyip harmanlıyoruz.Baharat, tuz ve rendelenmiş kaşar peynirini dahil edip karıştırıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.Köfteleri tavada kızartıyoruz. Kızaran köfteleri beğendinin üzerine diziyoruz. Biber ve domatesi közleyip onu da üstüne koyup servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Haberin Devamı

Rüzgar Sünbül ile Ramazan 29.gün menüsü: Mercimekli hamur çorbası, yufkadan kıymali pide, mozaik pasta...

3 MALZEMELİ MOZAİK PASTASI

Mozaik pastayı yapıp buzluğa atmayı ve gerektiğinde çıkarıp servis etmeyi çok seviyorum. Tam bir kurtarıcı. Bu sefer mozaik pastayı sadece 3 malzeme ile hazırladık. Mozaik pastası dünyaca ünlü bir pastadır. Her ülkede, her bölgede farklı yapılır. Orjinal tarifte mutlaka krema ve çikolatayla yapılır. Biz sizler için orijinal tarife en yakın olanını yaptık.

MALZEMELERİ

1 küçük paket hazır krema
400 gr. çikolata
1 paket pötibör bisküvi

YAPILIŞI

Kremayı bir sos tavasında ısıtıyoruz. Dilimlediğimiz çikolataları kremaya ekleyip sürekli karıştırarak çikolatayı eritin.Bir kek kalıbına yağlı kağıt ya da streç serin. içine biraz çikolata bir kat kırık petibör şeklinde sıralayın. en son üstünü kapatıp derin dondurucuya kaldırın.
En az 3-4 saat bekletin. Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Yazarın Tüm Yazıları