GeriHamur İşi Bahar Habercisi: Bezelyeli Tavuklu Tart
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bahar Habercisi: Bezelyeli Tavuklu Tart

Bahar Habercisi: Bezelyeli Tavuklu Tart
Abone Olgoogle-news

Havalar ısınmaya, raflarda taze sebzeler yerini almaya başladı! İşte tam bu aylarda yapılabilecek, adeta baharı müjdeleyen bezelyeli tavuklu tart tarifi…

Malzemeler:

• 100 g oda sıcaklığında tereyağı
• 1 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 1 çay kaşığı tuz
• 2 su bardağı un
• 1 çay kaşığı kabartma tozu

İç malzemesi:

• 500 g tavuk göğsü
• 350 g mantar
• 1 su bardağı bezelye
• 1 paket krema
• 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay tuz

Tarif:

1-Tavuk göğsünü Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı ile doğrayın.
2-Mantarları da aynı şekilde doğrayıcı içerisinde doğrayın.
3-Arçelik Ankastre Grion Ocak’a bir tava alıp tavukları sotelemeye başlayın.
4-Suyunu çeken tavukların üzerine mantarları ve bezelyeyi ekleyin.
5-Beraber biraz pişirdikten sonra bir paket kremayı, tuzu ve karabiberi ekleyin.
6-Krema biraz koyulaşana kadar 2-3 dakika pişirin.
7-Ardından rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın.
8-Tart hamuru için Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine tereyağı ve yumurtayı koyup karıştırmaya başlayın.
9-Karışıma yoğurt, kabartma tozu, tuz ve unu ekleyip yoğurma aparatıyla yoğurun.
10-Hazırladığınız hamuru tezgahta yuvarlak açın ve tart kalıbının içine yerleştirin.
11-Tartın tabanına çatal yardımıyla delikler açın ve önceden ısıtılmış Arçelik Ankastre Grion Fırın’da rengi dönene kadar 25 dakika pişirin.
12-Pişen tartı çıkartıp hazırladığınız tavuklu iç harcı içine yayın ve yeniden 15 dakika fırına verin.
13-Üzeri hafif kızarınca çıkarın.
14-Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik

 

 

 

 

 

False
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle