Rüzgar Sünbül ile Ramazan 22. gün menüsü: Tül perde tatlısı, kereviz çorbası, makarna böreği...

İçimi çok kolay bir çorba. Hem oldukça sağlıklı hem de çok besleyici. Harika bir başlangıç. Çok besleyici, bir çorba... Kereviz yediremediğiniz sevdiklerinize, bayılarak yiyecekleri bir çorba tarifi. İşte, sizler için hazırladığım, tül perde tatlısı, kereviz çorbası, makarna böreği ve daha fazlasından oluşan Ramazan 22. gün menüsü...

Haberin Devamı

KEREVİZ ÇORBASI

MALZEMELERİ

1 adet iri kereviz
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
3-4 su bardağı kaynar su
üstü için göz kararı kereviz yaprağı

YAPILIŞI

Tencerenin içine tereyağı ve sıvı yağı ilave edin.Erirken kereviz, patates, soğan, sarımsakları ve havucu ilave edip kavurun.2,3 dakika kavrulan sebzelerin üzerine tuz ve un serpip 1 dakika unla da kavuruyoruz.Üzerine süt ilave edip karıştırıyoruz.Ardından sıcak su ilave edip, patates ve havuçlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.Blender'dan geçiriyoruz. Karabiber ve kereviz yapraklarıyla servis ediyoruz. Afiyet olsun.

BEŞAMEL SOSLU ISPANAK

Davet sofralarına özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan bu beşamel soslu ıspanağımızı sanırız denemeyen kalmadı.. Çok beğeni alan bu tarifimiz ki yenilmeye doyulmuyor Her türlü et yemeğinin yanına yakışan, sade olarak da tüketilebilen bir tarif.

MALZEMELERİ

Haberin Devamı

1/2 kg ıspanak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 çay kaşığının ucuyla tuz

BAŞAMEL SOS İÇİN

3 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çimdik karabiber
rendelenmiş 1 su bardağından 1 parmak eksik kaşar peyniri

YAPILIŞI

Ispanakları güzelce yıkayıp temizleyip doğrayın. Küp doğranmış soğanları derin bir tavada yağı kızdırıp hafifçe soteliyoruz. Doğradığımız ıspanakları ekleyip tuz serpip tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte ara ara karıştırarak pişiriyoruz. Suyunu çeken ıspanağı kenara alıyoruz.
Beşamel Sos hazırlamak için bir sos tenceresinde tereyağı koyuyoruz eridiğinde unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sütü ekleyip çırpma teliyle muhallebi kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.Fırın kabına pişen ıspanağımızı koyuyoruz. Üstüne beşamel sosu döküp üstüne kaşar peyniri rendesi serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peynirleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

TAVADA MAKARNA BÖREĞİ

Fırın derdi olmayan bir makarna böreği hazırladık. Hem de tavada. Fırında makarna olan bu börek yapması yemesi kısacık zamanınızı alacak. Kalan makarnaları değerlendirmek için harika bir öneri. Pratiklikte sınır tanımıyoruz. Tavada makarna böreği, aslında fırında makarnaya çok benziyor. Makarna böreğinin tavada yapılan hali diyebiliriz. Oldukça pratik, çay saatlerinde su böreğini aratmayacak.

MALZEMELERİ

Haberin Devamı

Yarım paket makarna
3 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
1 çay kaşığı tuz
1 kase beyaz peynir
1 avuç maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı
50 gr. kaşar peyniri

YAPILIŞI

Makarnayı kaynar suda haşlayıp 9-10 dakikanın sonunda suyunu süzüyoruz.Yumurtaları derin kaseye kırıp içine süt ilave ediyoruz. Ve iyice çırpıyoruz. Tuz ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Kaşar peynirini de ekliyoruz.Suyu süzülmüş makarnayı yumurtalı karışıma katıp karıştırıyoruz.Peynirleri ufalayıp ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırıyoruz. Tavanın içini katı yağın yarısıyla yağlıyoruz. Makarnalı karışımın yarısını koyup bastırıyoruz. Peynirli karışımı yayıyoruz. Üzerine geri kalan makarnayı koyup bastırıp küçük ocakta kapağı kapalı vaziyette pişiriyoruz.Kenarından bakıyoruz alt tarafı nar gibi kızarmışsa düz bir kapak ya da tabak yardımıyla ters yüz edip yandan katı yağı verip öbür tarafını da nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Haberin Devamı

