Aşure tarifi

Hicri takvime göre Muharrem ayının 10. günü kutlanan aşure günü başladı. Aşurelerin hazırlandığı bu özel günde sevdiklerinize en lezzetli tarifi ikram etmeniz için sizlere tam ölçüsünde bir aşure tarifi hazırladım. Şimdiden deneyenlere ve tadanlara afiyet olsun...

Haberin Devamı

MALZEMELER

1/2 (yarım) su bardağı geceden ıslatılmış kuru fasulye

1/2 (yarım) su bardağı geceden ıslatılmış nohut

2 su bardağı geceden bir taşım kaynatılıp suyuyla bekletilmiş aşurelik buğday

1/4 (çeyrek) su bardağı pirinç

1 su bardağı toz şeker

1 adet rendelenmiş portakal kabuğu

Servis Malzemeleri

Kuru kayısı

Kuru dut

Kuruyemiş

Aşure tarifi

TARİFİ

Kuru fasulye ve nohudu ayrı tencerelerde yumuşamalarına az bir süre kalana kadar haşlayın.
(Yarım) su bardağı geceden ıslatılmış kuru fasulye 1/2 (Yarım) su bardağı geceden ıslatılmış nohut Buğdayı da ayrı bir tencerede açılana kadar haşlayın. Buğday koyulaşınca fasulye ve nohudu suları ile ilave edin. Dibini tutmaması için karıştırın.2 su bardağı geceden bir taşım kaynatılıp suyuyla bekletilmiş aşurelik buğday Pirinci bunların üzerine ekleyin. Suyunu iyice çektikten sonra toz şekeri ekleyin. Portakal kabuğunu ekleyin. Eriyene kadar karıştırın ve 5 dakika daha kaynatın.1/4 (Çeyrek) su bardağı pirinç 1 su bardağı toz şeker 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu Koyuluğu istediğiniz kıvamda ise servis kaselerine paylaştırın. İster soğuk ister ılık servis edebilirsiniz. Servis malzemeleri ile istediğiniz gibi süsleyin. Arzu ettiğiniz kadar kuru kayısı, kuru dut, kuruyemiş serpiştirerek servis edin. 

 

Yazarın Tüm Yazıları