Parmesanlı Enginar Dolması

Güncelleme Tarihi:

Parmesanlı Enginar Dolması
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2019 15:08

Karaciğer dostu enginar ile yapılabilecek en iştah açıcı yemek tarifini veriyoruz! İşte klasik dolmaları unutturacak leziz enginar dolması tarifi…

Haberin Devamı

Malzemeler:

•4 adet büyük enginar
•1 adet limon
•1 bardak su
•1 su bardağı ekmek kırıntısı
•1 su bardağı rendelenmiş mozzarella
•1 su bardağı toz parmesan
•2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
•2 yemek kaşığı zeytinyağı
•3 diş rendelenmiş sarımsak
•1 tatlı kaşığı tuz
•1 tatlı kaşığı karabiber

Üzeri için;

•Parmesan
•Maydanoz

Tarif:

1-Enginarları kesme tahtasına alıp sapını ve kalın kabuklu kısımlarını makas ya da bıçak yardımıyla kesin.
2-Limonları dilimleyin.
3-Arçelik Ankastre Ocak’a derin bir tencere alıp içerisine bir bardak suyu ve limonları koyun.
4-Temizlediğiniz enginarları tencereye yerleştirip kapağını kapatın ve 20-25 dakika ön pişirme yapın.
5-O sırada dolma içini hazırlamak için derin bir kase alın.
6-İçerisine; ekmek kırıntısı, mozzarella, parmesan, maydanoz, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
7-Enginarları bir fırın kabına dizin.
8-Dolma karışımından azar azar alıp enginar yapraklarının aralarına doldurun.
9-Enginarın her tarafını doldurduktan sonra üzerine biraz daha parmesan serpiştirin.
10-Ardından enginarların üzeri kızarana kadar 5-10 dakika 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da pişirin.
11-Enginarların üzerine maydanoz serpip servis edebilirsiniz.
12-Afiyet olsun!

 

 Sponsorlu içerik

BAKMADAN GEÇME!