GeriTatli Islak kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Islak kek tarifi

Islak kek tarifi

Çocukluğumuzdan beri severek tükettiğimiz kakaolu ıslak kek tarifini sizin için derledik.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

 

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Sosu İçin:

1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay kaşığı tuz

 

Kullanılan ürünler;

 

·       Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi

·       Arçelik A Fry Ankastre Fırın

·       Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi

·       Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak

Islak kek tarifi Nasıl yapılır?

 

Tarif:

 

  1. Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi’ nin içine yumurta ve şekeri koyun.
  2. Şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
  3. Ardından süt, sıvı yağ, vanilya, kakao, kabartma tozu ve unu ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  4. Kek kalıbınızı hafif yağlayın ve karışımı içine dökün.
  5. Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ da 30 dakika pişirin.
  6. Sosu için Arçelik Fibona Serisi Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan derin sos tenceresinin içine süt, toz şeker, sıvı yağ, kakao ve tuzu ekleyip koyu bir kıvam alana kadar karıştırın.
  7. Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ dan çıkan sıcak kekin üzerine, hazır olan sıcak sosu dökün ve çekmesini bekleyin.
  8. Islak kekiniz hazır.
  9. Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi’ nde hazırlamış olduğunuz bol köpüklü kahve eşliğinde kekinizi servis edebilirsiniz.

 

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.