ETLİ TÜRLÜ YEMEĞİ

Bugün değerlendirme günü. İsraf zaten kötü bir de Ramazanda olursa daha kötü diyerek evdeki kalan yenmeyen makarnayı değerlendirdik. Buzdolabına bakıp kalan sebzeleri değerlendirelim dedik. Ortaya enfes bir türlü çıktı. Türlü deyip geçmeyin. Eğer maharetli ellerinden çıkarsa harika olur. için tüm püf noktalarını yazdık. Türlü yemeği riskli bir yemek. Eğer güzel yapılırsa ayıla bayıla yenilir ama iyi yapılmamışsa günlerce buzdolabında sürünür.

MALZEMELERİ

1 adet patlıcan
1 adet kabak
2 adet çarliston biber
8-10 adet taze fasulye
1 adet kapya biber (kırmızı biber)
2 adet patates
3 adet domates
1 yemek kaşığı salça
200 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Haberin Devamı

Düdüklü tencerenizin içine doğranmış soğanınızı, etinizi ve biberlerinizi koyup kavurmaya başlayın birkaç dakika sonra patlıcanları da ekleyin yağda kavrulsun. Hepsi pembeleştiğinde domatesi salçayı ve diğer doğranmış sebzeleri ekleyip sebzeleri geçmeyecek şekilde su koyun etler ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun.Etli Türlü Yemeği için Püf Noktaları: Patlıcanları ve biberleri kavurmazsanız direk suyla buluşturursanız sebzeler sünger gibi suyu çeker ve tatsız tuzsuz olur. Ama kavurduğunuzda harika.

Rüzgar Sünbül ile Ramazan 22. gün menüsü: Tül perde tatlısı, kereviz çorbası, makarna böreği...

TÜL PERDE TATLISI

Baklava seviyoruz ama açması zor diyenler.. Böyle hafif ama çıtır çıtır olsun diyenler. Kolay ve pratik tarif sevenler. Havasına hava katmak isteyenler doğru tarifte buluştuk. Türlü perde baklavası tam size göre. Tül Perde Tatlısı; ağır bir akşam yemeğinin ardından pratik, çok kolay hazırlanabilecek bir şerbetli tatlı tarifi arıyorsanız doğru tariftesiniz...

MALZEMELERİ

Haberin Devamı

18 adet hazır baklava yufkası
1 kase ceviz içi
1,5 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

ŞERBETİ İÇİN

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
yarım limon

YAPILIŞI

Önce şeker ve suyu karıştırarak kaynatın, 10 dakika sonunda ocaktan indirirken limon suyu sıkıp ocağın altını kapatın, soğumaya bırakın. Baklava yufkasının içine ceviz içi serpip kırıştırarak şekil verin ve borcama dizin. Sıkıştırın, açılmasın.Tüm yufkalar bittikten sonra üstüne yarım su bardağı yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar renk değişimi başladığına kadar pişirin.Yumurtaları derin kasede çırpın. İçine şeker ilave edin ve çırpmaya devam edin. Süt, yağ ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip son bir çırpma işlemi yapın.Fırından hafif pembeleşmiş tepsiyi çıkarıp karışımı her tarafına yayın. Ve yeniden fırına verin. Nar gizi kızardığında fırından çıkarın. soğuyan şerbeti sıcak baklavanın üstüne dökün. Çektikten sonra soğumaya bırakın. Sonra servis edin. Afiyet olsun.

 

Yazarın Tüm Yazıları