Rüzgar Şef ile Ramazan Menüsü ( 6.Gün) : Çorbadan tatlıya lezzetli, pratik tarifler...

Brokoliye karşı fikrinizi değiştirecek, enfes bir çorbadan söz ediyoruz. İçinizi ısıtacak bol vitaminli, besleyici ve Ramazan gününde boş kalan mideyi rahatlatacak bir çorba. Başlangıç olarak iftara uygun çorba diyebiliriz. Havuçlu Brokoli Çorbası: vitamin deposu, şifa kaynağı ve kolay çorba tarifi...

Haberin Devamı

HAVUÇLU BROKOLİ ÇORBASI

MALZEMELERİ

1 avuç içi büyüklüğünde brokoli
1 adet havuç
1 adet mor havuç Bulamazsanız normal havuç kullanın
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı dolusu beyaz un
1,5 su bardağı süt
1 dal pırasa
1 çay kaşığı tuz
5 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI

Tencereye yağı alıp un ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Rengi değişmeden sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Ardından içine süt ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Ardından sıcak suyu ekliyoruz karıştırıyoruz.Havuçları, pırasaları ve brokolileri minik minik doğruyoruz. Ve tencerenin içine atıyoruz, tuz ilave edip karıştırıyoruz ve havuçlar pişene kadar kısık ateşte çorbayı pişiriyoruz.
Sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Rüzgar Şef ile Ramazan Menüsü ( 6.Gün) : Çorbadan tatlıya lezzetli, pratik tarifler...

Haberin Devamı

KARIŞIK ZEYTİNYAĞLI

Mevsimine göre her türlü sebze ile pişirebileceğiniz, lezzetini kısık ateşte kendi suyuyla pişmesinden alan enfes bir yancı. Her türlü et yemeğinin, yanında ikram edilebilir. Karışık Zeytinyağlı: tavada sotelenmiş karışık zeytinyağlı tabağı nefis oldu.

MALZEMELERİ

1 çay bardağı bezelye
2-3 dal karnabahar
1 adet kırmızı biber
1 adet minik sarı biber
orta boy 1 adet soğan
1 adet havuç
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1/2 çay bardağı su

YAPILIŞI

Biberleri, soğanı, karnabaharları, havuçları doğrayın. Yapışmaz tavaya zeytinyağını koyun. Yakmadan hemen tüm sebzeleri koyun, kısık ateşte üstüne tuz ve baharatları serpip karıştıra karıştıra kavurun. Eğer sebzeler hafifte olsa suyunu salmazsa su ekleyebilirsiniz. Suyunu salıp çekene ve yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına alıp soğutun. Arzu ederseniz hafif zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.

ÖZBEK PİLAVI

Özbeklerin, özel günlerde yaptıkları Özbek pilavı. Daha çok iç yağında konulduğu biraz daha ağır olan bu yemeği ben Özbek arkadaşımdan öğrendim. Bizim damak tadımıza göre uyguladık. İçindeki havuç badem ve etle muazzam oluyor. Tek başına bile yeten bu yemek öyle lezzetli ve doyurucu ki bayılacaksınız. Özbek pilavı yüzyıllardır mutfaklarda pişen zamanla hafif değişiklikler olsa da özünde aynı kalan tariftir.

MALZEMELERİ

Haberin Devamı

1 su bardağı pirinç
150 gr. kuşbaşı et
1 adet soğan
1 çay bardağı badem içi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 büyük havuç
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI

Etleri derin bir tencereye yağ koyup kavurmaya başlıyoruz. Rengi değiştikten sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su koyup kapağı kapalı vaziyette yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Diğer bir tarafta bir kaseye sıcak su koyup bademleri bekletiyoruz. Yumuşayan kabuklarını tek tek soyuyoruz.Etler pişti güzelce kavruldu onun üzerine jülyen doğranmış havuçları ilave edip kavuruyoruz. Küp doğranmış soğan ve tereyağını da ilave edip havuçlar diriliğini kaybedene kadar kavuruyoruz. Bademleri ekliyoruz. Yıkayıp nişastasından arındırdığımız pirinci ilave ediyoruz.Tuz, kimyon ve 1e 1,5 oranında su ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra ocağın altını kapatıp 10 dakika dinlendirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Haberin Devamı

ETLİ TAZE FASULYE

Her öğün olsa yiyebileceğiniz sebze hangisidir dense sanırım fasulye derim. Taze fasulye yazın geldiğinin müjdecisidir. Her versiyonu çok sevilir. Zeytinyağlısı, etlisi, dizmesi. Ama parça etle pişirilen taze fasulyenin yeri başkadır. Yaz mevsiminin en sevdiğim sebzesi tartışmasız taze fasulyedir. Fasulye seçimi de pişirmesi kadar önemlidir. Fasulyeyi alırken ucundan kırıp kılçığının olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

MALZEMELERİ

1/2 kg. taze fasulye
300 gr. parça et
1 adet soğan
1 yemek kaşığı dolusu salça
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı dolusu tuz

YAPILIŞI

zeytinyağı bir tencereye alın üzerine küp doğranmış soğanları ilave edip hafifçe kavurun.
Üzerine parça et koyup kavurun. Rengi değişene kadar kavrulmalı.Rengi değişen etin üzerine salça ilave edin. Karıştırın.Üzerine yıkanmış doğranmış taze fasulyeyi ekleyin karıştırın. Üzerine tuz ilave edip 1,5 çay bardağı su ilave edin.Ben düdüklü tencerede 25 dakika pişirdim. Kısık ateşte.. Diğer tencerede et ve fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun

Haberin Devamı

KOLAY SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Çok kolaylıkla hazırlanabilecek aralara dizdiğimiz bisküvilerle lezzetini arttırdığımız bir tatlıyla sonlandırıyoruz bugün menümüzü. İdeal kıvamda , birebir ölçülerle hazırlanan bu tatlıyı çayınızla ya da yemek sonrası ikram edebilirsiniz. İrmik tatlısı Türk insanının en sevdiği tatlı sanırım. Kimse geri çevirmez. Hem yapımı çok kolaydır hem de lezzeti şahanedir.

MALZEMELERİ

1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker
1 lt. süt
1 paket petübör bisküvi
1 adet vanilya

YAPILIŞI

Tencereyi orta hararetli oackta kısık ateş üstüne koyun. İçine süt ve şekeri ilave edin. Karıştırmaya başlayın.İrmiği ilave edip sürekli karıştırarak pişirin. Göz göz olduğunda muhallebi ocaktan indirin.Ocaktan indirdikten sonra vanilyayı ilave edip karıştırın. Orta boy bir borcam tepsiyi hafifçe sudan geçirip suyu süzdürün.Tepsinin en altına bisküvileri tek sıra halinde dizin. Üzerine muhallebinin bir kısmını dökün. Ardından tekrar bisküviyi dizin. Bu şekilde kaç kat isterseniz dizebilirsiniz.Oda sıcaklığında soğutun sonra buzdolabında en az
3-4 saat bekletip dilimleyip servis yapın. Ben servis yaparken Antep fıstığıyla süsledim. Afiyet olsun.

Yazarın Tüm Yazıları